Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 laimingos ir psichologiškai tvirtos moters požymių

Manote, kad esate normali? Kad elgiatės ir sprendžiate viską protingai? Juk būna žmonių, kurie įvertina ir pasako jūsų būseną, ar ne? Bet juk tas vienintelis ir objektyvus supratimas apie „sveikatą“, ypač psichologinę, neegzistuoja.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / 123RF.com nuotr.

Tačiau juk čia viskas paprasta: jei su jumis viskas gerai, gyvenate, kaip jums atrodo geriausia, neverčiate kitų žmonių kentėti ir nepažeidžiate įstatymų, vadinasi, esate klestinti, sėkminga asmenybė.

Be to, sveikas ne tas, kuris neturi problemų, o tas, kuris moka jas gražiai išspręsti, rašoma lady.mail.ru.

Štai 10 esminių punktų, kurie detaliau atskleidžia, ar moters psichologinė sveikata yra geros būklės.

Gebėjimas ir noras savimi rūpintis

Kas tai yra pasirūpinti savimi? Tai gebėjimas įsiklausyti į asmeninių poreikių signalus ir surasti būdų juos patenkinti. Suaugusi moteris supranta, kad atsakomybė už pačios savijautą, pasitenkinimą ir gerovę gyvenime krinta tik ant jos pečių, kitaip ir negali būti.

Dar žymioji Coco Chanel yra sakiusi : „Moteris, kuri gaili sau, taupo, sukelia vyrams atsakomąjį norą – gailėti jai.“

Sugebėjimas rasti kompromisą tarp asmeninių poreikių ir visuomenės reikalavimų

Ji nesielgia kaip egoistė ir asocialė, todėl ieško taupių kelių savo reikmėms patenkinti. Ji suderina priemones pasirūpinti savimi su visuomenės normomis ir reikalavimais, siekdama rasti visus tenkinantį variantą.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 problemos, apkartinančios gyvenimą protingiems žmonėms

Smalsumas ir noras žaisti, stebėtis, džiaugtis

Pažvelkite į mažą laimingą vaiką, pamatykite, kaip lengvai jis užmezga naujus santykius su aplinkiniais, koks jis smalsus, kaip lengvai reaguoja į aplinką ir kokias ryškias emocijas išgyvena.

Psichologiškai stabili moteris šią „vaikiškumo dalelę“ visuomet jaučia savyje ir lengvai ja „pasinaudoja“ atitinkamose situacijose.

Gebėjimas sukurti sveiką prisirišimą

Suaugusi moteris aiškiai suvokia, kad yra savarankiška ir nepriklausoma, visiškai prisiimdama atsakomybę už savo gyvenimą ir priimtus sprendimus.

Psichologiškai tvirtas ir sveikas žmogus geba užmegzti artimus santykius. Tokia moteris siekia susirasti partnerį, su kuriuo ji galės būti tokia, kokia yra.

Kad ir kokios aplinkybės susiklostytų gyvenime, kokios sunkios situacijos iškiltų, tokia moteris žino, kad gali būti pažeidžiama, jautri ir saugiai visus tuos išgyvenimus rodyti, nes yra šalia artimo žmogaus. Ji žino, kad ją priima besąlygiškai. Todėl, kad ji – tai ji.

Supratimas, kad pasaulis „pilkas“, o ne „baltas“ arba „juodas“

Sveika, psichologiškai tvirta moteris ramiai priima pasaulio ambivalentiškumą. Ji pritaria tam, kad žmonės ir reiškiniai nebūna „geri“ arba „blogi“. Kiekvienas žmogus, kaip vienalytis ir nedalomas, yra iš tiesų „pilkas“, turintis savyje ir „juodo“, ir „balto“.

Reikia suvokti, kad kiekvieno asmenybė yra daugiabriaunė ir apima įvairias savybes. Sugebėjimas susitaikyti ir išsaugoti savyje tą žmonių ir reiškinių įvairialypiškumą yra sveiko požiūrio į realybę požymis.

Nepriklausomybė

Suaugusi moteris aiškiai suvokia, kad yra savarankiška ir nepriklausoma, visiškai prisiimdama atsakomybę už savo gyvenimą ir priimtus sprendimus.

Iš esmės juk niekas neprivalo ta moterimi pasirūpinti ir jai pataikauti. Tai maloni "papildoma vertybė", kurią sutinkame gyvenime, tačiau ne daugiau. Patirtis tokiai moteriai – ne įvykiai, kurie jai nutinka, o išvados, kurias ji pasidaro iš tų įvykių.

Gebėjimas gyventi čia ir dabar

Tai reiškia būti visiškai įsitraukusiai į dabarties momentą ir išgyventi visus situacijos niuansus. Toks gebėjimas kartais priverčia įsisąmoninti, kad laimė – ne neregimuose toliuose, o būtent dabarties laiko akimirkoje. Laimė yra dabar ir čia, kur jūs esate.

Besąlyginė gerovė (aukšta savivertė)

Brandžios moters savivertė nepriklauso nuo aplinkinių vertinimų, t. y. moteris neprivalo veržtis uždirbti milijoną, ištekėti ir pagimdyti tris vaikus, o paskui sulieknėti iki modelio figūros, kad pasijustų visaverte.

Jos gerovės pojūtis nepriklauso nuo sąlygų. Tokia moteris priima save ir kitus tokius, kokie jie yra, ji džiaugiasi savo buvimu, savo gyvenimu be jokių papildomų sąlygų.

Jausti jausmų, minčių ir poelgių vienovę

Psichologiškai tvirta moteris atsakinga už savo jausmus, kuriuos jaučia, mintis, kurios ateina jai į galvą, ir elgesį, kuriuo visa tai išreiškia.

Laimė yra dabar ir čia, kur jūs esate.

Šiuolaikinė aplinka dažnai moko žmones „per daug giliai nejausti“, armija siūlo „pačiam negalvoti“, o perteklinė laisvių nevaržanti kultūra apskritai sako „elgtis, kaip tu nori“.

Psichologiškai sveikas žmogus yra tas, kuris sugeba tuos tris dėmenis tarpusavyje susieti ir išlaikyti nuoseklumą.

Sugebėjimas būti nuolankiai, priimti ir susitaikyti

Kažkada žymus amerikiečių psichoterapeutas Irvinas D.Yalomas pasakė, kad egzistuoja keturios duotybės, kurios bet kuriam žmogui sukelia liūdesį ir siaubą. Tačiau tų aplinkybių įsisąmoninimas ir priėmimas stipriai keičia gyvenimo kokybę.

Kokios tos keturios tiesos? Tai supratimas, kad kiekvienas žmogus yra mirtingas ir gimsta vienas, kad vienos universalios gyvenimo prasmės neegzistuoja, o kiekvienas randa savąją. Ir, žinoma, tai, jog visiška laisvė ir nepriklausomybė veda link chaoso.

Psichologiškai sveikas žmogus sugeba tas tiesas priimti ir su jomis susitaikyti kaip su nekintamomis duotybėmis.

Kiekvienas žmogus – tai atskiras pasaulis, kuris nuolat vystosi ir kinta. Jei kuris nors iš šių punktų privertė sutrikti, susimąstyti, visuomet svarbu atminti, kad galite daug ką pakeisti. Svarbiausia žinoti, kur norite nueiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius