15 dienos proga! Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur.
Išbandyti

6 mitai apie klitorį, kuriuos paneigia gydytoja urologė

Pasirodo, šis mažytis audinio lopinėlis turi dar daugiau nervų galūnėlių, nei manyta anksčiau.
Pora lovoje
Pora lovoje / 123RF nuotr.

Gydytoja urologė ir dubens chirurgė, turinti savo kanalą „YouTube“platformoje Rena Malik, kuria turinį, skirtą išsklaidyti mitus ir prietarus apie seksą ir paversti jį įprasta pokalbio tema, o ne tabu.

Gydytoja taip pat siekia padėti žmonėms mėgautis sveikesniu, visaverčiu intymiu gyvenimu.

Neseniai paskelbtame vaizdo įraše ji griauna kelis plačiai paplitusius mitus apie klitorį ir moters orgazmą – pradedant nuo šio mažo, tačiau galingo organo dydžio.

Shutterstock nuotr./Moters kūnas
Shutterstock nuotr./Moters kūnas

Nors žodis „klitoris“ kildinamas iš senovės graikų kalbos žodžio, reiškiančio „kalnelis“, iš tikrųjų klitoris yra daug daugiau nei plika akimi matomas nedidelis, sagutę primenantis gumuliukas. Tai, ką matome, yra daug didesnio organo galvutė, o pats organas tęsiasi giliai į dubenį.

„Nors matoma klitorio dalis gali būti maža, ji yra tarsi ledkalnio viršūnė“, – teigia R.Malik.

Antrasis mitas yra susijęs su moterų orgazmu ir klaidinga nuomone, kad makšties ir klitorio orgazmas yra du skirtingi dalykai.

„Pačioje makštyje nėra daug nervų galūnėlių, todėl dažnai vien makšties stimuliavimo moteriai dažniausiai nepakanka, – sako R.Malik. – Didžioji dalis nervų galūnėlių yra šalia makšties ... taigi, kai moterys patiria orgazmą dėl stimuliacijos makšties viduje, taip yra todėl, kad iš tikrųjų dirginamas vidinis klitorio kūnas, supantis makšties kanalą.“

„Pačioje makštyje nėra daug nervų galūnėlių, todėl dažnai vien makšties stimuliavimo moteriai dažniausiai nepakanka.“

Trečia, klitoris nėra stebuklingas mygtukas, kurį galite tiesiog paspausti, norėdami nuskraidinti savo partnerę į malonumo padanges.

„Nėra vieno būdo visoms tinkamo būdo jaudinti klitorį, – sako R.Malik. – Vienoms patinka švelnesnis prisilietimas, kitoms – spaudimas, trečioms – vibracija ar oralinės glamonės... pasikalbėkite su savo partneriu, atvirai pasakykite, kad jums labiausiai patinka, ir išbandykite naujus dalykus.“

Dabar jau turėtų būti aišku, kad tai netiesa, tačiau vis tiek skubame paneigti ir ketvirtąjį mitą, kad norint pasiekti orgazmą klitorio nereikia. Netiesa. R.Malik pacitavo tyrimą, kuriame nustatyta, kad net 95 proce. moterų reikia klitorio stimuliacijos, kad patirtų orgazmą.

Dar keistesnis yra mitas „naudok arba prarasi“. „Jei nesimylite, klitorio tikrai neprarasite, – patikino R.Malik. – Jis niekur nedingsta, kaip ir varpa neišnyksta, jei vyras susilaiko nuo lytinių santykių.“

Galiausiai R.Malik paneigia dar vieną populiarų pseudofaktą, kad klitoris turi 8000 nervinių galūnėlių – iki šiol dažniausiai buvo minimas būtent toks skaičius. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad klitoris turi „gerokai daugiau nei 10 tūkst.“ nervinių galūnėlių, teigia gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius