Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Kuo naudingas orgazmas ir kaip pagerinti seksualinį gyvenimą? 10 patarimų

Ką daryti, jei miegamajame viskas atvėso? Santykių terapeutas Peteris Saddingtonas atskleidžia, kaip atkurti intymumą su partneriu.
Seksas
Seksas / 123RF.com nuotr.

1. Pasikalbėkite apie bet kokias problemas

Atrodo, kad viskas veikia gerai, apie tai iš tikrųjų negalvojant. Paskui, kai pradeda nesisekti, nelabai žinote, kaip apie tai kalbėti, todėl situacija pasiekia tokį tašką, kai užstringate ir nežinote, kaip ją spręsti. Pirmasis etapas sprendžiant šią problemą – kiekvienam iš poros kelias dienas pamąstyti apie tai, kokia, jo manymu, yra problema, ir tada susitarti abiem susėsti prie stalo ir ją aptarti. Pasikeisdami išsakykite: „Štai kokia, mano manymu, yra problema ir kaip ji mane veikia.“ Iš to atsiranda galimybė iš tikrųjų įsigilinti į reikalo esmę ir išsiaiškinti, ko reikia, rašo theguardian.com.

2. Ieškokite priežasčių, kodėl seksas galėjo pasikeisti

Koks seksas buvo anksčiau? Koks buvo intymumas? Kas pasikeitė? Kas trukdo tai sutvarkyti? Galbūt buvo atvejų, kai nenorėjote būti seksualūs arba neturėjote nuotaikos ir tai buvo neteisingai suprasta, arba buvo keletas kartų, kai buvote atstumti. Ir tada jūs pradėjote nesimylėti arba vengti sekso.

3. Pasikalbėkite apie tai, kaip pirmą kartą susipažinote. Ir pasistenkite atrodyti gražiai

Praleiskite vakarą kalbėdamiesi apie tai, kas jums vienas kitame patiko. Galite vienas kitam priminti, kas kiekvieną jūsų traukė. Padarykite tai pirmąjį vakarą, o kitą vakarą pasipuoškite, nueikite pavalgyti ir pasistenkite jaustis ir atrodyti ypatingai. Tikėtina, kad pastebėsite, jog jaučiatės daug labiau susiję, o tai gali paskatinti pastebėti potraukį, seksualumo jausmą ir vėl įžiebti tai, kas galbūt kurį laiką buvo prarasta.

4. Kiekvieną kartą išeidami iš namų (ir grįždami atgal) pasistenkite pabučiuoti ar apkabinti

Nėra tikslo, kad šie veiksmai turi privesti prie sekso, bet priprasite prie minties, kad galite susigrąžinti intymumą. Pasakykite: „Man patinka, ką tu dėvi“, visą dieną siųskite vienas kitam žinutes: „pasiilgau tavęs“ ir „laukiu tavęs“. Taip atkursite kai kuriuos savo elgesio aspektus, kurie tikriausiai buvo santykių pradžioje, ir pasiųsite žinutę – kas aš tave pastebiu ir tu man patinki.

5. Reguliariai skirkite laiko intymiai bendrauti

Tai yra įsipareigojimas palaikyti santykius, sakant: nors kartais mums nesinori, mes suprantame, kad tai svarbu, ir stengsimės būti seksualūs. Tai reiškia, kad reikia neleisti, jog atsirastų spragų, kad tada nesimylėti taptų normaliau. Penktadienio vakaras yra jūsų vakaras, įdėkite šiek tiek pastangų, kad jis būtų ypatingas, ir tai gali lemti didesnį intymumą. Galbūt tai reiškia, kad reikia kartu nusiprausti po dušu, o gal pasipuošti – visų pirma tai reiškia, kad reikia pareikšti, jog jūsų fiziniai santykiai yra svarbūs ir jūs esate pasirengę įdėti pastangų, užuot sakę, kad tai susiję tik su seksu.

6. Užsirašykite ant popieriaus lapelių, kas jums abiem iš tikrųjų tinka

Tada juos sulankstykite ir visus popieriaus lapelius sudėkite į stiklainį. Skatinu poras susėsti ir išsiaiškinti kai kuriuos dalykus, kurie kiekvienam žmogui ypač patinka, kai jie yra seksualūs. Tada, kai ketinsite intymiai praleisti laiką, iš stiklainio išsitraukite lapelį ir viską, kas ten bus, galėsite išbandyti. Tai leidžia į santykius įnešti linksmumo ir jaudulio, kuris gali padėti išlaikyti kibirkštį.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

7. Jei su seksu siejamas didelis nerimas, pasitelkite sąmoningumą

Visada siūlau atlikti dubens dugno pratimus, nes tai priverčia jus sutelkti dėmesį į savo lytinius organus, todėl jūs daug geriau susigyvenate su savo kūnu. Vyrui tai gali pagerinti jo erekcijos kokybę ir padidinti ejakuliacijos kontrolės galimybes. Moteriai tai gali padėti atgauti šiek tiek daugiau jausmo makšties sienelėse ir padėti susijaudinti.

8. Patarimas vyresnėms poroms – viską sulėtinkite

Pabandykite kartu išsimaudyti vonioje. Daugiau dėmesio skirkite tam, kokia padėtis jums patogiausia. Jei yra judėjimo ir lankstumo problemų, gali būti naudinga pirmiausia išbandyti pozicijas. Galbūt tai norėsite daryti dar apsirengę – taip gali būti lengviau (ir šilčiau).

123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora
123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora

9. Pakaitomis būkite egoistiški

Sakykite: „Man labai patiktų, jei galėtum man pamasažuoti nugarą“ arba „Aš labai noriu turėti galimybę tave paliesti“. Dažnai poroms siūlau eiti į lovą ir turėti laiko tarpą, kai abu yra nuogi, bet nereikia seksualiai elgtis. Tiesiog gulėti vienam šalia kito, jausti kito žmogaus odą šalia savęs gali būti labai intymi akimirka.

10. Iš naujo atraskite, kaip vienam su kitu būti intymiam

Yra daugybė priežasčių, kodėl santykiuose gali pasikeisti intymumas. Nėštumas ir gimdymas, senėjimas, kūno formos, nuoskaudos, neišsprendžiami ginčai, nerimas, menopauzė, erekcijos problemos... Svarbu suprasti, kodėl pasiekėte tokį tašką, kai viskas sutriko, tačiau visada galima ką nors pakeisti. Dirbau su poromis, kurios šešerius metus neturėjo lytinių santykių, ir man buvo garbė padėti jiems iš naujo atrasti, kaip būti intymiems vienam su kitu.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

Trumpas gidas: kodėl jums naudingas orgazmas?

Rutgerso universiteto Naujajame Džersyje psichologijos profesorius Barry Komisarukas orgazmą vadina „smegenų sužadinimu, kurį dažnai sukelia lytiniai organai ir kuris intensyviai auga, iki pasiekia raumenų įtampos viršūnę, o paskui atsipalaiduoja“. Fiziologiškai, siekiant tai palaikyti, dar padidėja širdies ritmas ir kraujospūdis, kad deguonis ir maistinės medžiagos pasiektų raumenis ir su tuo susijusius smegenų neuronus.

Moterims susitraukia gimda, o vyrams įsitempia „vyrų vandentiekio sistema“, kaip ją vadina B.Komisarukas, ir dėl to įvyksta ejakuliacija. Išsiplečia akių vyzdžiai, prakaituojama, pakyla temperatūra ir pasikeičia kraujotaka, todėl oda parausta.

Orgazmo metu išsiskiria hormonų srautas, įskaitant dopaminą ir oksitociną, vadinamąjį meilės hormoną, kuris taip pat išsiskiria liečiantis vienam prie kito. Tai tas pats hormonas, kuris sukelia gimdymo sąrėmius ir duodamas moterims gimdymui sukelti.

Pasirodo, orgazmas gali malšinti skausmą. „Nustatyta, kad dauguma smegenų sričių, kurios suaktyvėja orgazmo metu, suaktyvėja ir skausmo metu, – sako B.Komisarukas. – Tai atrodo paradoksalu, nes, jei jums skauda, sunku patirti orgazmą. Tačiau iš tikrųjų daugelis moterų yra sakiusios, kad orgazmą naudoja menstruacijų spazmams slopinti.“

„Galiausiai orgazmas gali padėti skatinti ramų miegą, iš dalies dėl to, kad orgazmo metu patiriamas raumenų įtempimas, o po to atsipalaiduojama“, – aiškina B.Komisarukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius