Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasimylėkite: kodėl 48 valandos po sekso yra geriausios jūsų gyvenime?

Tai, kad sekso su mylimu žmogumi metu mūsų organizme gaminasi „laimės hormonai“ – endorfinai ir oksitocinas, žinoma jau seniai. Tačiau kiek ilgai tęsiasi ši laimės euforija?
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Pasak mokslininkų, teigiamas aistringų glamonių poveikis neapsiriboja vien orgazmo minute – seksualinė patirtis dar dvi dienas veikia asmeninių ir profesinių santykių sferą, rašo ELLE.

Floridos valstijos universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 200 porų. Eksperimento metu jie ne tik matavo porų, turinčių dažnus ir retus lytinius santykius, laimės lygį, bet ir nustatė, kaip seksas veikia partnerių karjerą, socialinius ryšius ir net finansinę padėtį.

Pasirodo, kiekvienas patirtas orgazmas suteikia mums 48 valandų pranašumą.

Shutterstock.com /Pora važinėjasi dviračiais
Shutterstock.com /Pora važinėjasi dviračiais

Pasak mokslininkų, tiek laiko žmogus jaučiasi produktyvesnis: geras seksas ne tik padaro mus laimingesnius, bet ir padidina mūsų produktyvumą mažiausiai 12 proc.

Dar vienas privalumas – didesnis pasitikėjimas vienas kitu. Po sekso dar bent parą jaučiamės saugūs santykiuose. Kai hormonų magija visiškai išsisklaidys, vėl galime tapti pavydūs ir įtarūs.

Nustatyta, kad laimės hormonai pasižymi ilgalaikiu įkvepiančiu poveikiu. Todėl po pasimylėjimo mes sugebame greičiau nusiraminti sudėtingose situacijose, išlaikome stabilią nervų sistemos būseną, užtikriname pakankamą atsparumą išoriniams dirgikliams ir lengvai įveikiame stresą – ir taip dvi dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius