Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 11

Jurga ir Evaldas Stokholme – jau 30 metų: apie gyvenimą svetur ir beprotišką atsidavimą lietuviškiems šokiams

Jurgos Laurenčikienės ir jos vyro Evaldo gyvenimas Švedijoje, Stokholme, sukasi jau apie trisdešimt metų. Tuomet, kai tik atvyko, nemanė, kad taip ilgam. Pora įsisuko į darbus, kartu augino mažylę Megę, vėliau pasaulį išvydo antroji dukra Sofija, o galiausiai pora įsisuko į naują veiklą – ėmė burti vietinius lietuvius šokti liaudiškų šokių ir įkūrė ansamblį „Baltija“, kurį juokais vadina savo trečiąja dukra.
Jurga ir Evaldas
Jurga ir Evaldas / Asmeninio arch.

Ryšys su Lietuva, pasak Jurgos, nenutrūko niekada, jis toks pat stiprus – šeima grįžta mažiausiai po 5–6 kartus per metus, Vilniaus Universitete studijavo dukra, o šiemet visa šeima grįš ir kaip jubiliejinės Dainų šventės dalyviai.

„Niekada nebuvo tokio tvirto apsisprendimo išvykti“, – atvirai savo istoriją pasakoja Jurga Laurenčikienė. Pasak jos, tiesiog gyvenimas pateikė galimybes ir būdami jauni jomis naudojosi. Lietuvė šypsosi, kad galbūt net ir šiandien nėra tvirto apsisprendimo „nusėsti“ Švedijoje visam laikui, sutuoktiniai tiesiog atviri gyvenimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius