Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja I.Zasimauskaitė socialinei iniciatyvai „Skirtingos spalvos“ papasakojo apie įveiktą depresiją

Socialinės iniciatyvos „Skirtingos spalvos“ renginyje atlikėja Ieva Zasimauskaitė atskleidė itin privačias gyvenimo su depresija detales. Prieš savaitę VDU botanikos sode vykęs labdaringas renginys pritraukė per šimtą kauniečių.
Ieva Zasimauskaitė ir Dalius Stankevičius
Ieva Zasimauskaitė ir Dalius Stankevičius / B.Laurinaitytės nuotr.

Depresija – viena pagrindinių savižudybės ir savęs žalojimo priežasčių. Deja, bet visuomenė vis dar nuvertina šią sunkią ligą. Būtent todėl labai svarbu šviestis ir didinti sąmoningumą.

Interviu metu Ieva Zasimauskaitė pasakojo apie tai, kaip ji įveikė depresiją bei kaip meditacija padėjo jai atsikratyti panikos priepuolių. Taip pat laidos metu buvo aptartas „tobulumo kultas“, kai bet kokia kaina siekiame būti geresni, pranašesni už kitus bei kodėl aplinkiniams taip sunku suprasti ir padėti depresija susirgusiam žmogui.

Laidą apie depresiją su I.Zasimauskaite rasite čia.

Vangumas, baimė, panikos priepuoliai – tai tik dalis požymių, su kuriais susidūrė Ieva: „..man būdavo tokios situacijos – aš važiuodavau iš Vilniaus į Kauną arba iš Kauno į Vilnių ir turėdavau sustoti vidury kelio, nes aš tiesiog nebegalėdavau vairuoti, – dalinosi atlikėja. – Toks jausmas, kad miršti ir net nežinai, kas vyksta.“

Pokalbio metu paklausus Ievos, ar nesunku būti žinomu žmogumi ir viešoje erdvėje dalintis savo išgyvenimais, atlikėja atsakė: „Nėra lengva kalbėti apie tai, kas yra iš tikrųjų. Tai yra dar nuogiau, nei aš sėdžiu čia su šita suknele.“

G.Depšytės nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Dalius Stankevičius
G.Depšytės nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Dalius Stankevičius

Žinoma atlikėja pasakojo, kad ji sulaukia daug žinučių, kuriose žmonės prašo patarti ar padėti kovojant su psichologiniais sunkumais. „Pamačius tokį didžiulį poreikį pagalbos, aš nusispjoviau į viską ir supratau, kad aš turiu kažką prasmingo veikti šiame gyvenime“, – savo mintimis dalinosi Ieva.

Pokalbio pabaigoje iniciatyvos „Skirtingos spalvos“ iniciatorius Dalius Stankevičius įteikė pašnekovei rankų darbo marškinėlius, kuriuose atsispindi Ievos istorija. Šiuos marškinėlius galite įsigyti ir jūs „Facebook“ paskyroje ir taip paremti „Skirtingos spalvos“ iniciatyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius