-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emocinis intymumas: 5 porų terapijos pratimai

Jei su savo mylimuoju pykstatės dažniau nei kartu juokiatės, derėtų imtis kokių nors priemonių santykiams gelbėti net jei ir manote, kad jums paprasčiausiai neužteks jėgų.
Meilė
Meilė / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 2 Meilė Santykiai

Kartais net ir pačias didžiausias audras santykiuose padeda prigesinti paprasčiausias nuoširdumas ir atviras bei ilgas pokalbis, tad vei vis dėlto esate pasiruošę dar kartą pabandyti gelbėti yrančius santykius, išbandykite šiuos paprastus, tačiau itin veiksmigus porų terapijos būdus, pateiktus yourtango.com tinklalapyje. Jiems atlikti daug pastangų neprireiks, tačiau rezultatas jus tikrai nustebins.

Išvėdinkite visus nešvarius skalbinius

Tik nepamanykite, kad liepiame jums bėgti į vonią ir ištuštinti savo skalbimo mašiną. Tikrai ne, čia kalba sukasi apie jūsų santykius, jausmus ir užslėptas emocijas, kurie, kaip ir tie skalbiniai, ilgai nevėdinami ar nevalomi, pradeda kauptis ir smirdėti, kol galiausiai virsta didžiulėmis santykius griaunančiomis problemomis.

Kaip tai daryti? Pirmiausia – pasikalbėkite. Bent kartą per savaitę savo mylimajam užduokite klausimą: „Ką aš padariau, kad jautiesi neįvertinta (-s), nemylima (-s) ar negerbiama (-s)?“. Žinoma, pirmoji jūsų antrosios pusės reakcija tikriausiai skambės taip: „Man viskas gerai“, tačiau netikėkite tuo ir klauskite tol, kol sulauksite atviro ir nuoširdaus atsakymo, o tada klausykite, iš tiesų klausykite ir bandykite suprasti, kodėl vienokie ar kitokie jūsų jausmai privertė taip pasijusti jūsų partnerį. Po kiek laiko pastebėsite, kad tokie pokalbiai tapo vis dažnesni, tarp jūsų jie sukurs intymų ryšį, dėl kurio nebus sunku spręsti įvairius konfliktus.

Skirkite laiko atvirumo valandai

Dažnai galima išgirsti patarimų, kad savo mylimo partnerio norus derėtų vertinti labiau nei savo. Tai visiška netiesa. Jei savo partnerio poreikiams teiksite pirmenybę, jūs natūraliai tikėsitės, kad ir jis/ji darys tą patį. Deja, būna visai kitaip – vienas žmogus dažniausiai santykiuose vis tiek aukojasi gerokai labiau nei kitas, o tai gali sukelti didelių nuoskaudų. Kad taip nenutiktų, skirkite laiko atvirumo valandai.

Kaip tai daryti? Susitarkite, kad šią valandą galėsite be jokių pykčių ir kaltinimų visiškai atvirai pasikalbėti. Pavyzdžiui, jei nemėgstate futbolo, o jūsų vaikinas nuolat prašo eiti kartu su juo į varžybas, dabar pats laikas jam tai pasakyti. O galbūt tiesiog jaučiate, kad esate nevertinamas ar nemylimas? Pasidalinkite šiais jausmais su savo antrąja puse.

Visus nesutarimus išspręskite prieš eidami miegoti

Problemos pačios neišsisprendžia, apie jas reikia kalbėti tol, kol santykiuose visiškai neliks jokių neaiškumų. Visus nesutarimus spręsti reikia iš karto, nieko nelaukiant, kitaip jie kaupsis ir iš mažų pykčių virs didžiulėmis nuoskaudomis, todėl santykių ekspertai pataria niekuomet neatidėlioti svarbių ir atvirų pokalbių.

Jei vis dėlto manote, kad emocijos liejasi per kraštus ir pykdamiesi galite pernelyg stipriai vienas kitą įskaudinti, tuomet šiek tiek atsitraukite ir pagalvokite, palaukite, kol audros nurims ir tuomet ramiai aptarkite susiklosčiusią situaciją.

Pasidarykite smagių veiklų sąrašą

Sugalvokite 10 dalykų, kuriuos mėgstate ar norėtumėte padaryti kartu, ir surašykite visus juos ant popieriaus lapo. Darydami sąrašą galvokite apie vienas kito poreikius ir pomėgius. Savo smagių veiklų sąrašą pasikabinkite matomoje vietoje ir kiekvieną mėnesį išbraukite iš jo bent po vieną veiklą.

Pavakarieniaukite

Bent kartą per savaitę išeikite kartu į miestą ir skaniai pavakarieniaukite, tai jus suartins ir neleis į santykius įsiveržti rutinai. Per vakarienę pasikalbėkite apie savo pomėgius, gyvenimo tikslus ir dar neišsipildžiusias svajones. Net jei ir prastai sutariate ar santykiuose jaučiate įtampą, bent per šią vakarienę tiesiog atsipalaiduokite ir pamirškite visas jūsų problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius