Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Dalykai, kurių vyrai nepakeis net ir dėl mylimos moters

Net jei šalia jūsų – pats puikiausias žmogus, vis tiek neišvengiamai yra kokia savybė, kuri jums nepatinka ir jus erzina. Kad smulkmenos negriautų santykių, išmokite su jomis susigyventi, pataria psichoterapeutas ir narkologas Nikolajus Kolosuninas.
Kurkite savo poros tradicijas
Kurkite savo poros tradicijas / 123RF.com nuotr.

Turbūt ne viena moterų pripažins, kad bent kartą mestelėjo frazę: „Aš jį galiu pakeisti.“ Tai labai populiarus, tačiau klaidinantis įsitikinimas. Žinoma, kiekvienas turime trūkumų, tačiau vargiai galime perlaužti asmenį taip, kad jis atitiktų tobulo partnerio vaizdą. O ir kam to reikia?

Nemėginkite perauklėti vyro ir versti, kad jis mestų tai, kas jam patinka, suteikia malonumo.

Tobuli tik grabe, mėgsta sakyti pagyvenę žmonės. Ir apskritai – ar keisti kitą žmogų – jūsų gyvenimo tikslas? Jis gali pasikeisti, jei tik pats to norės. Lįsti su pamokymais ir priekaištais kažin ar yra pagarbu jo atžvilgiu, na, nebent kokia nors vyro savybė trukdytų bendrauti, tarkim, jis nuolat jus pertraukinėja. Tokiu atveju jūs galite pasakyti, kaip jaučiatės, kai jis taip elgiasi. Galbūt vyras susimąstys pažvelgęs iš šalies į savo elgesį ir bus dėmesingesnis.

Tačiau jei jums vis tiek knieti kaip nors modeliuoti vyrą, štai sąrašas dalykų, kurių nereikėtų klibinti.

Blogi įpročiai

Jis kramto nagus ar kramto maistą praverta burna? Nieko nepadarysite. Neeikvokite laiko ir jėgų, kad atpratintumėte vyrą nuo blogų įpročių. Mažai tikėtina, kad tai pasikeis. Jis kramtė nagus ir kramtys.

Stiliaus jausmas

Jūs galite parinkti vyrui drabužius, kurie jums patinka, tačiau jo stiliaus jausmas nepasikeis. Jei vaikščiosite drauge po parduotuves ir rinksite drabužius vyrui pagal savo skonį, tai veiks tik santykių pradžioje, efektas bus trumpalaikis. Jūsų antroji pusė vis tiek pradės rengtis taip, kaip jai įprasta. Ir nesvarbu, patinka jums tai ar ne.

Religinės pažiūros

Bandymas pakeisti vyro religinius įsitikinimus išvis pasmerktas žlugti ir apskritai pavojingas. Nesuabejokite savo vyro tikėjimu Dievą ar jo įsitikinimu, kad to Dievo nėra, – tai nieko nepakeis.

Šeimos santykiai

Jums atrodo, kad gerai pažįstate savo vyro šeimą. Susitaikykite, kad jums nepavyks pakeisti vyro ir jo tėvų santykių, nesvarbu, ko siekiate – juos padaryti šiltesnius, artimesnius ar kaip tik – atitolinti ir parodyti vyrui „tikrąjį jo tėvų veidą“. Jums tikrai nepasiseks, o dar, tikėtina, susigadinsite ir savo santykius su vyru.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tikra istorija. „Ji viliojo mano geriausios draugės vyrą, o aš supratau, kad jį įsimylėjau“

Vertybės

Jums nepavyks pakeisti vyro pasaulėžiūros ir to, kaip jis susidėliojo prioritetus. Žmogaus vertybės – labai svarbi jo asmenybės dalis. Vyras negali pakeisti ar peržiūrėti savo vertybių vien tik dėl to, kad jūs jas kritiškai vertinate. Jei prieštaravimai ir nesutarimai akivaizdūs ir dideli, kad su jais susitaikytumėte, geriau jums su vyru išsiskirti.

Bendravimo stilius

Jų galite stengtis gerinti tarpusavio komunikaciją, tačiau greičiausiai jums teks prisitaikyti ir susitaikyti su partnerio bendravimo stiliumi. Jeigu jums reikia nuolat bendrauti, o vyras nori kalbėtis rečiau, ieškokite kompromisų. Neverskite vyro bendrauti per prievartą vien dėl to, kad jūs to norite.

Interesai

Bet kurių santykių geriausia dalis – ką nors studijuoti, tyrinėti drauge. Tačiau vyras gali turėti visai kitokių pomėgių nei jūs. Ir dar – jie jums gali netgi nepatikti, pavyzdžiui, gal jums nepatinka žiūrėti futbolą ar eiti į naktinius klubus. Jei norite, kad jūsų interesai būtų gerbiami, išmokite gerbti ir partnerio pomėgius. Nemėginkite perauklėti vyro ir versti jo mesti tai, kas jam patinka, suteikia malonumo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sekso terapeutų patarimai žmonėms, kurių partneris nenori sekso

Kaip susigyventi su partnerio trūkumais?

Bene kiekvienas turi įsivaizdavimą, koks turėtų būti idealus partneris. Jis susiformuoja iš tėvų vaizdinių, mėgstamo filmo herojaus charakteristikų, prisiminimų apie pirmąją meilę ir tų idealių įvaizdžių, kuriuos primena reklamos ar žiniasklaida. Taigi įvaizdis išeina gana prieštaringas, ir to atspindys realiame vyre tiesiog neįmanomas.

Jūs galite, kiek tik geidžiate, laukti idealaus pakeleivio. Tačiau tikras vyras, su kuriuo nuspręsite gyventi, tikrai labai skirsis nuo jūsų lūkesčių suformuoto vaizdo. Beje, jūs ir pati greičiausiai nesate ideali savo vyrui, gal jis irgi kai ką norėtų patobulinti jūsų elgesyje, kalbos manieroje ar aprangoje.

Tačiau laimingomis gali tapti tos poros, kurių partneriai sąmoningai koreguoja savo elgesį ir lūkesčius, kad taptų vienas kitam artimesni, brangesni. Tokio suartėjimo procesą galima suskirstyti į keturis etapus:

  • Prieš nuspręsdami užmegzti rimtus santykius su partneriu išanalizuokite jo erzinančias ypatybes. Suskirstykite jas į dvi grupes: pirmoji – savybės, kurias jis teoriškai gali pakeisti dėl jūsų, antroji – savybės, kurių jis pakeisti negali jokiu būdu. Čia priskiriami religiniai klausimai, moters ir vyro vaidmuo šeimoje, temperamentas, išvaizda. Jei tos antrosios grupės jūs negalite priimti, nėra prasmės tęsti santykių.
  • Kita grupė partnerio savybių, galinčių įžiebti konfliktą, – elgesys ir įpročiai, kurių jūs nesuprantate. Domėjimasis futbolu, knygų skaitymas, aistra šokiams – bet kokia nepažini ir jums nesuprantama veikla gali sukelti atstūmimą. Geriausia savybė, padedanti to išvengti, – smalsumas. Domėkitės vienas kito pomėgiais ir atraskite bendrų interesų.
  • Derėkitės, tarkitės, darykite vienas kitam nuolaidų. Neverta spausti ir manipuliuoti. Kalbėkitės apie lūkesčius ir troškimus atvirai. Jei patiems susitarti nepavyksta ir konfliktas tęsiasi mėnesius, apsvarstykite galimybę kreiptis į psichoterapeutą.
  • Kurkite naujas šeimos tradicijas, papročius, kurie jus abu džiugintų. Pamėginkite tai, ko nebandėte anksčiau, gerbkite vienas kito asmeninę erdvę: pomėgiai, draugai ir užsiėmimai tik sau. Tada jūs ir šeimoje išliksite individualybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius