-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl po vedybų moterys pilnėja

Mergautinis svoris liko tolimoje praeityje, vos ant piršto atsirado vestuvinis žiedas? Nors ir kaip stengiatės, tačiau papildomi kilogramai nekrinta? Kalta ne tik pasikeitusi šeiminė padėtis, bet ir kai kurie mitybos principai, į kuriuos dažnai numojame ranka.
Moteris valgo traškučius
Moteris valgo traškučius / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Patiekalai
  • Pirmoji priežastis, kodėl santuokinis gyvenimas išeina į gera ta, kad moterys labai dažnai prisitaiko prie vyro mitybos poreikių. Mokslininkai sako, kad vyrai kažin ar pradės misti žaliaisiais kokteiliais ir lapinėmis daržovėmis, tačiau dailiosios lyties atstovės gali visai paprastai sukirsti riebų kepsnį, picą ar kitą sotų patiekalą. O jeigu dar pridėsime tą faktą, kad moterys dažniau ruošia maistą, natūralu, kad jo prisiragauja iki patiekant ant pietų stalo. Trumpai tariant, atsispirti maisto vilionėms – sunku, o viso to rezultatas  yra aiškus kaip dukart du.
  • Antroji priežastis ta, kad susiradusios antrąją pusę moterys kiek atsipalaiduoja. Tai nereiškia, kad jos nesirūpina savimi, tačiau gali būti, kad leidžia sau dažniau paskanauti to, kam anksčiau griežtai tardavo „NE“. Pavyzdžiui, vakaras leidžiamas žiūrint įdomią laidą ir filmą nejučia pagardinamas traškučiais, vėliau pica... Prie tokių įpročių priprasti labai lengva, o atsikratyti išties sunku.
  • Trečioji priežastis – bėgančių metų ir dėl šios priežasties lėtėjančios medžiagų apykaitos sąsajos. Taigi, amžius daro savo darbą. Kad ir kaip norėtume ir toliau puikuotis grakščiomis kūno linijomis ir vapsvos talijos apimtimi, natūralu, kad kuo toliau, tuo labiau medžiagų apykaitą reikės išjudinti, ypač, jeigu dirbate sėdimą darbą.
  • Ketvirtoji priežastis – laiko trūkumas ir tingumas. Kiekvienai moteriai pažįstama situacija (žinoma, jeigu neturite nuosavo virėjo): po sunkios darbos dienos vos pavelkate koją, staiga prišoka vaikai ir mylimasis, reikalaudami vakarienės, kadangi jie siaubingai išalkę. Jeigu nieko nepagaminote iš vakaro, vienintelė išeitis – griebtis pusgaminių, kad tą akimirką numalšintumėte visos šeimos alkį. O tai koldūnai, blyneliai, pica, makaronai, ryžiai ar dešrelės... Tokie valgiai slopina darbingumą, tukina, ir neduoda nė menkiausios naudos. Išeitis? Ją surasti turite pačios.
  • Penktoji priežastis – suvalgote vaikų porcijos likučius. Pavyzdžiui, restorane ar namuose. Išmesti lyg ir gaila, ypač, jeigu mažylis tik paknebeno šakute ir paliko visą patraukliai atrodantį maistą. O tai ir papildomos kalorijos, ir persivalgymo jausmas, ir prilipę kilogramai.
  • Šeštoji priežastis – užkandžiaujate per daug ir per dažnai. Ramus vakaras su puodeliu arbatos ar vyno taure jums baigiasi traškučiais, saldainiukais, sūriais sausainiukais ar gurmaniško sūrio skiltele. Jeigu norite „lieso“ vakarėlio, verčiau rinkitės vaisius, daržoves ir vandenį.
  • Septintoji priežastis – esate tokia užsiėmusi, kad neskiriate nė minutės savo poreikiams. „Aš neturiu laiko sportuoti! Man reikia tiek daug nuveikti”… Šiais žodžiais teisiname savo tingumą, negebėjimą susidėlioti prioritetų, nemokėjimą planuoti laiko. Tačiau yra moterų, auginančių vaikus ir dirbančių visą darbo dieną, kurioms sportuoti ir judėti tiesiog būtina ir jų motyvacija tikrai įkvepia. Siūlome ir jums paskaityti straipsnį apie dailiąją, trijų vaikų mamytę Maria Kang iš Kalifornijos, kurios nuotraukos įsiutino „Facebook“ bendruomenę.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius