-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai įvardijo 6 ženklus, kurie gali išduoti partnerio neištikimybę

Iš pirmo žvilgsnio nekaltas elgesys gali būti neištikimybės simbolis, sako santykių ekspertai. Tiesa, nereikia pamesti galvos ir bet kokioje situacijoje įžvelgti neištikimybę, tačiau atidumas detalėms tikrai nepakenks.
Pora automobilyje
Pora automobilyje / 123RF.com nuotr.

Kaip rašoma bestlifeonline.com, kai kurie neįprasti gyvenimo pokyčiai verti būti apsvarstyti.

Higienos pokyčiai

Higienos įpročių pokyčiai ilgą laiką gyvenant kartu gali nereikšti nieko arba atvirkščiai – sukelti įtarimų, kad partneris kažką slepia. „Kai partneris nori nuslėpti seksą su kitu žmogumi, stengiasi kuo kruopščiau nuplauti kito asmens kvapą“, – pastebi sekso terapeutė Bat Sheva Marcus.

Žinoma, tai nebūtinai reiškia, kad partneris jus apgaudinėja – galbūt dažnesnis maudymasis susijęs su sporto užsiėmimais ir kitais dalykais. Visgi neatmeskite higienos pokyčių, nes, be kitų niuansų, tai irgi gali būti reikšminga.

Draugas, kuris patiria krizę

Jeigu jūsų partneris, kuris įprastai nėra empatiškas ir linkęs būti tuo, kuriam išsiverkiama ant peties, staiga vis dažniau dingsta padėti draugui, išgyvenančiam krizę, verta atkreipti dėmesį. „Greičiausiai tai, ką išgyvena draugas, yra jūsų partnerio neištikimybės slėpimas“, – mano psichologas Paulas DePompo.

Toks elgesys gali eiti kartu ir su partnerio žodžiais, kad būtų neteisinga ir nesąžininga nepaguosti draugo. „Tačiau tai reiškia, kad iš tikrųjų partneris nori laiko sau ir tuo pačiu pabrėžia, kad jūs nebūtumėte savanaudė(-is)“, – mano P.DePompo.

Neištikimybe kaltina savo partnerį

Psichoterapeutė ir narcisistinio elgesio ekspertė Alena Scigliano sako, kad vienas iš dažniausių apgaudinėjimo požymių, kuriuos ji pastebėjo dirbdama su narcisistinės prievartos aukomis, yra tas, jog būtent apgavikas neištikimybe kaltina savo partnerį.

„Tai padeda tam, kuris neištikimas, nuslėpti tiesą. Nekaltas partneris tiek daug energijos iššvaisto gindamasis ir bandydamas įtikinti kitą partnerį, kad yra nekaltas, jog nemato, kad tie kaltinimai iš tikrųjų yra partnerio-narcizo būdas nuslėpti tikrąją tiesą“, – sako specialistė.

Saugo savo telefoną kaip įmanydamas

Nors tai skamba kaip klišė, bet itin dažnai būna nemaloni tiesa. „Žmonės, turintys slaptų meilės romanų, dažnai keičia telefono slaptažodžius arba juos slepia“, – sako santuokos ir šeimos terapeutė Ashera DeRosa.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Ji priduria, kad išdavikai gali pakeisti nustatymus telefone, jog negautų jokių žinučių, neleisti savo partneriui naudotis telefonu ir pan., nes bijo, kad partneris gali rasti neištikimybės įrodymų.

Turi naują užsiėmimą

Natūralu, kad nauja veikla yra tikėtina bet kuriame amžiuje ir bet kuriuo santykių etapu, tačiau, jeigu ji atima visą partnerio laiką ir jis užsiima ja tik vienas, verta pažvelgti atidžiau, pastebi socialinis darbuotojas Johnas P.Carnesecchi.

Jis prideda, kad dažniausiai ta veikla yra ėjimas į sporto salę, bėgiojimas ar kitokios treniruotės. Tačiau, kai norite pasikalbėti apie tai, partneris neatvirauja. Iš kitos pusės, tie žmonės, kurie nuoširdžiai yra atsidavę savo pomėgiui, kaip tik mėgsta dalintis įvairiomis smulkmenomis.

Pernelyg leidžiasi į detales

Kai žmonės meluoja, jie yra linkę pernelyg daug pasiaiškinti, leidžiasi į detales, kurių įprastai nebūtų, jeigu jie sakytų tiesą. Tas pats galioja ir išdavikams, sako Johnas P.Carnesecchi.

„Jeigu kas nors paklausia išdaviko, kaip praėjo vakaras su draugais, jis gali leistis į smulkiausias detales, paminėti vardus, specifinius dalykus, kurie galėjo ir neįvykti, tarsi pasakotų visą istoriją. Jų mintyse tai skamba kaip tikras alibi“, – sako specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius