Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada ir kodėl moterys renkasi „alfa patinus“?

Psichologai vis dar ginčijasi, ar seksualinio partnerio pasirinkimas priklauso nuo moters menstruacijų ciklo periodų. Egzistuoja nuomonė, kad moters partnerio pasirinkimo kriterijai svyruoja priklausomai nuo ovuliacijos.
Patrauklus vyras.
Patrauklus vyras. / Fotolia nuotr.

Pasirodo, kad per ovuliaciją moterys renkasi vadinamuosius mačo arba „alfa patinus“ – jie įpratę dominuoti, yra vyriški, žinantys savo vertę. Taigi, moterys nesąmoningai ieško geriausių tėvo genų būsimiems savo palikuonims, taigi sugniužę ir nuleipę autsaideriai tuo laikotarpiu esą neturi jokių šansų.

Neseniai mokslininkai iš Teksaso universiteto nustatė, kad pakitęs moters hormonų fonas besivystant kiaušialąstei verčia dailiosios lyties atstoves net „bloguose berniukuose“ surasti ištikimo šeimos vyro bruožų. Kas, kad visa jos aplinka, pradedant mama ir baigiant geriausiomis draugėmis, šaukia: „Ir ką tu jame radai?!!!“ Tai ko čia stebėtis, kad kartais geros mergaitės susižavi kalėjime ne kartą pasėdėjusiais egzemplioriais su intelekto nesužalota išvaizda. Visiems, išskyrus aistros auką, aišku, kad tokių vyriškių trauka avantiūroms ir machinacijoms bei svetimiems sijonams nelabai dera su pavyzdingo šeimos tėvo įvaizdžiu. Bet per ovuliaciją moterims aptemsta akys ir daugumoje vyrukų, į kuriuos gal net nežiūrėtų nevaisingomis dienomis, jos mato Jamesą Bondą.

Tačiau yra mokslininkų, kurie į miltus sumala šią hipotezę. Pavyzdžiui, psichologijos profesorė Wendy Wood iš Pietų Kalifornijos universiteto rimtai abejoja, ar tokia teorija tikrai pasitvirtina realybėje. Pasak jos, galbūt per ovuliaciją moterys ir itin vertina „alfa patinus“, bet ne visos ir ne visada su jais juk gulasi į lovą. Galų gale, mūsų pasirinkimas priklauso ne tik nuo biologinių, bet ir nuo kultūrinių bei psichologinių faktorių.

Na, bet šiaip ar taip, visi esame skirtingi ir kartais tikrai stebėtina, kodėl gražuolės renkasi niekuo neišsiskiriančius „tešliukus“, o tie patys „veisliniai“ vyrukai –  pilkas peles. Neįpareigojantiems santykiams dažniausiai ieškoma įspūdingų egzempliorių, na, o ilgam ir darniam gyvenimui svarbu, kad Tas ar Ta dar būtų geras ir sugyvenamo būdo...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius