-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Savaitei socialiniame būste“ baigiantis, paskutinis svečias — socialinė darbuotoja: „Niekas nežino, kas tau gali atsitikti rytoj“

Socialinis eksperimentas „Savaitė socialiniame būste“ priartėjo prie pabaigos. Bute, kuriame su „seserimi“ trumpam apsistojome, jau įsikūrė nauji gyventojai, o mudvi grįžome į tikruosius namus. Prieš atsisveikindamos su šiuo projektu nusprendėme pakalbinti žmogų, kuris kasdien padeda susiduriantiems su įvairiais sunkumais. Mintimis sutiko pasidalyti Kauno Socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Irma Zabulionienė.

Mūsų jaukiame fotelyje trumpam prisėdusi pašnekovė pastebėjo, kad nors stereotipų daug, tikrai yra ir teigiamų pavyzdžių. Bėda ta, kad neigiami atsiliepimai užgožia gražias istorijas, kurių tikrai netrūksta. I.Zabulionienė prisiminė, kad ne vienas socialiniame būste gyvenantis negalią turintis žmogus sulaukia geranoriškos kaimynų pagalbos.

„Labai dažni atvejai, kai socialiniame bute gyvena vienišas pagyvenęs asmuo ir, prasidėjus senatvinei demencijai ar progresuojant Alzheimerio ligai, jis nori likti gyventi namuose, nenori socialinių paslaugų. Socialiniais partneriais tampa kaimynai, bendruomenė, kuri geranoriškai padeda“, — sakė ji.

Pašnekovė taip pat prisiminė, kad vienai gyvenančiai moteriai kaimynai ne tik išvirdavo sriubos, bet ir palydėdavo į gydymo įstaigą. Anot jos, aplinkinių supratingumas labai padeda negalią turintiems žmonėms — prireikus, kaimynai ir paveža, ir padeda pakelti.

O ką kiekvienas galime padaryti, kad tokių gražių istorijų būtų daugiau?

O ką kiekvienas galime padaryti, kad tokių gražių istorijų būtų daugiau? I.Zabulionienė įsitikinusi, kad kiekvienas turėtume siekti geros kaimynystės pavyzdžio. Pasak pašnekovės, turime suprasti, kad socialinio būsto gyventojas — tai ir jauna šeima, ir bet kuris iš mūsų, susiduriantis su sunkumais.

„Toks kaimynas nėra tavo priešas, kurio reikėtų bijoti. Niekas nežino, kas tau atsitiks rytoj…“, — sakė ji.

VIDEO: „Savaitei socialiniame būste“ baigiantis, paskutinis svečias — socialinė darbuotoja: „Niekas nežino, kas tau gali atsitikti rytoj“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius