-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 emocijas tramdantys metodai, veikiantys kaip žaibolaidis

Kiek problemų gyvenime prisidarėte vien dėl to, kad nugalėjo emocijos, o ne protas? Gal aprėkėte kolegą, nors buvo galima susitarti ramiai? Apkaltinote partnerį nebūtais dalykais, nesulaukę paaiškinimo? Kartais pyktis, baimė ar pavydas trenkia lyg žaibas. Laimė, galite įsitaisyti „žaibolaidį“, kuris greitai nuramins siaučiančias emocijas ir padės atgauti sveiką nuovoką. Išbandykite tris emocijas tramdančius metodus.
Savijauta
Savijauta / 123RF.com nuotr.

Kvėpavimo pratimai

Streso akivaizdoje mūsų kūnas pasiruošia atremti esamą ar tariamą pavojų: pagreitėja širdies plakimas, padažnėja kvėpavimas. Sąmoningai ramindami kvėpavimą siunčiame kūnui signalą – viskas gerai, nėra reikalo panikuoti. Reguliariai atliekant kvėpavimo pratimus, tai taps įpročiu, o užplūdus emocijų bangai net nepajusite, kaip automatiškai susitelksite į kvėpavimą.

Fizinė veikla

Jei turite šiek tiek daugiau laiko, slegiančias emocijas galite tiesiog… išprakaituoti. Užsiimant sunkia fizine veikla, kūnas pavargsta, tačiau protas pailsi ir emocijos nurimsta.

Po stresą sukėlusios situacijos išliekite kelis prakaito lašus sporto salėje, nubėkite kelis kilometrus aplink savo namus ar tiesiog greitai padarykite 30 pritūpimų.

Nenorite neštis streso iš darbo į namus? Puiku – palikite automobilį ir eikite pėsčiomis. Bent jau dalį blogų emocijų tikrai išmėtysite pakeliui.

Temperatūros šokas

Didelis stresas gali nunešti mūsų dėmesį į praeitį („ką aš padariau“, „pasirodžiau kaip visiškas nevykėlis“) arba ateitį („man tikrai nepasiseks“, „ji turbūt ruošiasi mane palikti“). Jei dėmesį pavyksta grąžinti į dabarties akimirką, pasijuntame kur kas geriau.

Grįžti į „čia ir dabar“ gali padėti temperatūros šokas. Nebūtina šokti į ledinį ežero vandenį. Tą patį efektą suteiks šaltas dušas ar paprasčiausi ledukai iš šaldiklio. Jei negalite pakęsti šalčio, galite rinktis karštą pirtelę – ji kaip mat išgarins blogas emocijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius