Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko žmonės dažniausiai gailisi sulaukę 30-ies?

Kiekvienas nori gyvenimą nugyventi neapgailestaudamas ir dėl nieko nesigrauždamas. Psichologai sudarė sąrašą dalykų, kurių žmonės dažniausiai gailisi po 30-ojo gimtadienio.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Išties sudėtinga numatyti visus gyvenimo vingius, duobes, pakilimus ar laukiančius pasirinkimus. Tai sudėtinga būtų padaryti greičiausiai net ir perskaičius knygą „Kaip nugyventi teisingą gyvenimą be klaidų“, jei tokia būtų parašyta. Nors sakoma, kad mokytis reikia iš kitų klaidų ir patirties, visgi dažniausiai mokomės tik tada, kai patiriame jas savo kailiu.

Tikrai gailėsitės po 30-tojo gimtadienio, jei:

1. Bijosite permainų

Galimybės šiaip sau neateina. Reikia rizikuoti, susipažinti su naujais žmonėmis, keisti gyvenamąja vietą. Jūs nesugebėsite pakeisti gyvenimo, jei neimsite veikti.

2. Atsisakysite kelionių

Tikrai niekuomet nesulauksite idealaus momento, kad viską mestumėte ir išvyktumėte tyrinėti tolimų šalių. Žvelgiant iš karjeros perspektyvų, mesti darbą ir kažkur trenktis išties beprasmiška, tačiau jūsų pačių tobulėjimui bei vystymuisi tokie polegiai labai rekomenduojami.

Jei neturite dar šeimos, tuomet tikrai leiskitės į kelionę, pirmyn! Nes palankesnio laiko tikrai nebus. Keliaukite kiek tik galite daugiau – tai turtins jus ir grūdins, suteiks patirties, praplės mąstymą ir požiūrį.

3. Ilgai miegosite

Net jei mėgstate pamiegoti, viskas turėtų būti su saiku. Atsigręžę atgal jūs net neprisiminsite, kaip miegojote po pusę paros ir jautėtės labai pailsėję. Viskas bus kaip tik atvirkščiai: prisiminsite tas akimirkas, kai nemiegojote, bet gyvenote – laikėte egzaminus, kėlėtės prie kūdikio, rašėte knygą ir pan.

4. Dirbsite nekenčiamą darbą

Jei negalite įsivaizduoti, kad dirbate šį darbą visą savo gyvenimą, iki senatvės, tai greičiausiai tas darbas nieko vertas, ne jums. Jei šis darbas neveda link svajonės, nėra jūsų plano ir tikslo dalis, meskite tą darbą. Jūs tikrai nesigailėsite netekę darbo, kurio nekentėte, tačiau labai gailėsitės to, kad taip ilgai delsėte ir nesiryžote pokyčiams.

5. Būsite užstrigę beprasmiškuose santykiuose

Bendraujant su žmonėmis galioja tas pats principas, kaip ir darbui. Negaiškite laiko žmogui, kuris jūsų nevertas. Nesikabinkite į santykius vien tik tam, kad patogu ar bijote likti vienas. Kapstykitės iš santykių, kol jie visiškai jūsų neprarijo. Nes kažin ar labai džiaugsitės laiku, kurį praleidote drauge su netikusiu partneriu.

123RF.com nuotr./Kurkite savo poros tradicijas
123RF.com nuotr./Kurkite savo poros tradicijas

6. Jaudinsitės, ką pagalvos kiti

Būdami jauni mes išties labai daug nerimaujame dėl to, o ką apie mus pagalvos aplinkiniai. Augdami ir bręsdami mes suvokiame, kad svetimos mintys absoliučiai nevertos mūsų nerimo, baimių ir svarstymų.

TAIP PAT SKAITYKITE: 14 iliustracijų, kurios nerimą patiriantiems žmonėms atrodo pernelyg tikroviškos

7. Nesirūpinsite sveikata

Jei norite gerai jaustis ir po 30-ojo gimtadienio, reikia tuo rūpintis iš anksto. Visi žino, kad reikia sveikai maitintis, laiku ilsėtis ir sportuoti, tačiau daugelis atidėlioja visa tai vėlesniam laikui – vis atsiranda kažką svarbesnio. Tačiau kai mus suries ligos, kai ims kankinti kiti sveikatos sutrikimai, tada gailėsimės, kad tokie aplaidūs buvome ir nepasirūpinome organizmu anksčiau.

8. Leisite mažai laiko su artimaisiais

Nieko nėra amžino, įskaitant ir senelius bei močiutes. Jau antrą mėnesį ketinate jiems paskambinti ar pas juos nuvažiuoti, tačiau taip ir neatrandate laiko, jį praryja neva svarbesni darbai. Tikrai gailėsitės, kad neskyrėte savo artimiems ir brangiems žmonėms laiko. Jei juos mylite, paskambinkite.

Ką daryti?

Psichologai pataria, kaip gyventi gyvenimą, kad nereikėtų dėl nieko gailėtis. Laikykitės štai šių principų:

Atmeskite taisykles. Niekas 100 proc. nežino, kas svarbu gyvenime. Tik jūsų asmeninės žinios bei intuicija padės susigaudyti prioritetuose.

Išsigryninkite esmę. Tai, ko siekiame, dažnai būna primesta reklamos, visuomenės ir tėvų. Pagalvokite apie svarbiausius gyvenimo epizodus. Paskui įsivaizduokite, ką jums būtų malonu prisiminti prieš išeinant iš šio pasaulio. Patys ryškiausi praeities ir įsivaizduojami ateities įvykiai – jūsų pagrindiniai orientyrai.

Susidėliokite prioritetus. Visus darbus suskirstykite, atsižvelgdami į jų terminą ir svarbumą. Pačius svarbiausius darbus, orientuotus į ilgalaikę sėkmę, įrašykite į grafą „Svarbu, bet neskubu“.

Skubu Neskubu
Svarbu Svarbu ir skubu Svarbu, bet neskubu
Nesvarbu Nesvarbu, bet skubu Nesvarbu ir neskubu

Patys išsikelkite tikslus. Jei tikslus jums diktuoja aplinkiniai, tai metas susimąstyti. Jūs gaištate laiką svetimų, o ne savų tikslų įgyvendinimui. Būtent todėl labai svarbu išmokti pasakyti „ne“.

Išbandykite kažką naujo. Kol nepamėginsite, nesuprasite, kokiose sferose jūs iš tiesų esate talentingas. Eksperimentai su įvairiomis veiklos rūšimis padės jums surasti tai, kas jums tinka ir patinka.

Išeikite iš komforto zonos. Jei jums viskas gerai, viskas patinka, malonu, tai, tikėtina, kad degraduojate. Naujų žinių įgijimas, sveikatos stiprinimas ir viskas, kas jus tobulina, kas padeda vystytis jūsų asmenybei, reikalauja pastangų, o ne komforto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius