Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl vyrams patinka protingos moterys, tačiau tokių nesirenka?

Dauguma sakys, kad protas yra seksualu. Jei paklaustumėte vyro, jis jums atsakytų, kad rinktųsi protingą moterį. Pabandykite jį su tokia supažindinti, ir jis greičiausiai pakeis savo nuomonę, – tokios naujo tyrimo išvados, apie kurias rašo curiousmindmagazine.com.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Tyrimas, pavadintas (Psychological) Distance Makes The Heart Grow Fonder (liet. (Psichologinis) Atstumas Verčia Širdį Įsimylėti), atrado, kad protingas moteris vyrai mėgsta tik teoriškai, tačiau ne praktiškai.

Kaip aiškina tyrimas, tai, kam suteikiame pirmenybę, gali keistis, priklausomai nuo psichologinio atstumo.

Kai vertiname žmogų, kuris psichologiškai nutolęs, esame linkę labiau susitelkti į tai, kaip stipriai geidžiame partnerio bruožų, ir renkamės tuos, kurių savybės geresnės už mūsiškes.

Tačiau, priartėjus prie to asmens, pasikeičia visas suvokimas – tai, kaip vertiname žmogų, priklauso nuo to, kaip tas asmuo paveikia mūsų savęs vertinimą, ir būtent tai nulemia, jausime potraukį tam asmeniui ar ne.

Vyrų atveju, tyrimas parodė, kad vyrai tikrai teikia pirmenybę protingoms moterims, kai šios yra psichologiškai nutolusios, tačiau toks požiūris pasikeičia, kai vyrai susipažįsta su moterimis, kurios yra protingesnės už juos.

Tyrimas apėmė šešis atskirus tyrimus su skirtingais scenarijais, o juose dalyvavo 650 vyrų.

Kaip aiškina tyrimo autorė dr. Lora Park, kai vyrai bendravo su fiziškai nutolusiomis moterimis (pvz., kitame kambaryje arba internetu), jie rodė didesnį susidomėjimą moterimis, kurios buvo gerokai protingesnės už juos.

Tačiau kai vyrus supažindino su moterimis akis į akį, vyrų susidomėjimas protingomis moterimis pradingo, kai pradėjo ryškėti, kad šios yra protingesnės už juos.

Dr. L.Park mano, kad vyrai praranda susidomėjimą susipažinę su protingesne moterimi dėl to, kad greičiausiai jie patiria „laikiną savęs vertinimo pokytį“. Kitaip tariant, jie jaučiasi praradę vyriškumą, ir dėl to juos mažiau traukia už juos protingesnės moterys.

Tai, kas, mūsų manymu, mums patinka, gali drastiškai pasikeisti, kai susiduriame akis į akį su žmonėmis, turinčiais tas savybes bei kaip jie verčia mus galvoti apie save. Tačiau taip nutinka tik tada, kai sritis (šiuo atveju – protingumas) yra svarbi mūsų savivertei.

„Jei tam tikra sritis jums nerūpi, nejusite grėsmės“, – aiškina dr. Lora Park.

Kitaip tariant, vyrai, mėgstantys atrodyti protingais, jaus grėsmę iš protingesnių už juos moterų, ir nors teoriškai pirmenybę jie teiks partnerės protingumui, praktiškai jie rinksis moteris, už kurias patys yra protingesni.

Ar suteiktumėte jiems tokį malonumą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius