Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Savaitė socialiniame būste“ svečias – S.Savickaitė: „Kai žmonės susitinka, įvyksta stebuklas“

Apie ką pagalvojate, išgirdę sąvoką socialinis būstas? Prieš pradedant šį eksperimentą svarstėme su kolege – trumpam seserimi tapusia žurnaliste. Abi sutikome, kad tai tema, apaugusi stereotipų piktžolėmis. Apie visa tai kalbėjomės su eksperimento „Savaitė socialiniame būste“ penktosios dienos viešnia – „Kaunas 2022“ programos „Visi kaip vienas“ koordinatore Simona Savickaite.

Kai kam atrodo, kad socialiniuose būstuose apsigyvena tik asocialūs, visuomenei pavojingi žmonės, kurių būtina vengti. Tačiau taip tikrai nėra, o išankstinis nusistatymas tik pagilina žaizdas – ar kada susimąstėte, ką patiria žmogus, iš aplinkinių sulaukiantis ne palaikymo, o nepelnyto pasmerkimo?

„Ką pagalvojate, išgirdę sąvoką socialinis būstas?“, – šį klausimą uždavėme ir trumpam namais tapusiame socialiniame būste apsilankiusiai S.Savickaitei.

„Manau, kad jie yra visai geri mokytojai, tik dažnai to neįvertiname“, – svarstė ji.

Patogiame mėlyname fotelyje, kurį vos prieš kelias dienas padedant kaimynui atsinešėme į kuklų, tačiau jaukų butelį, įsitaisiusi pašnekovė svarstė, kad koronaviruso pandemija bei kelis mėnesius trukęs karantinas padėjo atsiskleisti bendruomeniškumui – jausmui, kurį įprastomis sąlygomis nustumiame į tolimiausias širdies kerteles.

Reikia tik susitikti.

„Reikia tik susitikti. Bendravimas, vienas išėjimas į kiemą keičia labai daug. Jeigu žmonės susitinka – tada ir įvyksta tas stebuklas, kai jie atpažįsta vienas kitą ir kartu gali kurti. Tik bendraudami galime kurti stiprias bendruomenes“, – mintimis dalijosi „Kaunas 2022“ programos „Visi kaip vienas“ koordinatorė.

Pasak S.Savickaitės, tik atvirai bendraudami vieni su kitais suprasime, kad nesame tokie jau skirtingi.

VIDEO: „Savaitė socialiniame būste“ svečias — S. Savickaitė: „Kai žmonės susitinka, įvyksta stebuklas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius