Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 20

Pagaulių istorijų ir žurnalistikos meistras H.Vaitiekūnas: apie paliktą meilę, dėl visa ko „kaltą veidelį“ ir senukų pavydą

Nedaug kas žino, kad iš televizijos ekranų pažįstamas žurnalistas, autorinių laidų vedėjas ir kūrėjas Henrikas Vaitiekūnas tarp savo artimų draugų garsėja ypatingu slapyvardžiu. Artimiausi vadina jį daktaru.
Henrikas Vaitiekūnas
Henrikas Vaitiekūnas / Asmeninio arch.nuotr.

„Gal todėl, kad Henrikas? Sakau, kad ir mano debiutinė knyga turėjo vadintis Henriko daktaro užrašai, bet būtų nesuprasta? O antras po daktaro Lietuvoje visais laikais buvo felčeris.

Tiesa, nuo 1920 m. felčerių Lietuvoje niekas neberuošia“, – susitikimo metu šmaikštauja intriguojančių istorijų kūrimo meistras H.Vaitiekūnas.

Paklaustas, kam gi dedikuotas naujausias jo publicistikos kūrinys „Felčerio užrašai“, akimirkai prityla.

„Jaunoms, gražioms moterims, kurioms virš penkiasdešimt“, – ilgai netrukdamas čia pat dedikuoja pašnekovas, bet išpažįsta, kad tikroji dedikacija knygon neįrašyta.

Tai, kas tas paslaptingas asmuo?

– Gydytoja, publicistė, žurnalistė ir pašnekovė, kurią ne kartą filmavau, Filomena Taunytė-Paškonienė. Ateidavau pas ją į svečius, o jos šuniukas mano vėžį užuosdavo.

Labai artimi draugai netapome. Bet postūmis rašyti iš jos buvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius