Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neištikimybė: 6 požymiai, kurių nepastebėjau, kai vyras suko „į kairę“

„Pusė trijų ryto, sėdint nuomotoje mašinoje prie baro Kembridže, Masačusetso valstijoje, mano vyras man pasakė: „Manau, kad mums reikia išsiskirti.“ Valandą prieš tai paėmiau jo telefoną, nes man buvo įdomu, su kuo jis susirašinėja visą naktį. Jis man pasakė, kad pastaruosius 6 mėnesius jis turėjo dvi sekso be įsipareigojimų partneres, tačiau mano protas nusikėlė į tą laiką, kai jis pradėjo svetimauti“, – rašo Patty Blue Hayes portale yourtango.com.
Seksualus vyras
Seksualus vyras / Fotolia nuotr.

Tai buvo 2 metai. Kai perskaičiau savo dienoraščius, sukūriau žemėlapį, vedantį prie lūžio taško. Neištikimasis manipuliuos situacijomis ir meluos, kad sumėtytų pėdas. Mano atveju, kai savivertė jau ir taip plūduriavo klozete, buvau lengvas taikinys, tikintis jo melu ir abejojantis savo instinktais. Niekada neabejokite savo instinktais – jie niekada nemeluoja!

Štai 6 neištikimybės požymiai, kurių nepastebėjau, ir kaip vyro svetimavimas paveikė mano savivertę.

1. Jis pradėjo rūpintis savimi ir auginti raumenis

Taip, smagu, kai vyras prisižiūri, tačiau kai jis pradeda skustis ir kirptis dažniau, reikėtų susirūpinti. Stovint kartu prie veidrodžio vonios kambaryje, jis labiau grožisi savo kūnu, nei jūsiškiu? Tai rimta priežastis susirūpinti. Buvusysis prašė manęs skusti jo sprandą bei plaukuotas nugaros vietas – ir aš visai nenutuokiau, kad ruošiu jį jo sekso partnerėms.

Žinoma, sveika figūra yra gerai, tačiau kai tai tampa manija ir jis nuolat demonstruoja savo presą ir bicepsus, priimkite tai kaip įspėjamąjį ženklą, rodantį, kad savo kūnu jis susidomėjęs labiau, nei įsipareigojimu santuokai.

Svarbu stebėti pokyčius elgesyje, kuris anksčiau buvo laikomas norma.

Viskas nusirito iki to, kad mano vyras mieliau rinkdavosi eiti į sporto salę ir grįžti 10 valandą vakaro, nei pavakarieniauti su manimi. Jis niekino mano klausimus ir sakė, kad aš nesuprantu, kaip sunkiai jis dirba, kad aprūpintų mūsų šeimą. Norėjau būti palaikančia žmona, todėl nespaudžiau jo daugiau laiko praleisti su manimi.

2. Jis nebekvietė manęs į verslo renginius

Kelis vakarus per savaitę jis susitinka su klientais, prekybininkais, agentūromis ir kolegomis iš savo padalinio ar komandos? Ar jis jus išbraukė iš socialinių susibūrimų, o jūs žinote, kad kitų darbuotojų antrosios pusės tuose susibūrimuose dalyvavo? Tai tvirtas neištikimybės įrodymas – kalbu iš patirties. Galbūt tai nebūtinai svetimavimas, tačiau jis su kažkuo tikrai flirtuoja.

Vyras man sakė, kad nenori, jog per verslo vakarėlius būčiau su juo, nes šalia manęs jaučiasi suvaržytas bei atsakingas už mane. Anksčiau jis stovėdavo šalia manęs, ir tokio pobūdžio susibūrimuose būdavau laukiamas svečias. Svarbu stebėti pokyčius elgesyje, kuris anksčiau buvo laikomas norma.

Paskutinius dvejus savo santuokos metus visiškai neturėjau savivertės. Todėl toleruodavau jo elgesį ir tikėjau jo melu. Nekankinkite savęs. Pakovokite už save.

Vida Press nuotr./Kolegos bare po darbų
Vida Press nuotr./Kolegos bare po darbų

3. Jis tapo piktas

Jis tapo piktas ir nepastovus, nors anksčiau toks nebuvo? Tai gali būti jo kaltės jausmas, išliejamas ant jūsų. Galbūt jis jaučiasi kaltas dėl savo neištikimybės, tačiau negali prisipažinti, tad tai jo pasąmoninis savisaugos mechanizmas, verčiantis jį kaltinti jus už tokius proveržius.

Vienas iš pirmųjų neištikimybės ženklų – sulaukiau priekaištų, kad siutinu jį, palikdama nesutvarkytą lyginimo lentą po to, kai išlyginu jo marškinius, nes, pasak jo, nekenčiu lyginimo. Dievinau lyginimą.

Jei imsite į širdį viską, ką jis sako, savivertė surūdys, kaip opelis, paliktas lauke be priežiūros.

Lankėmės pas terapeutę. Sėdėdamas ant sofos, jis apkabino mane viena ranka ir sakė jai, kad aš nesižaviu juo, negerbiu, nesuprantu ir neklausau jo. Ir netvarkau namų.

Netoleruokite jo kaltės jausmo sukeltų kaltinimų. Jis atsakingas už savo emocijas, tačiau kaltės jausmas privers daryti viską, kad tik nereikėtų pasakyti tiesos. Dėl savo pykčio jis kaltins jus arba darbą.

Jei jis pradėjo kritikuoti jus, jūsų aprangos pasirinkimą, pasirinktą restoraną vakarienei ar skambučio toną (nors nekeitėte jo metų metus), tai turėtų signalizuoti apie jo vidinį sumišimą. Neimkite visko į širdį, kaip tai dariau aš. Jei imsite į širdį viską, ką jis sako, savivertė surūdys, kaip opelis, paliktas lauke be priežiūros.

Nuo šiandien nustatykite sveikas ribas ir suvokite, kad mes patys rodome žmonėms, kaip su mumis galima elgtis, taikstydamiesi su jų elgesiu.

4. Lovoje jis demonstravo naujus judesius

Kur to išmokai? Būtent to paklausiau, kai sekso metu jis padarė kai ką neįprasto. Jei lovoje jis daro tai, ko niekada nedarydavo, ir jūs neatradote to kartu – tai tikrai blogas ženklas.

Jis taip pat liepė man visiškai nusiskusti bikinio zoną. Vis klausdavau jo, kodėl jis nori, kad tai daryčiau, tačiau dabar žinau, kad greičiausiai viena iš jo sugulovių buvo pasidariusi brazilišką depiliaciją. Džiaugiuosi, kad taip ir neįvykdžiau jo prašymo. Išsiskyrimo skausmo pakako – dar betrūko niežtinčio ataugančių plaukų priminimo apie jo išdavystę.

123RF.com nuotr./Pora lovoje
123RF.com nuotr./Pora lovoje

5. Jis pradėjo gerti, rūkyti ir vengti jūsų

Be kitų moterų, jo gyvenime atsirado blogų įpročių? Kaltė gali pasireikšti savidestrukciniais įpročiais. Paskutinius dvejus santuokos metus tiek mano buvęs vyras, tiek aš, vartojome per daug alkoholio, tačiau jis skatino jo pyktį ir nuslopindavo mano skausmą. Nekokia kombinacija, kadangi dėl to kildavo barniai, kaltinimai ir pagirios.

Manau, kad jo perdėtą alkoholio vartojimą sukėlė kaltės jausmas arba gilus troškimas mane palikti ir negebėjimas man to pasakyti. Per tuos dvejus chaotiškus metus mano buvęs vyras lygiai taip pat kaip meilužes bandė slėpti ir cigaretes.

Atkreipkite dėmėsį į prasidėjusį rūkymą, alkoholio vartojimą, lošimą ir išlaidavimą. Nepamirškite – reikia stebėti normalaus elgesio pokyčius. Jo neištikimybė yra tarsi vėžio ląstelė – nenormalūs elgesio pokyčiai – ir ieškote nukrypimo nuo normos.

Pradėjau svarstyti, kodėl jis su manimi, jei dauguma jo poelgių bylojo, kad jis nenori leisti laiko su manimi.

Jums atrodo, kad jis nebenori leisti laiko su jumis? Jis per daug užsivertęs darbais ir negrįžta namo pavalgyti, savaitgaliais reikia praleisti laiką su vaikinais, rodo svarbias rungtynes ir jis tiesiog negali jų praleisti arba tiesiog yra per daug pavargęs pokalbiams ir jam reikia pabūti vienam?

Galų gale pradėjau svarstyti, kodėl jis su manimi, jei dauguma jo poelgių bylojo, kad jis nenori leisti laiko su manimi. Santuokos pradžioje jis norėdavo sėdėti prie stalo ir dėkodavo už tai, kad gaminu ir palaikau tvarką namuose. Atidžiai stebėkite jo elgesį, o ne žodžius ir tuščius pažadus.

6. Jo telefono užraktas staiga tapo didžiule paslaptimi

Po to, kai bare iš vyro rankų pagriebiau telefoną, jis atsisakė suvesti saugos kodą. Atrodė, kad širdis iššoks iš krūtinės. Praleidau pro pirštus šį ženklą – juk anksčiau jis neslėpdavo telefono, elektroninio pašto ar „Facebook“ paskyros slaptažodžių, mes dalindavomės tokiais dalykais. Jei jūsų vyras pakeitė savo slaptažodžius, verta pasigilinti, dėl ko, ypač, jei jis daro anksčiau minėtus dalykus.

Jis darys viską, kad tik priverstų jus manyti, kad esate paranojikė. Svarbiausia – pasikliaukite savo intuicija.

Stebėkite nukrypimus nuo normalaus elgesio. Pakalbėkite su juo ir atkreipkite dėmesį, kiek „aš“ sakinyje jis naudoja. Ar jis visada teigia, kad keistis turite jūs? Sako, kad supykdėte jį ar privertėte kažkaip pasielgti? Ar jis per greitai pradeda gintis ir kaltina jus?

Jei surengsite akistatą, jis viską neigs, neigs, neigs, tad likite atkaklios ir pakovokite už save. Neleiskite jam išsisukti neparodžius jums slaptažodžiais apsaugotų paskyrų. Taip, privatumas yra labai svarbus, tačiau jeigu rizikuojama jūsų pasitikėjimu – tai būtina. Jis darys viską, kad tik priverstų jus manyti, kad esate paranojikė.

Svarbiausia – pasikliaukite savo intuicija. Skirkite laiko ramiai pasėdėti, giliai pakvėpuoti ir atsipalaiduoti. Sulig kiekvienu giliu įkvėpimu leiskite mintims plaukti pasroviui. Tada neutraliai priveskite protą prie konkretaus klausimo ar situacijos ir klausykite vidinio balso – išmintingoji, intuityvioji jūsų „aš“ parodys jums kelią. Darykite šį pratimą ir vystykite aiškiai matantį protą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius