Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

30 dienų sekso iššūkis: moteris pasidalijo patirtimi apie mylėjimąsi kasdien

Seksas kasdien gali padėti sugrąžinti į santykius medaus mėnesio fazę ir dar sustiprinti imunitetą.
Pora lovoje
Pora lovoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Seksas Meilė Pora

Kaip rašoma lifehacker.ru, intymus gyvenimas iš pradžių būna gana audringas, o vėliau tampa rutininis arba net yra iškeičiamas į galimybę tiesiog pailsėti ir saldžiai pamiegoti.

Ir tam nėra nieko blogo, jeigu poros patenkintos savo pasirinkimu. Tačiau jeigu kalba pasisuka apie sumažėjusį libido ir su juo susijusias sveikatos problemas, nereikėtų numoti ranka. Tad kai tam tikros poros renkasi aseksualumą, santuoką be sekso, kitos ryžtasi iššūkiui „30 Day Sex Challenge“ (30 dienų sekso iššūkiui, kai seksu užsiimama 30 dienų iš eilės be jokių pertraukų).

Štai tinklapyje BuzzFeed buvo aprašomas trijų porų eksperimentas ir patirtis, ką reiškia mylėtis visą mėnesį be pertraukų. Buvo norima išsiaiškinti, kaip tai veikia kiekvieno savijautą ir intymų gyvenimą. Rezultatai buvo prieštaringi, kadangi sekso maratonas pasirodė besąs ne toks ir lengvai įgyvendinamas, ir po eksperimento nė viena pora jo tęsti nebenorėjo.

Tiesa, visi dalyviai pripažino, kad tapo artimesni, o ir gyvenimas nušvito kitokiomis spalvomis. Štai kita moteris, Kirsty Carpenter, pasiryžusi 30 dienų iššūkiui, jį išsamiai aprašė ir išanalizavo.

Jos žodžiai tariant, į eksperimentą ją pastūmėjo pastoriaus Paulo Wirtho knyga The 30 Day Sex Challenge: A Journey To Intimacy, kurioje jis pabrėžia, kad ilgalaikius santykius išlaikyti galima tik sukuriant dvasinį, emocinį ir seksualinį ryšį.

Kirsty rašo, jog su savo partneriu kartu buvo jau 4,5 metų, tačiau intymus gyvenimo ėjo šuniui ant uodegos – seksu jie užsiiminėjo bemaž kartą per mėnesį, tačiau vėliau priėjo prie rutininio vieno kartą per savaitę.

Pirmoji savaitė

Iš pradžių turėjęs prasidėti iššūkis kiek susijaukė – Kirsty buvo išoperuotas apendicitas, todėl jį teko kuriam laikui atidėti, tačiau eksperimentas nebuvo pamirštas. Kai pora pagaliau pradėjo užsiiminėti seksu, Kirsty rašo, jog vis stengėsi pridengti nuo apendicito likusį randą, tad jai buvo sunku atsipalaiduoti, nors jos mylimasis M. į tai nekreipė dėmesio.

Vėliau ji priėjo prie išvados ir įdomaus atradimo, aprašyto moksliniame tyrime Journal of Sex and Research. Jame teigiama, kad neigiama nuomonė apie savo kūną gali priversti vengti sekso. Tačiau tokios nuomonės neįmanoma pakeisti, jeigu seksu neužsiimama. Štai kodėl Kirsty tęsė eksperimentą ir po trijų savaičių jau nebepastebėjo rando, o jos vaikinas teigė, kad jo niekada apskritai nematė – susitelkė į kitus dalykus.

Antroji savaitė

Naujumo efektas stimuliuoja seksualinį geismą, o smegenys – didžiausias seksualumo organas, todėl patartina nuolat sukelti smalsumą.

Po nepertraukiamo septynių dienų sekso pradėjo darytis nuobodu, ir pora užsinorėjo padaryti pertrauką. Tačiau tam, kad tos pertraukos nesinorėtų, reikėjo įnešti linksmumo ir netikėtumo, pavyzdžiui, pamiršti miegamojo lovą ir išmėginti kitas namų vietas intymiems džiaugsmams. Pora nusprendė pasinaudoti tuo ir patirti seksą įvairiose namų vietose.

Kirsty rašo, kad netgi keldavosi anksčiau bent pusvalandžiu – rytinis seksas, pasak knygos Because It Feels Good, autorės Dr. Debby Hebernick, padeda išsiskirti oksitocinui, meilės ir laimės hormonui.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Trečioji savaitė

Trečioji savaitė porai tapo gana dideliu išbandymu, kadangi jie tapo gana tingūs. Tačiau kaip teigia Ianas Kerneris, knygos 52 Weeks of Amazing Sex autorius, poros atranda kelis dalykus sekse, kurie pasiteisina, ir daugiau nieko naujo nebando, neeksperimentuoja.

Todėl jis pataria nepasiduoti, kadangi naujumo efektas stimuliuoja seksualinį geismą, o smegenys – didžiausias seksualumo organas, todėl patartina nuolat sukelti smalsumą. Tada bus kur kas didesnis noras viską išmėginti ir galbūt atrasti kažką naujo intymume.

Pora tapo ir artimesnė – kaip teigė Kirsty vaikinas, „tai jau nebėra tiesiog seksas, mes tapome kur kas artimesni“, ir tai moterį itin sujaudino. Kaip teigia tyrimas, tik 15 proc. moterų fiziologiškai susijaudina, – kitoms moterims prireikia tam tikro motyvo, pavyzdžiui, šiltų jausmų, dėmesio. Kirsty sako, kad ji priklauso būtent pastarajai kategorijai.

Ketvirtoji savaitė

Eksperimentui einant į pabaigą, pora nusprendė nešvaistyti tuščiai laiko ir kiekvieną naktį atrasti ką nors naujo ir skirtingo. Jie žiūrėjo pornografiją, mylėjosi pakeliui pas draugus automobilyje, išbandė erotinį masažą... Trumpai tariant, tai buvo galingas eksperimento užbaigimas, tačiau po jo porai norėjosi kiek atsipūsti. Kirsty rašo, kad jos vaikinas paprašęs pertraukos, kol jie iš tikrųjų jausis ištroškę vienas kito. Tiesa, TAI įvyko jau po kelių dienų.

Išvados: kasdienis seksas tikrai gali sustiprinti emocinį poros ryšį ir kartais viskas, ko reikia, kad sugrįžtų tobuli santykiai – tai tokia „sekso reanimacija“. Taip pat galima paminėti ir tokius dalykus kaip:

  • Seksas sumažina širdies priepuolio tikimybę;
  • Seksas stiprina imunitetą;
  • Seksas gali pakeisti mankštą, kadangi degina kalorijas ir gražina figūrą;
  • Seksas mažina prostatos vėžio riziką;
  • Seksas sumažina skausmus, pavyzdžiui, galvos skausmą;
  • Seksas gerina miego kokybę.

Vadinasi, seksas gali būti vaistu kūnui, sielai ir santykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius