Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoro Pranckiečio kieme jau burzgia vejos robotas: pasidalino, kodėl

Kai socialiniame tinkle Seimo narys Viktoras Pranckietis pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip vejoje darbuojasi vejos robotas, daugelis suskubo klausti – ar dar ne per anksti? Tačiau jau kuris laikas džiuginusi oro temperatūra, pasirodo, visiškai palanki daugybei darbų.
V.Pranckiečio kieme jau dirba vejos robotas
V.Pranckiečio kieme jau dirba vejos robotas / Shutterstock ir Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min pakalbintas ir paklaustas, ar ne per anksti žolę pjauti V.Pranckietis sako, kad „gamtos išdaigų“ pasitaiko kasmet. „Buvo įdomu tai, kad šiandien vasario 29 d., niekada taip nebūdavo! Bet reikia žinoti, kad kai žemė įšyla iki 4 laipsnių šilumos, prasideda visi procesai, taip pat auga ir žolė. Jeigu pažiūrėtumėte, tai atskiri žolės lopinėliai jau yra aukštesni, todėl drąsiai galima traukti vejos robotus. Tiesa, jeigu žemė molinga ir klampi, dar palaukite. Taip pat neskubėkite ir su žoliapjovėmis“, – pataria V.Pranckietis.

Kodėl dabar išsitraukti robotuką? Jeigu žolė užauga aukštesnė, tuomet vejos robotas tikrai nepadės ir pirma teks darbo imtis su įprasta žoliapjove.

„Berods, 2008-aisiais sausio mėnesį taip pat buvau išsitraukęs žoliapjovę. Per rudenį žolė buvo labai paaugusi ir tos bendros taisyklės, kad žiemai žolę reikia palikti 4–5 cm yra ir teisinga, ir ne visai teisinga. Juk vos tik atšilimas ir žolė iškart auga“, – sako V.Pranckietis ir prideda, kad jeigu matome, kad žolė po žiemos jau auga, tai ir pjauname.

O kaip su aeravimu? „Turiu savo nuomonę apie aeravimą ir galiu pasakyti, kad mūsų žolė pasėta buvo 2007-aisiais ir nuo to laiko nėra tekę niekada aeruoti. Todėl nėra būtina aeruoti žolės sinchroniškai su kaimynais – verčiau pagal poreikį, kada tikrai reikia ar matote problemą“, – pastebi pašnekovas.

V.Pranckietis priduria, kad jeigu dabar genėsime trešnes, likusias jų šakeles galime pasimerkti ir pražydinti per dešimt dienų – beliks tik papuošti namus. „Yra tekę kovo pirmąją dieną ir slyvos žiedą užfiksuoti“, – gamtos išdaigomis dalinosi pašnekovas.

V.Pranckiečio asmeninio archyvo nuotr./2020-aisiais kovo 1-ąją užfiksuotas slyvos žiedas
V.Pranckiečio asmeninio archyvo nuotr./2020-aisiais kovo 1-ąją užfiksuotas slyvos žiedas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius