-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anorgazmijos priežastis – klitorio dydis

Anorgazmija – kai moteris negali patirti orgazmo lytinių santykių metu. O tokių dailiosios lyties atstovių yra išties nemažai.
Patraukli moteris su apatiniais.
Patraukli moteris su apatiniais. / Shutterstock nuotr.

Tinklalapyje huffingtonpost.com rašoma, jog anorgazmija dažniausiai susijusi su moters nenoru masturbuotis (arba tai ji daro vangiai ir per mažai), problemomis santykiuose ir psichologiniu užsiblokavimu, kai moteris pati sau neleidžia atsipalaiduoti ir mėgautis seksu. Fiziologiniai veiksniai, pavyzdžiui, hormonų, dubens nervų sutrikimai, kraujotakos sutrikimai genitalijose irgi gali turėti įtakos anorgazmijai.

Neseniai buvo atliktas magnetinio rezonanso tyrimas, kokią įtaką seksualinei funkcijai turi klitorio vieta ir dydis (angl. Clitorical size and location in relation to sexual function using pelvic MRI). Tyrimo rezultatai buvo paskelbti „Journal of Sexual Medicine“ leidinyje, kuriame išaiškinama, jog mažas klitoris ar didesnis atstumas nuo jo iki makšties gali sukelti sunkumų patiriant orgazmą.

Hipotezė paremta faktu, jog klitoris yra pagrindinis moters organas, susijęs su sekso kulminacija. Dalis klitorio yra viduje, tačiau, kaip ir vyro varpa, jis padidėja susijaudinimo metu ir gali būti stimuliuojamas tiek išoriškai, tiek viduje (pirštais, varpa ar sekso žaisliukais).

Taigi tyrėjai mano, jog moterys, turinčios mažesnį vyriško organo atitikmenį – klitorį, kuris yra labiau nutolęs nuo makšties, sunkiai gali patirti orgazmą.

Tyrime dalyvavo 10 moterų, kurios negalėjo patirti orgazmo, tačiau dažnai turėjo lytinių santykių. Jų amžiaus vidurkis buvo 32 metai, visos turėjo stabilius santykius ir buvo psichiškai sveikos. Kai kurie fiziologiniai kriterijai buvo palyginti su 20-ties moterų grupe, kurios galėjo patirti pasitenkinimą sekso metu; jų amžius, kūno masės indeksas, rasė ir socialinis bei ekonominis statusas buvo panašūs. Buvo ištirtas hormonų lygis, lytinių santykių istorija, pozos sekso metu, masturbacijos dažnis, išskyros ir susijaudinimo lygis bei skausmo indeksas. Taip pat magnetinio rezonanso tyrimo metu buvo padarytos moterų genitalijų nuotraukos.

Paskui buvo palyginti orgazmo nepatiriančių ir sveikų moterų rezultatai. Nustatyta, jog klitorio dydis ir atstumas iki makšties buvo pagrindinis skirtumas tarp šių moterų grupių.

Tyrėjai apibrendino, jog moterys, kurios negalėjo patirti orgazmo, turėjo mažesnį klitorį nei tos, kurios galėjo pasiekti kulminaciją. Moterų, kurios neturėjo problemų dėl orgazmo, viršutinė klitorio dalis buvo dvigubai didesnė, o atstumas tarp klitorio ir makšties buvo 30 proc. mažesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius