Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai ištyrė, kokio amžiaus moterys patiria geriausius orgazmus

Klaidingai manoma, kad tik jauname amžiuje įmanoma kokybiškas ir aistringas seksas. Kaip teigia tyrimai, iš tikrųjų yra visiškai priešingai.
Intymumas
Intymumas / 123RF.com nuotr.

Health teigiama, kad intensyvesni orgazmai moteris aplanko vėlesniame amžiuje. Remiantis populiaria programėle, padedančia sekti moterišką ciklą ir planuoti nėštumą, mokslininkai ištyrė daugiau kaip 2600 moterų. Joms buvo užduoti tokie klausimai:

  1. Kiek jūs esate patenkinti savo seksualiniu gyvenimu?
  2. Kiek jūs laikote save patraukliais?
  3. Kaip jūs vertinate savo orgazmų dažnumą ir kokybę?

Atsakyti į klausimus ir vertinti reikėjo remiantis trimis kriterijais – žemas, vidutinis, aukštas. Moterys buvo išskirstytos į kelias grupes pagal amžių: 23-ejų ir jaunesnės; 24–36 metų; 36-erių ir vyresnės.

Buvo manoma, kad geriausiai savo seksualinį gyvenimą įvertins jaunesnio amžiaus moterys, tačiau 23-ejų ir jaunesnės moterys dažniau rinkosi tokius atsakymus kaip žemas ir vidutinis, 24–36 metų grupėje situacija skyrėsi nedaug – ten dažniau figūravo atsakymas vidutinis; o štai nuo 36-erių metų seksualinis pasitenkinimas ir patrauklumas buvo vertinami aukščiausiai.

Ir tai ne vienintelis tyrimas, atskleidžiantis, jog vyresniame amžiuje jūsų laukia didesnis pasitenkinimas. The Huffington Post buvo aprašomas tyrimas, kuriame buvo apklausti 5000 skirtingo amžiaus, etninių grupių ir pajamų amerikiečių. Paaiškėjo, kad moterys geriausią seksą patyrė 66-erių, o vyrai – 64-erių metų.

Psichologai, aiškindami tyrimų rezultatus sako, kad šiuo atveju orgazmo stiprumas priklauso ne nuo fiziologijos ir hormonų, bet nuo psichologinio pasirengimo. Laikotarpis tarp 20–30 metų yra aktyvus ir tuo metu vyrauja tikras seksualinio gyvenimo ir hormonų pikas, tačiau šio amžiaus žmonės yra pernelyg susirūpinę savo išvaizda, savo vieta socialinėje visuomenėje, todėl negali atsipalaiduoti ir visiškai atsiduoti jausmams.

Ilgainiui vyrai ir moterys atranda savo vietą sociume, tampa stipresni socialine ir psichologine prasme, įgauna seksualinės patirties, dėl ko geriau jaučiasi ir suvokia savo poreikius, norus.

Yra dar keletas veiksnių, kodėl seksas metams bėgant tampa vis kokybiškesnis ir geresnis:

  1. Sveikas egoizmas. Žmonės pradeda mylėtis dėl savo malonumo, o ne dėl to, kad patenkintų partnerį.
  2. Savo kūno pažinimas. Seksas nebūtinai turi būti vienodas – orgazmą galima patirti ir tiesiog glostant vienas kitą.
  3. Pasitikėjimas. Vyresni žmonės ar vyresnė karta dažniausiai kuria ilgalaikius ir ilgai trunkančius santykius, todėl lengviau pasiduoda eksperimentams, jiems paprasčiau išsilaisvinti iš rėmų.

Tad išvada viena. Amžius nėra vienintelis rodiklis, kad jūsų laukia puikus seksualinis gyvenimas – tiksliau tariant, jis svarbus tuo, kad laikui bėgant mes vis labiau pasitikime savimi, įgyjame patirties ir vertiname savo seksualinį patrauklumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius