Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai skyrybos išeina į naudą: 8 patirtys

Yra toks, posakis – kas tavęs nenužudo, tas sustiprina. Jį galime pritaikyti ir tiems, kurie išgyveno skyrybas, kurios, pasak psichologų, streso skalėje užima vieną aukščiausių vietų.
Skyrybos
Skyrybos / Fotolia nuotr.

Ar galima tikėti, kad po skyrybų gyvensime geriau nei su mylimu žmogumi? Štai kokiomis istorijomis dalijasi moterys, po išsiskyrimo atradusios begalę kitų dalykų.

Finansinė laisvė

„Išgyvenant skyrybų procesą ir vėl patiriant vienišės gyvenimą, vienas svarbiausių dalykų – perdėlioti savo biudžetą, o toms, kurios to nemokėjo, – išmokti tvarkytis su pinigais“, – mano psichiatras Scottas Carrollis.

Ir jeigu pinigus visada tvarkė tik jūsų vyras, prisiimti atsakomybę už savo finansus gali būti ne tik didelis iššūkis, bet ir pasisekimas. „Aš ištekėjau būdama 17, o 26-erių – išsiskyriau. Pirmą kartą savo gyvenime buvau atsakinga už nuomą, sąskaitas, draudimą. Tai buvo baisiausias dalykas mano gyvenime, bet tuo pačiu ir labiausiai išlaisvinantis“, – teigė Shelly, 33 m.

Santykiuose žinosite, ko norite

„Po skyrybų jūs kur kas geriau žinote, kokio tipo partnerio norite, o kokio – nieku gyvu“, – tikina santykių ekspertė Lori Bizzoco.

36 m. Stephanie po skyrybų suprato ir tai, kaip pačiai tapti geresne antrąja puse: „Kol aš maniau, kad išlaikau santuokoje taiką, iš tikrųjų sukūriau priešišką aplinką pakankamai nekalbėdama. Dabar mokausi nebijoti savo balso.“

Namų grožis

Dažniausiai visus namų darbus, kuriuose reikalingi plaktukai, vinys ir kiti įrankiai, kurių pavadinimų nežinome, atlieka vyrai. Tačiau po skyrybų gali tekti išmokti kai ko naujo: „Didžiulė spintelė į mano namus atkeliavo tada, kai kai išėjo vyras. Aš išsitraukiau senus tėčio įrankius ir nusprendžiau, nesvarbu, kiek laiko tai užtruks, aš surinksiu tą spintelę. Žinoma, tai truko amžinybę, tačiau aš tai padariau. Spintelė buvo lyg mano gyvenimo metafora – aš galiu viską padaryti pati“, – sakė Magalie, 38 m.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl jūsų žmona vengia intymumo?

Karjera

Kartais skyrybos tampa tikru postūmiu ir priverčia moteris atrasti naujų dalykų gyvenime. Pavyzdžiui, kad ir garsiojo „Hario Poterio“ kūrėja J.K.Rowling, kuri po skyrybų tapo žinoma visame pasaulyje.

Kita moteris, išgyvenusi skyrybas, sako, jog taip ir nepanaudojo savo išsilavinimo, kai buvo ištekėjusi: „Prieš skyrybas aš praleidau namie su vaikais 10 metų. O dabar aš sertifikuota skyrybų finansų analitikė, skyrybų tarpininkė ir advokatė“, – teigė Lori, 48 m.

Vaikų auklėjimas

„Kai nebereikia kankintis nesveikuose santykiuose su savo sutuoktiniu, galite duoti vaikams dėmesio, kuris jiems taip reikalingas“, – teigia psichologė R.Durvasula.

„Po skyrybų tapau kur kas geresnė mama, nes išgyvenau mažesnę emocinę įtampą. Galėjau įsiklausyti į savo vaikų poreikius ir susitelkti ties jų išgyvenimais“, – tikino JC, 38 m.

Sveikata

Daugelis tyrimų teigia, kad susituokę žmonės gyvena ilgiau. Tačiau tokie potyriai kaip emocinė įtampa, stresas, nenusisekusi santuoka ir pan., turi atvirkštinį efektą. „Jūs būsite sveikesni ir stipresni be tos savijautos, kurią patiriate nelaimingoje santuokoje“, – mano L.Bizzoco.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kuo laimingos poros skiriasi nuo nelaimingų?

123rf.com nuotr./Mama su dukra darosi asmenukę prie Koliziejaus
123rf.com nuotr./Mama su dukra darosi asmenukę prie Koliziejaus

Draugystė

„Skyrybos turi bjaurų šalutinį poveikį – jūs sužinosite, kas iš tikrųjų yra jūsų draugai. Jeigu jie nusprendžia jus išbraukti iš savo gyvenimo, kodėl gi turėtumėte gaudyti vėją laukuose ir bandyti susigrąžinti tuos, kurie nenori draugauti su jumis? Geriau jau negaiškite laiko. Be to, atrasite tuos, su kuriais išties gera būti“, – teigia santykių specialistai.

Kelionės

Jeigu kelionės nebuvo jūsų mylimojo prerogatyva, jūs auginote vaikus ir negalėjote leistis į tolimesnes kraštų pažintis, galite atrasti naują džiaugsmą – keliauti ir nuo nieko nepriklausyti. „Nusprendžiau keliauti kaip įmanoma daugiau ir dažniau bei nelaukti, kad kas nors keliautų kartu su manimi“,  – sakė baimes įveikusi Nicole, 49 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius