Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 19

64-erių Algirdas dviračiu aplankė 41 šalį: „Tikslas – nuvažiuoti tiek, kad būčiau apkeliavęs aplink Žemę“

Veterinarijos gydytojas Algirdas Liutkevičius (64 m.) iš Kalvarijos laisvu laiku nesėdi ant sofos. Didžiausia vyro aistra – dviračiai. Kaip prisimena, svajojęs apie dviračius nuo pat vaikystės, bet gyvenimas susiklostė taip, kad tapo bėgiku. Visgi svajonė keliauti aplink pasaulį dviračiu išsipildė – gal kiek vėliau, nei norėjosi, bet nuo 2006-ųjų Algirdas kasmet išsiruošia į kelionę.
Algirdas dviračiu numynė daugiau kaip 30 tūkst. km ir aplankė 41 šalį
Algirdas dviračiu numynė daugiau kaip 30 tūkst. km ir aplankė 41 šalį / Asmeninio archyvo nuotr.

„Jaunystėje svajojau lankyti dviračių sportą ir tapti dviratininku. Kadangi esu gimęs Kalvarijoje, ten nebuvo sąlygų, galėjau nebent į Marijampolę važinėti, tačiau buvo per toli. Pasirinkau lengvąją atletiką ir tapau ilgųjų nuotolių bėgiku. Praėjo daugelis metų, bet noras važiuoti dviračiu niekaip neišblėso. Kadangi su šeima daug keliaudavome automobiliu, nusprendžiau pabandyti pakeliauti ir dviračiu“, – pirmąją savo kelionę prisimena Algirdas.

Pirmoji kelionė – į Lenkiją

Algirdas sako, kad įsigijęs dviratį nusprendė iš pradžių pakeliauti kur nors netoliese, tad pasirinko į Lenkiją, nes iki jos – vos 15 kilometrų. Pirmasis pasivažinėjimas taip patiko, kad pasikvietė draugą ir, nusprendę susiorganizuoti ilgesnę kelionę, leidosi į Lenkijos vakarus šiauriniu pasieniu link Gdansko. Važiavo per įvairius miestus ir miestelius ir įveikė daugiau kaip 1000 km.

„Pirmoji mano kelionė įvyko 2006-aisiais ir nuo to laiko jau 17 metų kasmet keliauju dviračiu. Tiesa, buvo iškilusi didelė grėsmė 2020-aisiais, kai prasidėjo pandemija. Maniau, kad teks atidėti savo keliones, tačiau dar pavyko išvykti, nes buvo leidžiamas judėjimas Baltijos šalyse. Taip sėdau ant dviračio ir išrūkau į Taliną. Kad ir trumpa kelionė, bet tradicija nenutrūko“, – pasakoja Algirdas.

Asmeninio archyvo nuotr./Algirdas dviračiu numynė daugiau kaip 30 tūkst. km ir aplankė 41 šalį
Asmeninio archyvo nuotr./Algirdas dviračiu numynė daugiau kaip 30 tūkst. km ir aplankė 41 šalį

Jis sako, kad keliauja tiek vienas, tiek su „BaltiCCycle“ komanda, organizuojančia įspūdingus maršrutus. „Važiuoju ir iš namų, ir nukeliauju į kokią nors šalį, kad galėčiau keliauti iš jos. Pavyzdžiui, 2014-aisiais nuskridau į Atėnus, o grįžau dviračiu. Esu kelis kartus važiavęs ir autobusiuku – nuvykau į Jungtinę Karalystę, ją apvažiavau ir vėl autobusiuku grįžau namo“, – pasakoja Algirdas.

Iki norimo tikslo – 5300 km

Paklaustas, ar yra skaičiavęs, kiek per tuos metus nuvažiavo kilometrų, Algirdas atsako, kad skaičiuoja viską. „Per visas keliones esu nuvažiavęs 34 700 km, tad man dar trūksta 5300 km iki mano tikslo – 40 000 km. Tai reikš, kad apkeliavau aplink pasaulį – toks Žemės ilgis per pusiaują. Išvis vien tik su dviračiu aplankiau 41 šalį“, – sako pašnekovas ir prideda, kad, jeigu pridėtų keliones ne dviračiu, skaičius būtų dar didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius