-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intymumas naujuose santykiuose: dažniausios klaidos ir ko derėtų vengti

Seksas – normali santykių dalis, tačiau šviežiai porai intymumas sukelia tam tikrą nejaukumo, drovumo jausmą. Kaip to išvengti?
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Štai kokiomis patirtimis ir patarimais dalijamasi tinklaraštyje „The Lonely Serb“, rašoma lifehacker.ru.

Neskubėkite

Tam, kad sukurtumėte ryšį su partneriu, tikrai nereikia skubėti užsiimti seksu. Nors tai ir svarbi santykių dalis, tačiau nėra reikalo skubėti pasimylėti per pirmąjį pasimatymą (nebent toks jūsų tikslas). Seksas gali sutvirtinti tarpusavio ryšį, tačiau tai sukurti galite ir per bendravimą, kitas artumo formas.

Nėra taisyklės, kuri jums pasufleruotų, kada užsiimti seksu naujuose santykiuose, todėl geriausia pasikliauti savo partneriu. Jums nejauku apie tai kalbėtis? Tuomet gal neverta dar eiti link intymumo? Gal skamba ir senamadiškai, tačiau jeigu nedrįstate kalbėtis apie seksą, galbūt verta jį kuriam laikui atidėti?

Aptarkite, kiek esate pasirengę laukti

Variantų yra daugybė – keli pasimatymai, kelios savaitės ar mėnesiai, o gal esate pasirengę pasimylėti tik po vestuvių? Jūs žinote, kas patogiausia ir priimtina jums, tačiau galbūt partnerio požiūris skiriasi nuo jūsiškio? Tad tai dar vienas būdas aptarti situaciją su savo mylimuoju.

Kontracepcijos klausimas

Neplanuotas nėštumas ar lytiniu keliu plintančios ligos – to niekas nesitiki, todėl kontracepcija išties labai svarbi. Aptarkite tai dar prieš pirmus intymius santykius, kad vėliau, aistros akimirką, netektų suglumti, o vėliau gailėtis pasekmių.

Papasakokite, kas jums patinka labiausiai

Jeigu nepasakysite savo antrajai pusei, kas jums patinka, gali būti, kad negausite to, ko norite. Nė vienas mūsų nemoka skaityti minčių, todėl arba kalbėkitės, arba pasinaudokite kūno kalba, emocijomis, pojūčiais ir kitais verbaliniais ir neverbaliniais ženklais.

Tame nėra nieko keisto ar gėdingo, kadangi kiekvieno mūsų poreikiai kitokie, o jaudina – skirtingi dalykai.

123RF.com nuotr./Pora.
123RF.com nuotr./Pora.

Nepraleiskite preliudijos

Kad ir kaip norėtumėte eiti prie reikalo, preliudija atlieka svarbų vaidmenį, todėl neatsisakykite bučinių, glamonių, apsikabinimų ir apskritai – susipažinimo su savo partnerio kūnu. O jeigu skubėsite, praleisite galimybę sužadinti jausmus ir aistrą tiek partneriui, tiek sau. Be to, preliudija padės suprasti, kas patinka jūsų antrajai pusei.

Atsiminkite, kad ne viskas gali būti tobula

Tikėtis, kad seksas bus tobulas jau nuo pirmos akimirkos – naivu, net jeigu tarp jūsų liepsnoja aistra. O jeigu dar tylėsite ir nesakysite, kas jums patinka ar nepatinka, galite visiškai nusivilti. Todėl nebijokite jau nuo pat pradžių užvesti vienas kito ant kelio, kadangi seksas – tai dviejų žmonių kuriamas malonumas. Neatimkite to malonumo vienas iš kito.

Kamasutrą atidėkite kitam kartui

Pirmaisiais intymumo kartais nereikėtų pasitelkti sudėtingų pozų ir kitų Kamasutrai būdingų dalykų ar gebėjimų. Eksperimentams ir netikėtumams jūs tikrai turėsite laiko, o tobulėti dviese – dar smagiau. Pradėję nuo sudėtingiausių dalykų, vėliau turėsite pasukti galvą, kaip paįvairinti intymius malonumus.

Fotolia nuotr./Pora miegamajame.
Fotolia nuotr./Pora miegamajame.

Girkite vienas kitą

Jeigu jums patinka tai, ką daro jūsų partneris, pagirkite, pasakykite komplimentą. Nors iš pradžių turi praeiti kiek laiko, kad būtų aišku, kas jums patinka, tačiau tikrai nėra geras pasirinkimas palikti vienas kitą be jokių komentarų. Tinkamu metu pasakytas tinkamas žodis yra būtent tai, ko reikia geram seksui.

Susitaikykite su nejaukiais momentais

Tobula, romantiška ir elegantiška. Sekse ne visada būna taip, kaip norėtųsi, ar taip, kaip mes tikimės. Jame, kaip ir santykiuose, būna daug nejaukių momentų, kurie užklumpa netinkamiausiu metu. Belieka tik priimti tai, pasijuokti ir tęsti toliau. Sureikšminę nejaukius momentus ar užsisklendę, tik pabloginsite situaciją, todėl verčiau atsipalaiduokite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius