Daugiau straipsnių

Būsto atnaujinimą pataria pradėti nuo virtuvės: praktiškos idėjos ir tobula tvarka už kelis eurus

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Vienos ar kitos namų vietos atnaujinimas visada yra įkvepiantis procesas. Dažnas svarsto, kaip tą padaryti kuo taupiau, todėl sumanūs sprendimai, galintys palengvinti kasdienybę, tampa ypač aktualūs. IKEA interjero dizainerė būsto atnaujinimą pataria pradėti nuo virtuvės ir dalijasi idėjomis, kurios padės palaikyti tvarką ir be didelių išlaidų atnaujinti bene dažniausiai lankomą namų vietą.

Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur

„Gamindami virtuvėje praleidžiame daug laiko, todėl svarbu šią erdvę įsirengti taip, kad leisti laiką joje būtų patogu ir malonu. Čia gali padėti smulkūs virtuvės pagalbininkai: įvairūs įrankiai ir kiti priedai. Jie ne tik pravers ruošiant maistą, bet ir leis mažiau švaistyti, gyventi tvariau, patogiau ir tvarkingiau“, – sako IKEA Interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė.

Siekdama kuo daugiau prekių padaryti prieinamas daugeliui, IKEA nuo vasario 1 d. mažina daugiau nei tūkstančio prekių kainas. Pasak IKEA interjero dizainerės, yra daugybė būdų, kurie leis patobulinti virtuvę neišlaidaujant, dalis jų – IKEA parduotuvėje už dar žemesnę kainą.

Ji pataria, kaip atnaujinti virtuvę visiškai nemokamai arba už mažiau nei 5 eurus:

  • Daugiau erdvės. Kritiškai įvertinkite, kuriuos iš virtuvėje laikomų daiktų iš tiesų naudojate. Turėti daugiau vietos padės sprendimas, nereikalaujantis jokių investicijų: tiesiog tai, ko nenaudojate, padovanokite, atiduokite ar paaukokite. Kitas žingsnis – atlaisvinti virtuvės paviršius: sudėkite atvirai laikomus daiktus į stalčius ir akimirksniu pastebėsite skirtumą.
    „Ikea“ nuotr./Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur
    „Ikea“ nuotr./Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur

    Sprendimai virtuvei iki 1 Eur:

  • Arbatos sieteliai IDEALISK iš nerūdijančiojo plieno yra ilgaamžiški ir daugiafunkciai – jie pravers ne tik arbatžolėms, bet ir prieskoniams į puodą su sriuba ar troškiniu panardinti, arba barstant kakavos miltelius ant kepinių.
  • Indų plovimo šepetys ANTAGEN. Turint tinkamą įrankį, plauti indus bus kur kas paprasčiau, o grandyti skirtu kraštu galėsite išvalyti net pridžiūvusius maisto likučius.
  • Padėklas SMÄCKER padės tvarkingai laikyti stalo ir maisto gaminimo įrankius bei lengviau rasti reikiamus virtuvės stalčiuose.
  • Spaustukai BEVARA skirti tam, kad maisto produktai spintelėje, šaldytuve ar šaldiklyje ilgiau išliktų švieži, o jums nereikėtų vargti rišant maišelius gumelėmis ir mazgais.
„Ikea“ nuotr./Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur
„Ikea“ nuotr./Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur

Sprendimai virtuvei iki 2 Eur:

  • Uždengiami maisto indeliai PRUTA padės sutaupyti vietos šaldiklyje ar šaldytuve ir bus naudingi pakuojant užkandžius, vakarienės likučius ar atskiras patiekalų porcijas. Pagaminti iš skaidraus plastiko, tad visada žinosite, kas viduje.
  • Užspaudžiami maišeliai ISTAD – puikus būdas palaikyti tvarką virtuvėje. Jie išlaiko maistą šviežią, tinka maistui užšaldyti ir gali būti užpildyti karštu (iki 50 °C temperatūros) turiniu.
  • Pjaustymo lentos FINFÖRDELA yra lengvai sulenkiamos, tad susmulkintą maistą lengva perkelti ir suberti jo neišbarsčius. Dugnas su neslystančia danga, todėl pjaustymo lenta tvirtai laikosi ant stalviršio pjaustant maisto produktus.

Sprendimai virtuvei iki 3 Eur:

  • Indų džiovinimo kilimėlis NYSKÖLJD. Jį galite patiesti po indų džiovykla, kad sugertų varvantį vandenį, arba po smulkiais buitiniais prietaisais (pavyzdžiui, maišytuvu ar maisto smulkintuvu), jei naudodamiesi jais norite apsaugoti virtuvės paviršius.
  • Permatomas IKEA 365+ indas su dangteliu itin mėgstamas pirkėjų ir nenuostabu, kodėl. Jį naudojant, gerai matysite, kas jo viduje, lengviau rasite, ko ieškote. Ir nesvarbu, kur jis padėtas.

Sprendimai virtuvei iki 4 Eur:

  • Butelis su kamščiu KORKEN yra gražus ir praktiškas. Jį patogu laikyti šaldytuvo durelėse, į didesnės talpos butelius galima pilti karštus ir šaltus gėrimus, vandenį ar birius maisto produktus, o į mažesnės – aliejų ar padažus.
  • Skustukas IKEA 365+ VÄRDEFULL padės sutaupyti laiko ir sumažinti maisto atliekų, Juo galėsite ne tik skusti, bet ir pjaustyti daržoves juostelėmis salotoms ar kitiems patiekalams.
    „Ikea“ nuotr./Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur
    „Ikea“ nuotr./Virtuvės atnaujinimas už mažiau nei 5 Eur

Sprendimai virtuvei iki 5 Eur:

  • Skersinis SUNNERSTA su kabliukais ir indeliais padės atlaisvinti stalviršį ir dažnai naudojamus įrankius ar prieskonines žoleles sukabinti ant sienos, kur patogu pasiekti.
  • Česnakų spaudyklė KONCIS iš nerūdijančiojo plieno pravers smulkinant česnakus. Naudojant ją, skiltelių galima nevalyti – tiesiog įdėkite ir suspauskite, o baigę naudoti išimkite įdėklą ir išplaukite rankomis.
  • Salotų džiovyklė UPPFYLLD yra tvirta, patogi naudoti ir užima mažai vietos, be to, lengvai valoma. Rinkinyje esantį dubenį taip pat galima naudoti kaip serviravimo indą, pavyzdžiui, salotoms patiekti.
  • Maisto gaubtai ÖVERMÄTT – kaip dangteliai. Naudojant juos, maisto produktai ir gėrimai ilgiau išliks švieži. Puikiai tinka stiklainiams, stiklinėms bei vaisiams ar daržovėms uždengti ir padeda sutaupyti, nes užuot išmetę maistą, kurio šeima nespėjo suvalgyti per vakarienę, išsaugosite jį kitai dienai.

IKEA mažina kainas

Įgyvendindama kompanijos viziją kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, IKEA nuo vasario 1 d. sumažino kainas daugiau nei tūkstančiui prekių. Žemesnės kainos bus taikomos prekėms iš įvairių kategorijų: nuo ikoninio dizaino sofų ir fotelių iki daiktų laikymo baldų ir interjero detalių. Pavyzdžiui, dėžė DRÖNA kainuos 2,99 Eur (ankstesnė kaina – 3,99 Eur), užuolaidos HILJA – 14,99 Eur (ankstesnė kaina – 19,99 Eur), vaikiška kėdutė KRITTER – 15 Eur (ankstesnė kaina – 20 Eur), komoda MALM – 44,99 Eur (ankstesnė kaina – 54,99 Eur), rašomasis stalas MICKE – 79 Eur (ankstesnė kaina – 99 Eur).

IKEA sprendimus už naują žemesnę kainą rasite čia.