-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 sekso taisyklių su nauju partneriu

Jaudulys ir baimė, aistra ir abejonės... Prieš „pirmą kartą“ su nauju žmogumi apima prieštaringi jausmai. Kaip elgtis, kad abu nenusiviltumėte?
Švelnūs jausmai
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Svarbiausia – pasirinkti tinkamą momentą, kai abu vienodai nori suartėti. Nes jeigu jis rodo ryžtingą iniciatyvą, o ji sutinka tik iš baimės prarasti jį, tuomet vargu ar pasiteisins lūkesčiai.

 

1. Pasitelkite humoro jausmą

 

Netyčia susidaužėte kaktomis, kažkam nutirpo ranka, juokingai trakštelėjo kelio sąnarys – ko nepasitaiko. Neverta bandyti elgtis taip, lyg nieko nebūtų įvykę. Verčiau nusišypsoti ir pabučiuoti partnerį. Pabūkite aktore. Perdėtas drovumas ir susikaustymas dėl kiekvienos smulkmenos gali išbalansuoti beprasidedančius santykius.

 

2. Palikite eksperimentus geresniems laikams

 

Nėra prasmės niekur skubėti. Seksas ryškioje šviesoje, įmantrūs sekso žaisliukai ir ekstravagantiškos pozos – visa tai palauks, kol geriau pažinsite vienas kitą ir imsite labiau vienas kitu pasitikėti. Neverta vaizduoti išrankios sekso deivės tik tam, kad bijote pasirodyti naivia drovuole. Jaudinatės, kad jūsų krūtinė ne D dydžio, o dar celiulitas pastebimas... Būkite rami! Jis irgi jaudinasi dėl savo trūkumų. Tai – normalu. Juk norite palikti apie save patį geriausią įspūdį. Tad pradėkite nuo neįmantrių glamonių švelniai aptemdytame kambaryje…

 

3. Kalbėkitės

 

Daugelio porų patirtis rodo, kad pirmosios jų nakties emocijos ilgainiui pasimiršta. Galite tik pasakyti, kad buvo gera, ir tiek. Tačiau atmintyje lieka frazės, intonacijos, komplimentai, primenantys apie drauge praleistas valandas. Nebijokite partneriui pasakyti, koks jis jaudinantis atrodė, kai išvydote jį, kaip jums įsiminė jo akys, šypsena ar vyriškos rankos.

 

4. Pasakinėkite

 

Pirmasis pasimylėjimas primena žvalgybą nežinomoje teritorijoje. Nežinai, ar užlipsi ant minos, ar ne… Toks neaiškumas pasitikėjimo savimi tikrai neprideda. Taigi padėkite vienas kitam: pasakykite, ką jam daryti, kad jums būtų malonu, paskatinkite jį tolesniems veiksmams. Ir, aišku, stebėkite jo reakciją.

 

5. Nenorėkite visko iškart

 

Norite palikti jam kuo geresnį įspūdį ir pademonstruoti, kad esate įvaldžiusi meilės meną, o gal atkartoti neseniai matyto pikantiško filmo siužetą? Bet dabar ne laikas lenktyniauti, kas, ką ir kuo nustebins, o metas mylėti vienas kitą. Pozų kaita meilės vakarą gali paversti sporto treniruote ir kone išgąsdinti partnerį – ne visiems priimtinas toks agresyvus damos aktyvumas: jis kelia mintis apie buvusių meilužių armiją... Be to, noras pasirodyti juk vargina. Tad argi ne paprasčiau tiesiog atsiduoti malonumui?

 

6. Neimituokite orgazmo

 

Teatrališkai įgarsintas happy endas gali atsisukti prieš jus: juk jeigu esate nepatenkinta partnerio veiksmais, o imituojate laimės viršūnę, kitą kartą gausite tą patį ir vėl reikės vaidinti. Geriau imti iniciatyvą į savo rankas ir švelniai patarti vyriškiui, kas jums patinka ir kas nelabai.

 

7. Neskubėkite

 

Seksas be preliudijos ir paskubomis einant „prie reikalo“ jaudinantis atrodo tik filmuose – realybėje jis dažnai užgesina aistrą. Paskui net nebepamenate, kas vyko... Ir apima keistas tuštumos jausmas, nes nepatyrėte nei bučinių saldumo, nei prisilietimų virpulio.

 

8. Atsikratykite kompleksų

 

Turbūt iškart nenustosite galvoti apie savo ne itin plokščią pilvą, bet būkite rami – net pačių idealiausių figūrų moterys nemirktelėdamos gali išpyškinti mažiausiai tris savo trūkumus. Todėl primename tai, ką ir pati žinote: seksualiai susijaudinusiam vyrui patinka viskas, ką liečia jo rankos ir lūpos.

 

9. Prisiminkite saugumą

 

Nors aistra kartais užvaldo taip, kad pasaulis išnyksta už jūsų poros ribų, vienu atveju verta išlaikyti sveiką protą – nepamirškite kontraceptikų.

 

10. Aklai nesilaikykite taisyklių

 

Būkite savimi. Nuoširdumas visada laimi prieš išmoktus vaidmenis. Na, kad ir fatališkos moters. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius