-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tikrai atrodome taip, kaip jaučiamės?

Sakoma, psichologinė būsena tiesiogiai veikia išorę, t. y. atrodome taip, kaip jaučiamės. Ar šie teiginiai iš tiesų teisingi?
Ar tikrai atrodome taip, kaip jaučiamės?
Ar tikrai atrodome taip, kaip jaučiamės? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Stresas

Didžiojoje Britanijoje buvo atliktas eksperimentas. Pirmoje eksperimento dalyje kiekvienam iš šimto dalyvių buvo sukurta tam tikrų stresinių situacijų. Pusei dalyvių buvo leista į stresą reaguoti kaip įprasta: nervintis, krimstis, ašaroti, išsikalbėti ir t. t.

Kitą pusę dalyvių mokslininkai stengėsi pralinksminti. Jiems buvo rodomi juokingi paveikslėliai, pasakojami linksmi nutikimai ir anekdotai. Be to, jiems buvo liepta (nori ar nenori) šypsotis ir nuolat kartoti, kad viskas bus gerai.

Po pusvalandžio buvo tiriama kiekvieno dalyvio savijauta. Taip pat 10 sekundžių jie buvo filmuojami, o tie trumpi filmukai pateikiami šimtui atsitiktinių vertintojų. Dešimt sekundžių stebėję eksperimento dalyvius vertintojai turėjo pasakyti, kokias emocijas, geras ar blogas, kelia konkretus dalyvis.

Taigi kokie buvo rezultatai? Net 85 procentus dalyvių tos grupės, kuri buvo linksminama ir turėjo šypsotis, vertintojai apibūdino teigiamai, t. y. kaip simpatiškus, teigiamas emocijas keliančius žmones.

Iš grupės, kuriai buvo leista nervintis, palankų stebėtojų įvertinimą gavo tik 40 procentų dalyvių.

Mokslininkai, apibendrinę rezultatus, priėjo prie išvados, kad gerai nusiteikę žmonės aplinkiniams išties atrodo patrauklesni ir simpatingesni (nepaisant jų išvaizdos).

Dar viena svarbi išvada: stresas išgaruoja kur kas greičiau net priverstinai šypsantis ir iš visų jėgų stengiantis pralinksmėti.

 

Taip pat skaitykite:

13 lengvų būdų, išbristi iš dvasinės krizės

Kodėl maistas pakelia nuotaiką?

Kaip oras lemia savijautą

Kas mamoms kelia didžiausią stresą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius