Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 10 08

R.Andrikienė apie 40-mečio krizę: vyrus ir moteris ji ištinka vienodai, tik vyrus pastebime labiau

Keturiasdešimtmečio krizė – kokia ji? Atkaukši raudonais aukštakulniais, baikeriška striuke, sportiniu automobiliu, motociklu ar vizitu pas plastikos chirurgą?
Rasa Andrikienė
Rasa Andrikienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip teigia geštalto psichoterapijos konsultantė Rasa Andrikienė, savo gyvenimo permąstymo, prioritetų perstumdymo krizė gali užklupti nebūtinai keturiasdešimties, tačiau tai laikas (su tam tikra metų paklaida), kai tai nutinka dažniausiai.

„Dažniausiai tokio amžiaus gana tvirtai stovime ant kojų, vaikai paauginti, turto užgyventa, atrodo, kad viskas stoja į vėžes. Trumpai tariant, tai, ko siekėme būdami dvidešimtmečiai, jau yra pasiekta, tačiau laimės kažkodėl nejaučiama. Visi esame matę tuos stereotipinius vaizdelius filmuose, kai brandūs vyrai įsigyja sportinę mašiną, o moterys demonstruoja savo seksualumą ir keliauja pas plastikos chirurgą – taip nutinka ir gyvenime. Suvokiame ir tai, kad mūsų kūno galimybės ribotos, sveikata nebe ta, ir tai labai išgąsdina. Ypač – vyrus. Norima nebūtinai gaudyti jaunystę, bet ir turėti, jausti savo vertę – tiksliau, išlaikyti tai, ką turėjome anksčiau.

Tokie jausmai užklumpa nebūtinai tik stuktelėjus 40-mečiui – daug kas priklauso nuo to, kokiame gyvenimo etape yra žmogus. Iš esmės, visi tie pirkiniai, bandymai išlikti jauniems gali būti ir nesugebėjimas susitaikyti su bėgančiais metais, tuo, kad mūsų kūnas sensta, bandymas užkamšyti vidinę tuštumą“, – kalba R.Andrikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius