Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, kad seksualinis gyvenimas taptų geresnis? 7 klaidos, kurias daro vyrai

Specialistai sako, kad pakeitę mąstymą, galime pagerinti savo seksualinį gyvenimą, ypač jeigu jis yra pabodęs. Seksas poros santykiuose užima svarbią vietą, tad kaip palaikyti aistrą?
/ Vida Press nuotr.

Seksologai ir psichologai atsako, kokias klaidas intymioje sferoje dažniausiai daro vyrai ir kaip jų išvengti, rašoma webmd.com.

Pirmoji klaida – seksas prasideda miegamajame

Sekso terapeutas Ianas Kerneris sako, kad vyrai susijaudina ir yra pasiruošę seksui kur kas greičiau nei moterys. Jis priduria, kad susijaudinimą galima kurti visą dieną – bučiniais, apkabinimais, buvimu kartu ir parodymu, kaip vertinate savo antrąją pusę.

Moteriai labai svarbu jaustis saugiai santykiuose, kad sekso metu ji galėtų visiškai atsipalaiduoti, tad paprasčiausias apkabinimas gali nuvesti kur kas toliau, nei manote. „Apsikabinimas, trunkantis daugiau kaip 30 sekundžių, stimuliuoja hormono oksitocino išsiskyrimą, sukuriantį tarpusavio ryšį ir pasitikėjimą“, – teigia I.Kerneris.

Antroji klaida – manote, kad žinote, ko jos nori

I.Kerneris pastebi, kad šiandien moterys apsimetinėja, jog patiria orgazmą lygiai taip pat kaip ir prieš 20–30 metų, tad galite ir nesužinoti, kad moteriai kažko trūksta intymiame gyvenime.

Jis pataria nebijoti užduoti klausimų ir pasidomėti, kaip moteris jaučiasi, ar norėtų ko nors naujo santykiuose. Kitais žodžiais tariant, išsiaiškinkite, ko iš tikrųjų nori jūsų antroji pusė.

Trečioji klaida – laikotės savo plano

„Nemanykite, kad, jeigu tai veikė tris kartus, veiks ir kitus tris kartus“, – pastebi sekso terapeutė Sari Cooper. Tai, kas jaudina moterį, gali kisti atsižvelgianti į jos ciklo dieną ar nuotaiką, pavyzdžiui, tam tikru metu speneliai gali būti jautresni nei įprastai.

Psichologė Lonnie Barbach siūlo atkreipti dėmesį į tai, kaip partneris jaučiasi: „Išbandykite skirtingus dalykus ir stebėkite, kaip reaguoja jūsų mylimas žmogus.“ Radę tai, kas veikia, – nesustokite. Moterys dažnai skundžiasi, kad vyrai paskuba pereiti prie kitų dalykų, kai šios tik pradeda mėgautis tuo, kas vyksta.

Ketvirtoji klaida – tik fizinis malonumas

Kaip sako I.Kerneris, išplėskite savo preliudijos idėją. „Kai kurie vyrai koncentruojasi į fizinę stimuliaciją, pamiršdami psichologinę. Vyrus jaudina tai, ką jie mato, o moterys mėgsta fantazuoti sekso metu ir tai yra jų susijaudinimo dalis. Prisijunkite – pasidalykite seksualinėmis fantazijomis ar prisiminimais“, – siūlo sekso terapeutas.

Penktoji klaida – suartėjimas turi baigtis orgazmu

Daugumai moterų, net 80 proc., vien lytinis aktas nepadės patirti orgazmo. Kodėl? Todėl, kad daugelis sekso pozų tiesiogiai nestimuliuoja klitorio, tačiau yra ir kitų sekso būdų, kuriuos galite išmėginti. Kaip pastebi I.Kerneris, galite pasitelkti ir sekso žaislus ar įvairesnes sekso pozas.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Galite pasinaudoti ir pirmuoju patarimu – skirkite laiko tam, kad moteris susijaudintų prieš intymumą. Kaip pastebi psichologė L.Barbach, kuo sukuriamas artimesnis ryšys, tuo didėja galimybė patirti kulminaciją.

Šeštoji klaida – praleidžiate viliones

Moterims patinka būti suviliotoms. „Gundymas yra labai svarbus, toks pats svarbus, o gal net svarbesnis nei technika“, – mano seksologė S.Cooper. Tai padeda sužinoti, kas užveda jūsų partnerį ir kokiu būdu – vaizdu, žodžiu ar psichologija. „Gal jūsų partnerei patinka gundančios kalbos ar žinutės telefonu? Lėtas perbraukimas pirštais per jos krūtinę? Flirtas bare?“ – sako seksologė.

Ir, jeigu matote tai, kas jums patinka, – pasakykite partnerei. „Leiskite moteriai sužinoti, kokia geidžiama ji yra“, – sako psichologė L.Barbach.

Septintoji klaida – neteisinga stimuliacija

Daugeliui moterų reikia klitorio stimuliacijos, kad jos patirtų orgazmą, tačiau tai yra sudėtingiau, nei manote. Kai kurie vyrai „nesupranta klitorio anatomijos“, pastebi S.Cooper. Ji aiškina, kad tai nėra „tiesiog mygtukas“, kurį galite pamatyti, ir siūlo žvelgti plačiau, nes visi malonumo taškai yra tarpusavyje susiję.

Be to, neteisinga stimuliacija ir susitelkimas tik į vieną tašką dėl per didelio jautrumo gali tapti skausminga patirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius