Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 23

Visada preciziškai išlyginti rūbai: kokie lyginimo sistemų privalumai svarbiausi maksimalistams?

Rūbas, kurį dėvime – skirtas išoriniam grožiui, tačiau jis atspindi ir vidinę asmens darną. Ją pasiekti prireikia pastangų. Drabužių, patalynės lyginimas nėra lengviausias užsiėmimas, ypač jei norime tai padaryti preciziškai. Aktualus klausimas, kaip šį procesą paversti malonesniu ir sklandesniu? „Tefal“ kompanijos lyginimo įrenginių, kurie daugelyje šalių jau pelnė pripažinimą, išbandymas – padės į klausimą objektyviai atsakyti.
„Tefal“ lyginimo sistemos
„Tefal“ lyginimo sistemos / „Tefal“ nuotr.
Temos: 2 Drabužiai Buitis

Su dauguma kompanijos „Tefal“ lyginimo sistemų pasieksime puikių rezultatų, tačiau svarbu žinoti, kokiais įrenginiais naudojantis rezultatai bus geriausi. Palyginsime klasikinį lygintuvą „Tefal Ultimate Pure“ bei lyginimo sistemas „Tefal IXEO Power“ ir „Tefal Pro Express Vision“. Visi lyginimo įrenginiai skirti tobulai lyginimo kokybei pasiekti, tačiau kiekvienas jų turi savitų niuansų, į kuriuos pravartu atkreipti dėmesį maksimalistams.

Pirma – sužinok, po to – išbandyk

Pirma pažintis su „Tefal“ įrenginiais prasideda juos išpakavus. „Ultimate Pure“ lygintuvą naudojant pirmą kartą, naudinga atidžiai perskaityti instrukciją. „Ultima Pure“ pasirodė toks įprastai klasikinis, kad tradicinę klaidą – iš pradžių išbandyti, o po to sužinoti – padariau ir aš. Išjungtas ir horizontaliai paliktas lygintuvas palašino vandens.

Asmeninio arch. nuotr./„Tefal Ultimate Pure“ lygintuvas
Asmeninio arch. nuotr./„Tefal Ultimate Pure“ lygintuvas

Buvo padarytos bent dvi klaidos: kadangi lygintuvas turėjo „turbo“ garų padavimo funkciją – tad ir „paturbinau“ naują daiktą be gailesčio. Sukauptas vanduo nespėjo įkaisti ir nebepurškė, o lašėjo. Antra – lygintuvą reikia statyti vertikaliai ant specialiai integruotos atramos, o ne ant pado. Instrukcijoje ne tik detaliai aprašytos visos „Ultimate Pure“ funkcijos, bet ir jų panaudojimo klaidos bei kaip jas taisyti. Tarkim, mano atveju, tarp „turbo garų“ mygtuko panaudojimo rekomenduojama išlaikyti kelių sekundžių intervalus.

Su lyginimo sistema „IXEO Power“ pateikiama instrukcija nėra ypač detali. Lygintuvas ir garų generatorius klausimų nesukėlė, tačiau trijų padėčių pakeliama lyginimo lenta yra surenkama iš keleto modulių, tad yra gana daug suveržiamų, užspaudžiamų, suneriamų mazgų. Teko pasukti galvą, netgi pasirodė, kad kažko įrangoje trūksta. Įsigytoje pakuotėje buvo užstrigę lyginimo lentos pakėlimo mechanizmo ploniausi cilindrai, kurie lengvai stuktelėjus iš galo atsipalaidavo ir atsistojo į savo vietas. Tai nebuvo pakavimo brokas, tačiau nenaudojantiems teleskopinių meškerių, gali kilti klausimų. Laimei, įsigytą įrenginį surinkti tereiks vieną kartą, o jei teks – antrą, visus niuansus jau žinosite.

„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema
„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema

„Pro Express Vision“ lygintuvas su garų generatoriumi pristatomi visiškai sukomplektuoti, surinkinėti jų nereikės, tačiau, nors naudojimas ir labai paprastas, instrukcijoje terasime iliustracijas be teksto ir paaiškinimų. Tai ne trūkumas, bet iš tiesų gali juo tapti, jei nepaieškosime detalios instrukcijos internete. Lietuvių kalba jos kol kas nėra, bet kalba, kurią suprasite, įdėjus pastangų, galima surasti. Antraip galite ir neatspėti, kad norint užgesinti mirksintį „Anti-Calc“ indikatorių reikia „Ok“ mygtuką ne tik paspausti, bet ir kelias sekundes nuspaudus palaikyti ir dėl šio nesusipratimo tikrai nebūtina skambinti gamintojų atstovams.

„Tefal“ nuotr./„Tefal Pro Express Vision“ lyginimo sistema
„Tefal“ nuotr./„Tefal Pro Express Vision“ lyginimo sistema

Klasikinio lygintuvo etalonas

Lygintuvo ir lyginimo sistemų vandens talpos garams užpildomos vandeniu iš čiaupo. Įdomiausias pasirodė „Ultimate Pure“, kuris, be abejo, galėtų būti laikomas tradicinio gero lygintuvo etalonu. Lygintuvas šiek sunkesnis nei panašūs analogai. Jame įdiegtos modernios technologijos, ypač kalkių filtravimo sistema ir garų srauto panaudojimo galimybės, Tai daro jį patogiu, efektyviu ir pakankamu pagalbininku šeimoje, kai lyginimo apimtys nėra labai didelės, užtenka tam skirti valandą ar kelias kartą per savaitę. Jei lyginimo apimtys didesnės ir lyginama dažniau, – didesnis lygintuvo svoris gali tiesiog padėti treniruoti raumenis.

Naudinga „Ultimate Pure“ detalė – ant temperatūros reguliavimo ratuko nurodomos padalos su užrašytais pagrindiniais audinių tipais. Nustačius atitinkamą padalą, lygintuvas automatiškai tiksliai nustato idealią temperatūrą bei garų srautą konkrečiam audiniui. Nieko blogo nenutiks, jei temperatūrą nustatysime „iš akies“, t.y., kaip mums atrodo iš patirties, tačiau vargu ar gamintojų apskaičiuotus ir išbandytus optimaliausius variantus pranoksime. Bent jau aš pasiklioviau gamyklinėmis rekomendacijomis ir nenusivyliau. Žinoma, prieš tai reikia išstudijuoti simbolių, kurie ant rūbų etikečių nurodo lyginamo audinio sudėtį, reikšmes.

Asmeninio arch. nuotr./„Tefal Ultimate Pure“ lygintuvas
Asmeninio arch. nuotr./„Tefal Ultimate Pure“ lygintuvas

Garų srauto dėka raukšles tiesina ir lengvas lygintuvas

Lyginimo sistema „Pro Express Vision“ skirta tiems, kurie siekia idealių lyginimo rezultatų ir lyginimo apimtys yra pakankamai didelės. Kadangi garų generatorius su vandens talpa ir lygintuvas yra du atskiri moduliai, sujungti garų padavimo žarna bei elektros laidu, tad pats lygintuvas labai lengvas, rankos nenuvargins, net ilgiau padirbėjus.

Patogi ergonomiška rankena, lengvas lygintuvo slydimas audiniu, pasirinkus tinkamiausią garų padavimo režimą, daro lyginimo procesą žymiai lengvesniu ir malonesniu. Garų galia sklandžiai tiesina bet kokias raukšles, tad lyginimo monotonijai prablaškyti galima besidarbuojant klausytis mokamųjų ar pažintinių tinklalaidžių ar mėgstamos muzikos, – lygintinų drabužių ir patalynės kupeta tiesiog tirps rankose.

Lyginimo sistema „IXEO Power“, ko gero, yra elegantiškiausia iš visų. Lyginimas kompaktišku ir lengvučiu lygintuvu panaudojant garus, procesą pavers bemaž maloniu žaidimu, tačiau jei lyginti teks didelio ploto audinius ar išiminėti įsisenėjusias raukšles – tai užims laiko, kartą perbraukti neužteks. „IXEO Power“ privalumas – drauge su lygintuvu ir garų generatoriumi naudojama lyginimo lenta – taigi, viskas, ko reikia lyginimui, yra vienoje vietoje. Lengvai perstatomos lyginimo lentos padėtys (horizontali, vertikali ar pasvira 30 laipsniu kampu), leis pasirinkti patogiausią drabužių pakabinimo ar paklojimo lyginimui būdą.

„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema
„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema

Ištiesina raukšles visų tipų audiniams

Išbandžiau visas tris lyginimo sistemas bemaž ant visų namuose buvusių drabužių bei patalynės: medvilnės, šilko, sintetikos, vilnos, lino audinių. Lygino sistemų laukė ir iššūkiai – susidoroti su įsisenėjusiomis palto raukšlėmis ties alkūnėmis bei pečiais, taip pat kelnių idealaus kanto testas, geriausiai atsakantis į klausimą, ar lygintuvai atitinka maksimalius elegancijos standartus.

Su visais iššūkiais visos trys lyginimo sistemos puikai susidorojo, tačiau skirtumų buvo.

Kad su klasikiniu lygintuvu „Ultimate Pure“ galima viską idealiai išlyginti – matyt mažai kam kils abejonių. Pats darbo juo procesas buvo greitesnis, sklandesnis ir tikrai malonesnis nei lyginant bet kuriuo senu lygintuvu. Stebėtinai lengvas lygintuvo slydimas ir patogus valdymas ties sagomis, kišenėmis ir siūlėmis ties pečiais – išskirtinis įrenginio privalumas.

Svarbi detalė – sumaniai parinktas elektros srovės laido tvirtinimo su lygintuvu kampas garantuoja, kad laidas dirbant nesimaišys ir jo nebrūkštelsi netyčia įkaitusio lygintuvo padu. Naudinga ir papildoma vandens papurškimo priekyje lyginimo kryptimi funkcija, ypač kai reikia suformuoti klostes ar ištiesinti raukšles.

Asmeninio arch. nuotr./„Tefal Ultimate Pure“ lygintuvas
Asmeninio arch. nuotr./„Tefal Ultimate Pure“ lygintuvas

Greitai ir gerai

„Pro Express Vision“ lyginimo sistemos privalumas atsiskleidė lyginant palto raukšles, – net ir vieną kartą perbraukus panaudojant maksimalią garų galią, raukšlės tiesinosi. Garais apdorojus visą paltą, jis vėl atrodė kaip naujas. Naudinga subtilybė, ypač kai lyginimo vieta prasčiau apšviesta, integruotas pašvietimas lygintuvo priekyje.

Privalumas yra ir tai, kad su „Pro Express Vision“ galima lyginti vertikaliai – drabužius pakabintus ant pakabos. Puikiai lygintuvas su garų generatoriumi pasitarnavo lyginant patalynę ištiestą tiesiai ant lovos – kartą perbraukus lygintuvu tikrinti, ar audeklas idealiai išsitiesino, nebebūtina, taigi visas didesnių kiekių patalynės lyginimas užėmė žymiai mažiau laiko.

Vis dėlto įdomiausias buvo „IXEO Power“ bandymas, nes kilo daugiausia abejonių, ar delikatus lygintuvėlis, kad ir su garų srautu, idealiai užrėš kelnių kantus ir lygins palto susiraukšlėjimus?

Išties teko pasistengti, ypač lyginant paltą, teko rankoves pabraukyti kelis kartus su garais ir be jų, taip pat labai atidžiai ir pakartotinai paryškinti kelnių kantus, kad pasiektas rezultatas nesiskirtų nuo pirmųjų dviejų lyginimo sistemų. Užtat neabejotinas „IXEO Power“ privalumas buvo plisuoto sijono išlyginimas, nes su tradiciniu lygintuvu tai užima laiko, o su galinga „Pro Express Vision“ sistema – labai lengvai galima ne tik paryškinti senas, bet ir užrėžti naujas ar panaikinti nereikalingas klostes.

„Tefal“ nuotr./„Tefal Pro Express Vision“ lyginimo sistema
„Tefal“ nuotr./„Tefal Pro Express Vision“ lyginimo sistema

Dar vienas privalumas – ant „IXEO Power“ uždėjęs komplekte buvusį šepetį, puikiai atnaujinau visus minkštų baldų audinius. Kadangi cheminių dėmių ant jų nebuvo – rezultatas buvo nuostabus, atšviežinti audiniai tiesiog spinduliavo naujumu ir kvietė prisėsti.

Kokybė ir greitis – suderinami

Galima teigti, kad su visais išbandytais „Tefal“ įrenginiais galima pasiekti maksimalius drabužių elegancijai keliamus reikalavimus, tačiau skirsis tam sugaištamas laikas.

Lengviausiai ir greičiausiai geriausius rezultatus pasieksime su „Pro Express Vision“ lyginimo sistema. Tačiau ir klasikinis lygintuvas „Ultimate Pure“ pateisins savo vardą. Daugiausia laiko, ypač jei lyginimo apimtys didelės, sugaišime su „IXEO Power“, todėl, kad lygintuvas palyginti mažas.

Tačiau yra ir kita nešiojamų rūbų elegancijos pusė. Klausimas, kiek laiko galime skirti lyginimui ir kada lygintuvo dažniausiai prireikia? Juk svarbu ne tik tai, kad drabužiai būtų idealiai išlyginti, bet, kad tokie būtų visada, kai tik juos dėvime. Šiuo atveju „IXEO Power“ yra nepranokstamas. Jei tik surasime šiai lyginimo sistemai vietos greta nuolat nešiojamų drabužių spintos ir, tarkim, išeinant į darbą veidrodyje pastebime, kad kažkas iš drabužių guli ne taip, kaip turėtų, – su „IXEO Power“ trūkumus ištaisysime per pora minučių. Lygintuvo, garų generatoriaus ir lyginimo lentos komplektas greičiausiai paruošiamas veikti, keliems lengviems rūbų padailinimams užteks kelių judesių, kad būtum tikras, jog šiandien, kaip ir visada puikiai atrodysi.

„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema
„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema

Greitai, per 2 min., paruošiama veikti ir galinga „Pro Express Vision“ sistema, tačiau jei prireiks lyginimo lentos, lyginimas pareikalaus daugiau laiko, kurio, kai skubame, ne visada galime skirti.

Variantas – turėti dvi lyginimo sistemas

Idealiu atveju, tobulam atrodymui visur ir visada, galime namuose turėti ir dvi lyginimo sistemas: „Ultimate Pure“ ar „Pro Express Vision“ didesnėms lyginimo apimtims bei generaliniam drabužių tvarkymui ir „IXEO Power“, kasdieninei, momentinei drabužių priežiūrai ir jų skubiam padailinimui. Jei sulauksite komplimentų, jog puikiai atrodote, žinosite kodėl, o užėjęs svečias, pastebėjęs šį elegantišką įrenginį greta drabužių spintos, pats lengvai atspės puikaus atrodymo priežastį.

Jei drabužių priežiūros atžvilgiu esate absoliutus perfekcionistas – dviejų įrenginių pasirinkimas labiausiai tiks. Gausios šeimos gausiems poreikiams labiau pasitarnaus „Pro Express Vision“ lyginimo sistema. Statistinei šeimai Lietuvoje ar dar jos nesukūrusiems – klasikinis lygintuvas „Ultimate Pure“ bus kaip tik tai, ko reikia.

Norintiems atrodyti kasdien idealiai, bet stokojantiems tam laiko – nuotaiką visada pataisys „IXEO Power“ lyginimo sistemos galimybės.

„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema
„Tefal“ nuotr./„Tefal IXEO Power“ lyginimo sistema

Trys pirmos vietos

Visų trijų išbandytų įrenginių dizainas pelno aukščiausius įvertinimus, visi įrenginiai yra mobilūs, atlieka lyginimo, garinimo, dezinfekavimo funkcijas, išpildo maksimalius poreikius, kurie, kaip ir žmonės, daugiau ar mažiau skirtingi. Tad nepaisant skirtumų, pagal efektyvumo kriterijus belieka visiems įrenginiams skirti po penkias žvaigždutes ir tris pirmąsias vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius