Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką pasakytų Froidas? T.Lagūnavičius: „Daugeliui priimtina, kai vyras išlaiko šeimą“

Kaip reaguoti ir iššifruoti pažinčių programėlės vyrų parašymą „Materialistės, apeikite mano anketą“, kokie gyvenimo scenarijai gali tikti moterims, kurios nori, kad vyras visur mokėtų? Kaip vyrui pasimatymo metu suprasti, ar su potencialia pora jie yra suderinami finansiniu aspektu? Visa tai populiariosios psichologijos laidoje „Ką pasakytų Froidas?“

Socialinių mokslų daktaras, psichologas Tomas Lagūnavičius ir laidos vedėja Viktorija Kuliomina kalbasi apie tai, ką reiškia vyrų profiliai ir jų asmenybės apibūdinimas pažinčių programėlėse.

Materialistės – nesikreipkite!

Ką reiškia sutinkamas aprašymas, kuriame teigiama, kad materialistės turėtų „apeiti anketą“? „Didžioji dauguma vyrų nesupranta, kad jie moterims yra resursas, jie to neįsisąmonina. O moterys, kurios tarpusavyje bendrauja, dažnai klausia vienas kitos ir kalbasi, kaip jos „susitvarkė“ savo gyvenimą – tai šeima, vaikai, finansai ir pan.

Vyras turi suvokti, kad šioje situacijoje yra tik resursas ir jeigu nenori su tuo susitaikyti, yra du variantai. Pirma, jis taps narcizu, norinčiu, kad jį nešiotų ant rankų, rūpintųsi, arba kitaip sakant, bus alfonsas. Tokiu atveju moterys, ieškančios resursų, pačios tokiam vyrui sako „ne“. Kitas variantas – viskas po lygiai. Mano įtarimas, kurie griežtai parašo, kad materialistės nesikreiptų, paprasčiausiai nesusitvarko su finansais“, – mano T.Lagūnavičius.

Jis priduria, kad finansai yra nemenka problema mūsų postmodernioje visuomenėje, kai neturi garantuoto atlyginimo, jis yra kintantis, todėl vyras nesijaučia saugus.

Gyvenimo scenarijai – nuo tradicinio iki maištininko

Pasak socialinių mokslų daktaro, žmonės turi septynis gyvenimo scenarijus, be kurių mes neišsisuksime:

„Tradicinis scenarijus, kai vyras išlaiko šeimą; yra didžioji dalis žmonių, kurie nori, kad taip būtų, kuriems toks modelis priimtinas. Būkime nuoširdūs – didžioji dalis moterų, grįžusios po darbo, dar rūpinasi tuo, kas yra namuose“, – sako jis.

T.Lagūnavičius išskiria ir dar vieną grupę žmonių – tai nomadai. „Jie gyvena projektais, dirba tai vienoje, tai kitoje šalyje, keliauja po pasaulį ir jie nenori apsikrauti antra puse, vaikais, kuriuos reikia išlaikyti“, – sako pašnekovas.

Jis pasakoja, kad daugelis mūsų pasidarome sėslūs po to, kai sukuriame šeimas, ir tie tradiciniai scenarijai sugrįžta. „Dar galime kalbėti apie maištininkus, kurie norėtų, kad juos išlaikytų moteris, taip pat apie priklausomus asmenis, kuriems moters reikės priklausomybės etapais, kad jais pasirūpintų“, – sako jis ir priduria, kad geriausia, kai poros gyvenimo scenarijai sutampa, žmonės nori vienodų dalykų.

Kas svarbu bendraujant nuotoliniu būdu?

Socialinių mokslų daktaras išskiria, kad svarbu bendrauti kaip lygus su lygiu, būti aktyviu, atrašyti, nes kitu atveju duodame ženklą, kad mums santykiai neįdomūs:

„Iš pradžių neikite į gilumines temas, gyvenimo normas, psichologines, vaikystes traumas – tam nėra tinkamas laikas. Svarbūs šie dalykai: pirma, kalbėkitės apie tai, kaip sekasi, kaip tas žmogus gyvena, kokia jo dabartinė situacija; antra tema – darbas, klauskite – kas tau labiausiai patinka darbe ar moksluose; trečia – tavo laisvalaikis – muzika, filmai ir pan.“, – sako T.Lagūnavičius.

Jis sako, kad žmogus gali kalbėti įvairiomis temomis, tačiau jeigu jis fiksuojasi tik į kūną, galima įtarti kelis dalykus. Pirma, jis nelabai žino apie kitus dalykus, nesuvokia bendravimo žaidimų ir pan., antra, jis nori greičiau „pereiti prie reikalo“, nenori investuoti laiko į bendravimą.

Dar daugiau atsakymų apie provokuojančius pažinčių programėlių dalyvių profilius ir aprašymus laidoje „Ką pasakytų Froidas?“:

VIDEO: Ką pasakytų Froidas? Ką reiškia, jei vyras nenori mokėti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius