Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 14

Eskedar po 19 metų pirmą kartą aplankys Etiopiją: „Žnaibau save, kad įtikinčiau, jog tai – tiesa“

Eskedar Maštavičienė atvirauja, kad tos akimirkos, kai kirto sieną ir tapo nelegalia, bėgle, nepamirš niekada gyvenime. Moteris šiandien šypsosi, kad gal ir gerai, kad tada buvo jauna ir labai drąsi, kad iki galo nesuvokė, kas jos laukia, nes iššūkių buvo tikrai labai daug. Vis dėlto šiandien pašnekovė atvira, kad net ir be proto skaudžių patirčių nekeistų, nes tai – spalvota ir labai įvairi jos gyvenimo knyga. Eskedar Lietuvoje gyvena jau 17 metų, save vadina šalies patriote, sėkmingai kuria čia kavos verslą, o dabar ruošiasi itin jaudinančiai gyvenimo patirčiai – aplankyti gimines ir šalį, kurią su didžiuliais skauduliais paliko prieš 19 metų.
Eskedar Maštavičienė
Eskedar Maštavičienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Įsitaisius pokalbiui vos prieš dieną duris atvėrusiojoje naujoje Eskedar kavinėje, Pilies g., moteris nusijuokia, kad vizitas namo, nors žingsnis labai ilgai brandintas, bet „nutiko“ spontaniškai. Jos su bičiule Igne apie tai kalbėjo labai daug, bet kartą draugė jau prirėmė Eskedar prie sienos – tai kada mes į Etiopiją? Eskedar pasvarstė ir sako, gal jau visai greitai, tuomet draugė šeštą vakaro atsidūrė jos namuose ir laukė – imti ir pirkti bilietus.

Galiausiai moterys avantiūrą išpildė, o ją lydėjo, kaip sako pati Eskedar, jausmų kaleidoskopas. Moteris tą akimirką, kai nusipirko bilietus, net filmavo, kad prisimintų, kad įsiamžintų, nes tai – tikrai labai reikšminga. Taigi, šypsosi, sausio 14 d., šešių bičiulių kompanija leisis į Eskedar gimtinę, moteriai kartu ir gerai pažįstamą, o tuo pat ir tokią, iš kurios nežinai, ko laukti.

– Tavo išvykimo iš tėvynės patirtis – labai nemaloni ir skausminga. Kada atsirado noras grįžti?

– Noras grįžti atsirado iškart po to, kai kirtau sieną. Kai supranti, kad jau suktis nebegali, o čia – dar sunkiau. Bet suvokiau, kad esu įklimpusi į nelengvą situaciją ir turiu eiti į priekį, atgal turiu tiesiog nežiūrėti. Vis tik, nemalonūs jausmai, persipynę su šeimos ilgesiu ir kitais dalykais, stipriai kankino kelerius metus. Juk aš puikiai supratau, kad išvykstu ne savo noru, bet ir grįžti negaliu, nes tiesiog bijau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius