Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veiviržėnų gyventoja įminė pinigų medžio paslaptį: namai skendi finansiniuose pažaduose ir žieduose

„Dieve, devyni žiedai. Kur jūs tuos pinigus dėsite?“ – Klaipėdos rajone, Veiviržėnų miestelyje, gyvenančios Valės ir Broniaus Krauleidžių teiraujasi kaimynai ir bičiuliai išvydę jų auginamą zamiokulką, dar kitaip žinomą, kaip pinigų medį.
Pinigų medis nustebino baltais žiedais
Pinigų medis nustebino baltais žiedais / 15min koliažas
Temos: 2 Pinigai Augalai

Kone šeimininkų ūgį pasiekęs įspūdingo dydžio augalas, akivaizdu, yra mylimas ir itin gerai prižiūrimas, nes kiekvieną vasarį nudžiugina juos baltais žiedais.

Asmeninio arch.nuotr./Pinigų medis tikras šeimininkų pasididžiavimas
Asmeninio arch.nuotr./Pinigų medis tikras šeimininkų pasididžiavimas

Tačiau pasikliauti vien prognozuojama pinigų medžio finansine sėkme jo šeimininkai nelinkę, žinoma, malonu, kai augalas finansiškai gerus metus žada, bet prie to jie ir patys savo rankas prideda.

„Mūsų zamiokulko vazonas ant ratukų, nes augalas didelis ir sunkus. Pati jo pakelti nebegaliu, vyras rūpinasi tinkamomis žemėmis ir persodinimu. Šiemet ir vėl reikės plėsti jo valdas, nes į vazoną nebetelpa“, – apie komandinį rūpestį šeimos finansų prognozuotoju atviravo V.Krauleidienė.

Moteris tikina skaičiusi, kad namuose šis augalas praverčia ne tik dėl patrauklios finansų legendos, bet ir dėl ypatingų augalo savybių, t.y. gebėjimo gryninti ir valyti orą.

Anot jos, kvėpuojant grynu oru ir nuotaika geresnė, žmogus tada darbingesnis ir pats daugiau pinigų uždirbti geba, nes taip jam ateina gerų minčių.

Savo augintinio lepiu pašnekovė nevadina, tačiau būtiniausius įgeidžius sako jau išsigryninusi.

Zamiokulkui nepatinka pageltę ir nudžiūvę lapai, todėl nereikėtų leisti jiems vazone likti, taip pat negalima jo perlaistyti, tačiau nupurkšti vandeniu, ypač šiltesniu metų laiku, jam į sveikatą.

Šeimininkai žaliąjį lepūną dažnai pamalonina ir trąšomis, tiesa, augalui peržydėjus.

Asmeninio arch.nuotr./Pinigų medis
Asmeninio arch.nuotr./Pinigų medis

„Visuomet perku trąšas lapiniams augalams ir su kiekvienu laistymu (ne dažniau nei kartą per savaitę) patręšiu“, – pasakojo augalų augintoja.

Nuo tiesioginių saulės spindulių savo augintinį sergstinti pašnekovė neabejoja, kad augalai jaučia jos meilę ir dėmesį, todėl išties tiek namuose, tiek ir lauke keroja.

Paklausta, ar žino, kodėl šis augalas pramintas pinigų medžiu, V.Krauleidienė prisimena girdėjusi pasakojimą, esą jis atkeliavęs iš Pietų Afrikos, o ten išaugęs iš monetų, kurias išbarstė vietinis šamanas.

Būtent dėl šios priežasties augalui ir suteiktas pinigų medžio pavadinimas.

Pašnekovės teigimu, yra tikinčių, kad sodinant šį augalą ant vazono dugno dedamas ne akmenėlis, kaip įprastai daroma sodinant kitas gėles, bet viena ar kelios monetos, o į žemę – susukta kupiūra.

Taip pat yra tikinčių, kad pinigų medis klestės tik tuomet, jei jį kas nors dovanos.

Tikėjimai tikėjimais, o mokslo pasaulis tvirtina, kad kur kas svarbiau tinkama pinigų medžio priežiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius