Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 11

Policijos psichologas: išeitis yra ir kritinėje situacijoje – net ir užpuoliko bagažinėje

„Jei jau uždarė bagažinėje, mėginkite išspirti lempą, neatveria automobilio durelių, klauskite, kur veža, visuomet ieškokite galimybių, kaip sau padėti situacijoje, kurioje esate“, – tikina penkioliktus metus Policijos departamente Žmogiškųjų išteklių valdybos psichologų skyriuje vyresniuoju specialistu dirbantis Pavelas Pavliučenko.
Nelegalas automobilio bagažinėje
Smurtas / VSAT nuotr.

Pašnekovas sako, kad jausti sąstingį ar kaustantį baimės jausmą užpuolimo metu yra normali reakcija, nes situacija išties pavojinga.

Bet žmogaus tikslas turėtų būti nusiraminti ir nusiteikti iš susiklosčiusios situacijos ištrūkti. Kaip tai padaryti, o svarbiausia, kaip neužstrigti neigiamose patirtyse, ir klausiame P.Pavliučenko.

Vienaip, elgiesi ir jautiesi, kai dar turi valios elgtis laisvai ir jau visai kitaip, kai jos nebetenki. Kai tave pagrobia, lieka tik aplinkos stebėjimas, elgesys su pagrobėju... Įsivaizduokime, kad žmogui, keliavusiam su pavežėju, atsisakoma atverti automobilio dureles, kokios jo galimybės ištrūkti ir pasipriešinti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius