Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkas Algis Kriščiūnas: „Dalinimasis yra geras jausmas“

„Kai matau džiaugsmą žmonių akyse, kai suprantu, kad galiu kažkieno gyvenimą padaryti šviesesnį – tada ir mano gyvenimas įgauna daugiau prasmės“, – įsitikinęs menininkas Algis Kriščiūnas, kuris savo gerbūviu dalijasi su nevyriausybinės organizacijos „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ globojamais vaikais.
Algis Kriščiūnas
Algis Kriščiūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

SOS vaikų kaimai jau keletą metų kviečia Lietuvos žmones savo paramą skirti reguliariai – kas mėnesį – ir tapti SOS Draugų klubo nariais. Tokia nuolatinė parama leidžia užtikrinti pilnavertę vaikų globą, suteikti vaikams reikiamą papildomą psichologinę, ugdymo pagalbą ir galimybę atrasti užslėptus talentus įvairiuose būreliuose.

Kiekvieną mėnesį organizacijos globojamiems vaikams padeda ir A.Kriščiūnas, kuris reguliarios paramos anketą užpildė viename Lietuvos prekybos centrų.

„Vieno apsipirkimo metu mane užkalbino savanorė, prisistačiusi renkanti lėšas SOS vaikų kaimams. Ji buvo miela ir nuoširdi, o ir apie šią organizaciją buvau girdėjęs – kartą lankiausi Vilniuje įsikūrusiame kaimelyje, ruošdamas straipsnį apie vieną našlaitę. Tad savanorės paprašytas, sutikau kas mėnesį aukoti nedidelę pinigų sumą“.

Grįžęs namo menininkas džiaugėsi padarytu geru darbu, tačiau dar kartą apsvarstęs savo galimybes, susisiekė su savanore:

„Nusprendžiau, kad galiu prisidėti daugiau ir susisiekęs su savanore savo skiriamą sumą gerokai padidinau.“

Dalintis išmokti turime dar vaikystėje

Nuo mažų dienų kiekvienas esame mokomi dalintis, tačiau, ar tuo vadovaujamės ir užaugę? Pasaulį sukausčiusi pandemija tik dar kartą įrodė, kad Lietuvos žmonės nėra abejingi kitų skausmui, o ypač tų, kurie patys savimi pasirūpinti negali. Tai pastebi ir Algis Kriščiūnas, kuris dalinimosi kultūros moko ir savo dukrą.

„Jau nuo vaikystės buvau mokomas vaišinti draugus saldainiais, dalintis žaislais ir knygomis. To paties mokau ir savo dukrą: nekaupti, o dovanoti, – sako jis. – Lietuvoje matome kasmet gerėjančias aukojimo kultūros tendencijas – pažįstu vis daugiau žmonių, aukojančių savo pinigus ir laiką tiems, kuriems to reikia labiausiai.

Mano draugų šeima laikinai globai priėmė dešimtmetį berniuką – juk tai irgi dalijimosi būdas. Jie skiria savo dėmesį bei pinigus to vaiko auklėjimui, švietimui, pasaulio pažinimui. Jie dovanoja likimo nuskriaustam vaikui savo šeimos šilumą ir meilę.“

Gerus darbus reikia daryti garsiai

Nors sakoma, kad gerais darbais nevalia didžiuotis ir apie juos pasakoti, A. Kriščiūnas su šiuo teiginiu nesutinka.

„Sakantys, kad „gerus darbus reikia daryti tyliai“, dažniausiai tų darbų nedaro, o tik kritikuoja ir spjaudo pavydo, savanaudiškumo ir tinginystės nuodus. Geri darbai turi būti žinomi – ne tam, kad pasigirtume, bet tam, kad savo pavyzdžiu įkvėptume kitus.“

Jei Jus įkvėpė menininko Algio Kriščiūno pavyzdys ir norite prisidėti prie geresnės bei spalvingesnės „SOS vaikų kaimų“ globojamų vaikų kasdienybės, tapti SOS Draugų klubo nariu ir daugiau apie jį sužinoti galite čia: https://sos-vaikukaimai.lt/sos-draugu-klubas/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius