Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Macijauskienė: „Geras žmogus tas, kuris moka neteisti iš karto, atjausti“

Žmoguje gražiausia jo paprastumas ir gera širdis. Laidos „Vitaminai sielai“ herojė Viktorija Macijauskienė – būtent tokio žmogaus pavyzdys. Jos didžiausias talentas – visose gyvenimo situacijoje įžvelgti grožį ir prasmę. Su Viktorija, dviejų vaikų mama bei kūrybinės studijos mokytoja, kalbėjosi projekto „Vitaminai sielai“ sumanytoja, įkvėpimo mokytoja Inga Jablonskė.
Viktorija Macijauskienė ir Arvydas Macijauskas su dukra
Viktorija Macijauskienė ir Arvydas Macijauskas su dukra / Eglės Pinikienės ir Viganto Ovadnevo nuotr.

Apie mielus ritualus

Kai dirbi iš namų, tai yra vienoks jausmas, bet kai tu išeini ir dirbi su kolektyvu ir esi dalis kažko, kas nėra susiję su tavo asmenine šeima, tai yra jau kitaip. Atsakomybė didesnė, bet man tai labai patinka. Aš radau tokį auksinį viduriuką, kaip sakau, ir nenuskriaudžiu šeimos ir vaikų, nenuskriaudžiu savęs, nes tuo pačiu jaučiu kūrybinę realizaciją. Moterims, man atrodo, apskritai labai svarbu, jeigu yra galimybė kūrybiškai save išreikšti.

Kaip ir kiekviena moteris, turiu savo ritualus, kurie man padeda gerai jaustis. Nesakau, kad visada laikausi visada, bet, pavyzdžiui, tikrai žinau, kad fizinė veikla nuteikia ypač gerai. Kaip betingėtum, bet pasivaikščiojęs ar pabėgiojęs tikrai nepasigailėsi, nes tai pravalo galvą, tas jausmas ypatingas yra.

Mindaugo Norkaičio nuotr./Viktorija Macijauskienė
Mindaugo Norkaičio nuotr./Viktorija Macijauskienė

Apie moters grožį

Išorė visada turi eiti drauge su vidum, bet grožis visų pirma tai gražios mintys. Man gražu, kai moteris kalba gražiai.

Man moteris graži ta, kuri spindinčiom akim, kuri viduje nelaiko pykčio, kuri yra teigiamai nusiteikusi, kuri visur stengiasi įžvelgti gerąją pusę. Teigiama, nuoširdi, neslepianti emocijų, leidžianti sau būti kartais ir nuliūdusiai, piktai, bet visa tai yra natūralu, ir kuri moka save analizuoti, suprasti ir yra tikra.

Apie tai, kas padeda gerai jaustis

Tam tikrose situacijose gali atrodyti, kad tau niekas nepadės, ir laikas padaro savo – jis praeina, ir viskas aprimsta.

Pavyzdžiui, kartais vakare viskas atrodo kaip išpūstas burbulas, ta situacija įtempta, o ateina rytas, ir aš visai kitom akim žvelgiu į situaciją.

Kitas dalykas - atsigręžti ir pagalvoti, ką tu turi, ir kai pradedi lyginti, viskas įgauna truputėlį kitokį pavidalą.

Iš manęs netgi juokiasi artimieji ar kai kurie bičiuliai, kad aš esu iš tų, kuri visada pasakys: argi čia problema, sveikata yra svarbiausia. Galima sakyti, tam tikrose situacijose galbūt tai yra neatsakinga, bet jeigu įsigilinus, tai iš tikrųjų yra labai svarbu. Jeigu artimieji sveiki, vaikai sveiki, jeigu pats sveikas, tai yra be galo didžiulis turtas. Jeigu sveikatos neturi, tai niekas kitas neturės prasmės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Macijauskienė su dukra
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Macijauskienė su dukra

Apie poros santykius ir meilę

Man labai svarbu, kad būtų ta tikroji pagarba iš vyro. Taip, gali būti ten ir kokių ginčų, nesutarimų, čia normalu, bet aš turiu jaustis, kad esu mylima, kad mane gerbia, kad požiūris į šeimą yra toks, kokį aš įsivaizduoju, o jei to nėra, tai mane nelabai kas ir palaikytų.

Meilė yra tikriausiai pagrindinis variklis, kuris apskritai tą gyvenimą įprasmina. Tu per meilę gali patirti visas emocijas: laimę, džiaugsmą, liūdesį, nerimą ir kt. Gyvenimas yra kelionė, o be meilės tą kelionę sunku įsivaizduoti.

VIDEO: Vitaminai sielai. Viktorija Macijauskienė apie motinystę, moteriškumą ir santykius su vyru

Apie tai, ką pasakytų vyras Arvydas apie Viktoriją

Jis labai dažnai pasako, kad myli mane, mes tiesiog labai atvirai bendraujam. Jis man sako, kad labai mažai tokių gerų žmonių, geros širdies.

Aš visą laiką į žmogų žiūriu pozityviai; tai bene didžiausia mano klaida, nes būna nudegimų, kai aš kartais neįžvelgiu blogesnių žmogaus kėslų, paskui nudegu dėl to. Aš linkusi į žmogų visada žiūrėti, kad jis yra geras, nes aš pati niekada niekam nelinkiu blogo.

Geras žmogus tas, kuris moka suprasti, neteisti iš karto, kurio išvystytas aukštesnio lygmens atjautos jausmas, jis moka įeiti į kito žmogaus padėtį ir užjausti, padėti jam sunkiu momentu.

Mindaugo Norkaičio nuotr./Viktorija Macijauskienė
Mindaugo Norkaičio nuotr./Viktorija Macijauskienė

Apie motinystę

Man tai yra didžiulė laimė. Kiekvienam skirtingai, bet mums su vyru tai yra prasmė, laimė, džiaugsmas. Kaip ir absoliučiai visi žmonės, auginantys vaikus, turime buitinių sunkumų, tačiau apskritai tai yra Dievo dovana. Aš labai laiminga.

Aš nesu kažkokia supermamytė, pasinėrusi visa galva į tai, ne. Aš auginu savarankiškus vaikus, bet nepamirštu ir savęs, nepamirštu, kad turiu savo gyvenimą.

Kokias vaikų vertybes stengiamės puoselėti? Darbštumą, pagarbą tėvams. Nes kad vaikai ant galvos užliptų, labai to nenorėčiau. Ir aš to neleidžiu jau dabar, man tai yra visiškas tabu.

Dar svarbu kūrybiškumas. Labai mėgstu vaikus vesti į teatrus įvairiausius, į dailės būrelius, kuriuose jie gali išlaisvinti save. Ne nuošalyje ir atjautos jausmas, suprasti draugą, įeiti į situaciją, į padėtį.

Man labai gražu žiūrėti, kai mano vyro geriausias draugas yra jo tėtis. Ir Arvydas turi svajonę, kad su savo sūnumi irgi bus geriausiais draugais.

Apie tai, kuo sužavėjo vyras

Savo santykiu su tėvais. Kai aš pamačiau, koks jo požiūris yra į savo tėvus, tai buvo man neįtikėtina. Pamačiau, kaip jo tėveliai gražiai gyvena, tiesiog kaip dvi obuolio puselės. Labai stiprios moralinės vertybės.

Aš labai dažnai vyrui pasakau, kad aš jį įsimyliu vis labiau.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Viktorija ir Arvydas Macijauskai
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Viktorija ir Arvydas Macijauskai

Apie dėkingumą

Aš prisimenu visą laiką, ką turiu ir kaip reikia tai branginti. Kartais mėgstu sustabdyti momentą ir tiesiog jį įsiminti, pasimėgauti, renku tuos tokius momentus ir esu dėkinga už juos. Jei kažkas tuo momentu yra tikrai gražaus, bandau išjausti visa esybe.

Viktorijos Macijauskienės gyvenimo filosofija:

  1. Gražiausia ta moteris, kurios spindi akys, kuri viduje nelaiko pykčio, yra teigiamai nusiteikusi ir visur stengiasi įžvelgti gerąją pusę.
  2. Jeigu sveikatos neturi, tai niekas kitas gyvenime neturės prasmės.
  3. Svarbiausia šeimoje – pagarba.
  4. Meilė yra variklis, įprasminantis gyvenimą.
  5. Aš visą laiką į žmogų žiūriu pozityviai, kad jis yra geras. Niekam, niekada nelinkiu blogo.
  6. Geras žmogus yra tas, kuris moka suprasti, neteisti iš karto, kurio išvystytas atjautos jausmas - jis moka įeiti į kito žmogaus padėtį.
  7. Vaikams reikia rodyti, kaip svarbu yra leisti laiką su žmonėmis, kurie yra tau artimi.
  8. Mano vyro santykis su tėvais buvo tai, kas mane labiausiai sužavėjo. Tai labai gražus ir sektinas pavyzdys, kuris mane įkvepia.
  9. Svarbiausia žmoguje - stiprios moralinės vertybės.
  10. Kiekviena moteris yra „banguojanti“, ir tai labai natūralu ir gražu.

„Vitaminai sielai“ – laida, kurioje jūs neišgirsite sensacijų, nebent didžiausia sensacija šiandien yra būti savimi. Įkvėpimo mokytoja Inga Jablonskė kviečia kartu leistis į vidinę kelionę, kurioje pasakojamos nepaprastų žmonių istorijos apie tai, kas svarbiausia gyvenime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius