Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

5 dažniausios klaidos, kurias santykiuose daro 90 proc. moterų

Santykiai – turbūt nepatvariausia mūsų gyvenimo sritis, nes nuolat kinta ir niekada nežinai, kada juose suklupsime. Pasak psichologų, norint sukurti darnius santykius į juos būtina įdėti pastangų ir sąmoningumo. Taigi kokios klaidos juos griauna?
Užgniaužtas pyktis
Užgniaužtas pyktis / 123RF.com nuotr.

Kad ir kaip atrodytų neįtikėtina, psichologai tikina, kad penkias išvardintas klaidas daro net 90 proc. moterų, rašo woman.ru.

Aukojimasis

Dažnai manoma, kad jeigu atsisakysime asmeninių savo poreikių, interesų ir tikslų savo partnerio labui, vyras šią auką tikrai įvertins. Tačiau ne kiekvienas žmogus (ir tai netgi nepriklauso nuo lyties) gali, pirma, priimti tokią auką, antra, skatinti savo antrąją pusę taip aukotis. Tačiau toks santykių būdas sudaro puikią terpę konfliktams. Juk žmogus, dedantis auką ant santykių altoriaus, visada turi perdėtų lūkesčių, kad bus įvertintas. Deja, jie labai greitai gali sudužti.

Požiūris į santykius kaip į duotybę

Ši klaida ypač dažna, jeigu santykiai trunka jau daug metų. Dažnai tikima, kad jeigu su partneriu pragyvenome pakankamai ilgai, turime daug bendrų patirčių, kurios mus suartino, dabar mūsų santykiai labai tvirti ir niekas negali jų sudrebinti. Partneris visada bus šalia ir jam net mintis nekils dairytis į kairę. Tačiau taip nėra. Santykiai yra nuolatinė kūryba ir pastangos. Jeigu tai pamirštama, rutina nuslopina visus buvusius jausmus. Taigi neužtenka prie altoriaus pasakyti, kad norime gyventi kartu „ilgai ir laimingai“, ir nieko daugiau dėl to nedaryti.

Apsimetinėjimas trapia moterimi

Yra moterų, kurios įsitikinusios, kad jeigu visada bus įsijautusios į trapios ir bejėgiškos moters vaidmenį, bet kuris vyras nuo šio įvaizdžio „ištirps“ ir, norėdamas tapti jūsų gelbėtoju, maldaus jūsų rankos ir širdies. Tačiau neretai toks įvaizdis, atvirkščiai, atstumia vyrus. Vyrai tokių moterų gali nevertinti kaip rimtų partnerių, galinčių užmegzti tvirtus santykius, bet žvelgti kaip į gana infantilią asmenybę, nemokančią prisiimti atsakomybės.

Nuolatinės pavydo scenos ir priekaištai

Net patį kantriausią vyrą išveda iš pusiausvyros nuolatiniai priekaištai dėl neištikimybės ar kitų dalykų, apie kuriuos jis net nepagalvojo. Susimąstykite, kokius jausmus tokie priekaištai sukeltų jums pačioms? Ar būtų malonu, jeigu vyras nuolat jums keltų pavydo scenas ir priekaištautų kiekviename jūsų savarankiškame žingsnyje?

Nepasitikėjimas santykiuose

Nors pasitikėjimas taip pat neapsaugo nei nuo santykių griūties, nei nuo neištikimybės, nepasitikėjimas, nuolatinis akivaizdus ar slaptas vyro tikrinimas yra tiesus kelias į santykių griūtį. Gyvendami poroje mes tikimės partnerio geranoriškumo ir pasitikėjimo. Priešingu atveju anksčiau ar vėliau partneris, kuris jaučia nepasitikėjimą juo, pradėsime ieškoti, kaip išvengti tokio diskomforto. Ir sprendimas gali nenudžiuginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius