-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 05

Kunigystę metęs Ruslanas bando galimybių ribas: per 24 valandas nesustodamas nubėgo 245 km

24 valandos bėgant. Tam, kuris nė karto nėra išbandęs bėgimo arba bėga nedidelius atstumus, šis skaičius yra sunkiai įsivaizduojamas. Kaip ir kilometrai, kuriuos per šį laiką įveikia bėgikai. Ruslanas Seitkalijevas per 24 valandas nubėgo 245,3 kilometrus ir iš 140 čempionate dalyvavusių sportininkų užėmė 31 vietą. Ką reiškia vieną ir tą patį ratą bėgti 24 valandas – kokių iššūkių kyla? Ir kas šiuo atveju svarbiau – fizinė ištvermė ar emocinis stabilumas?
Ruslanas Seitkalijevas
Ruslanas Seitkalijevas / Rolano Valionio nuotr.

Kai Europos 24 valandų bėgimo čempionate Veronoje nuskambėjo finalinė varžybų sirena, netrukus klaipėdietis Ruslanas Seitkalijevas suprato, kad kartu su dar dviem bėgikais iškovojo sidabro medalius. Lietuvių komanda nusileido tik lenkams, trečioje vietoje palikę ispanus. „Ne be reikalo prieš 12 metų išėjau iš kunigų seminarijos“, – tokia buvo pirmoji Ruslano, kadaise svajojusio tapti kunigu, mintis. „Ispanams atkeršijom už krepšinį“, – kiek vėliau dar pagalvojo ilgų distancijų bėgikas.

Nors klaipėdietis sako, jog džiaugiasi savo asmeniniu rezultatu, tačiau kur kas daugiau džiaugsmo jam teikia komandinė Lietuvos pergalė. Juolab kad suburti Lietuvos komandą buvo jo mintis.

Trys lietuvių bėgikai – R. Seitkalijevas, Andrius Preibys ir Aleksandras Sorokinas – iš viso nubėgo beveik 818 kilometrų.

Dabar Ruslano mintys sukasi jau apie kitus metus, kai vyks Pasaulio ultra bėgimo čempionatas.

Pokalbis su R. Seitkalijevu – apie žmogaus galimybių ribas, jo paties kelią, vidines abejones ir bėgimo bateliais avinčią laimę.

Rolano Valionio nuotr. /Ruslanas Seitkalijevas
Rolano Valionio nuotr. /Ruslanas Seitkalijevas

Ruslanai, feisbuke juokavote, kad buvo lengvas medalis – jums su kolega reikėjo įdėti 50 procentų darbo, o kitą dalį padarė A.Sorokinas.

– Taip, juokavau. Tikrai negaliu sakyti, kad mudu neprisidėjome, bet didžiąją dalį komandinio medalio nukaldino naujasis pasaulio čempionas Aleksandras Sorokinas, nubėgęs beveik 320 kilometrų ir pasiekęs naują pasaulio rekordą. Mums su Andriumi reikėjo daryti tai, ką galime, kiek galime, geriausiai. Bet Sania buvo šio medalio pagrindinis kalvis.

Jūs trise – kolegos, draugai?

– Taip. Daugeliui gal kyla klausimas, kad mes susitikome šiaip, pirmą kartą. Mes visi esame pažįstami ir jau gana senokai.

Svarbu pasakyti ir tai, kad 24 valandas jūs bėgate ne iš taško A į tašką B, bet vieną ir tą patį ratą. Man atrodo, išprotėti gali.

– Jei trasa būtų iš taško A į tašką B – labai keblu patiems organizatoriams suskaičiuoti kilometrus, suorganizuoti sportininkų maitinimą. Logistika sunki. Todėl viskas vyksta rato sistema. 24 valandų bėgime rato distancija būna skirtinga – jis gali būti 400 metrų, gali būti kilometro. Mes bėgome apie 1,5 kilometro ratu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius