Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

6 dažniausios priežastys, dėl kurių poros išsiskiria, net jei iš tiesų rūpi vienas kitam

Išsiskyrimai yra sunkūs ir skausmingi, tačiau kartais jie būtini. Sunkiai dirbdami, kad išsaugotumėte santykius, tuo pačiu galite patirti dar daugiau širdies skausmo, ypač jei slepiate problemas.
Skyrybos
Skyrybos / 123RF.com nuotr.

„Du išties malonūs, mieli žmonės gali būti kartu, bet santykiai tiesiog nesusiklosto, nes jie nesutaria dėl to, ko jiems reikia vienam iš kito“, – „Insider“ sakė Purdue universiteto klinikinės psichologijos profesorė Susan South.

Ji atskleidė „Insider“ dažniausiai pasitaikančias priežastis, dėl kurių poros barasi ir išsiskiria, net jei iš tiesų vienas kitam vis dar rūpi.

Santykių pradžioje ignoravote tai, kas nesuderinama

Nors įsipareigojimas yra labai svarbus sveikiems santykiams, S.South sako, kad kai kurios poros, norėdamos išlikti kartu, iš pradžių gali nekreipti dėmesio į nesuderinamumus.

Iš pradžių „jie jaučiasi galintys pamiršti bet kokius nesutarimus su šiuo žmogumi“, tačiau tai ne visada tiesa, sako ji.

„Kad ir dėl ko ginčijatės pradėję santykius, greičiausiai dėl to ginčysitės ir po 20 metų, nes jūsų asmenybės taip smarkiai nepasikeis“, – sakė ji.

S.South mano, kad jei pora nesugeba susidoroti su šiais skirtumais ir jų priimti, jie gali dažniau susipykti. O kai du partneriai susiduria su šiuo esminiu nesuderinamumu, jie gali išsiskirti – ir gailėtis, kad to nepadarė anksčiau.

Jie nesutaria dėl svarbių dalykų, pavyzdžiui, pinigų ar vaikų

Kai kurios poros gali vengti kalbėti ne tik apie asmenybių skirtumus, bet ir apie svarbius, dalykus, pavyzdžiui, finansus ir šeimą.

S.South sako, kad „tvarkymasis su pinigais, tai, ar norite vaikų ir kaip juos auginti“, yra keletas pagrindinių nesutarimų, kurie gali išskirti poras. Ji rekomenduoja apie tai pasikalbėti prieš prisiimant didelius įsipareigojimus, pavyzdžiui, susituokiant.

Jie nepadeda vienas kitam siekti tikslų

Pasak S.South, svarbu ne tik sutarti tarpusavyje, bet ir nuolat padėti vienas kitam siekti savo tikslų, nesvarbu, ar tai būtų maratono bėgimas, ar kito darbo paieškos.

Ji citavo 2022 m. atliktą tyrimą, kurio metu nustatyta, kad poros, palaikančios vienas kito tikslus, labiau klestėjo kartu. „Santykių nesukursite, jei jūsų partneriui nerūpi arba jis nenori jums padėti siekti tų tikslų“, – sakė ji.

Jei poros jaučiasi užstrigusios ar nesulaukia palaikymo siekdamos savo tikslų, nesusijusių su santykiais, gali prieiti prie išsiskyrimo.

Laikui bėgant labai jie pasikeitė ir neaugo kartu

Nors S.South sako, kad paprastai žmonių asmenybės laikui bėgant per daug nesikeičia, visgi, gali būti aplinkybių, kai vienas ar abu partneriai „pasikeičia ir tampa nebe tais, su kuriuo užmezgėte santykius“.

Jei abu sugebėsite augti ir mokytis vienas iš kito, galbūt galėsite kartu judėti į priekį. Tačiau jei vienas asmuo auga, o kitas ne, tai gali lemti išsiskyrimą.

Panieka kivirčuose

Visos poros barasi, tačiau tai, kaip jos barasi, gali nulemti išsiskyrimą ateityje. S.South teigia, kad poros, kurios „gali gerbti vienas kito poziciją arba bent jau rasti humoro jausmą ginče“, turi daugiau šansų likti kartu nei tos, kurios vienas kitą niekina arba labai kritikuoja.

Jie negali visiškai atsiverti vienas kitam

S.South sako, kad pavyzdžiui, ekstravertiškiems žmonėms gali būti patogiau dalytis savo gyvenimo detalėmis nei introvertams.

Ji pastebi ir tai, kad skiriasi tai, kaip greitai norime atsiverti tam tikriems žmonėms. „Jei nenorite dalytis daugiau, šis žmogus gali būti jums netinkamas“, – sakė ji. Laikui bėgant, vienas ar abu žmonės gali suprasti, kad yra dalykų, kuriais dalydamiesi su kitu asmeniu jie nesijaučia patogiai. Tai gali padaryti įtaką skyryboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius