-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichiatras apie seksą po gimdymo: kada galima, kokia poza saugiausia ir kas geriausiai pažadina geismą?

„Po vaiko gimimo abiejų partnerių libido dažniausiai sumažėja. Moterims tai susiję su pogimdyminiu skausmu, hormonų pokyčiais, dėl kurių sumažėja makšties drėgnumas, dideliu nuovargiu, bandymu prisitaikyti prie naujos rutinos, nuolatiniu rūpesčiu vaiku“, – sako psichiatras Vilius Ogenskas.
Pora
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Naujausiame savo tinklaraščio Ogenskas.lt įraše jis dalinasi įžvalgomis ir patarimais apie tai, kodėl kartais po kūdikio gimimo mylėtis nenori ne tik mamomis tapusios moterys, bet ir naują – tėčių – rolę besimatuojantys vyrai.

„Vyro libido krenta dėl kitų dalykų. Nors keistai gali nuskambėti, bet dažniausiai emocinių. Bent pirmas kelias savaites jūs nebesate svarbiausias asmuo namuose, kuriam skiriamas nepadalomas dėmesys“, – nurodė psichiatras.

Asmeninė nuotr./Gydytojas psichiatras Vilius Ogenskas
Asmeninė nuotr./Gydytojas psichiatras Vilius Ogenskas

Pasak jo, jei vyras renkasi išsimiegoti ir nepadeda rūpintis vaiku naktimis, poros neretai pradeda miegoti atskirose lovose. Tai mažina kartu praleidžiamą laiką, intymumą, trūkinėja ryšys.

Tačiau yra ir kitų priežasčių. „Baimė, kad moteriai gali skaudėti sekso metu, gąsdina vyrą, atgraso net paklausti: „O gal šiandien galim fiti miti?“ O jeigu ji pasakys ne? Ar tai reiškia, kad nebesi mačo?“, – savo tinklaraštyje rašo gydytojas psichiatras ir dviejų vaikų tėtis.

Kaip išsaugoti seksą po gimdymo?

Kalbant apie lytinį gyvenimą po gimdymo, svarbu žinoti ir tai, kad saugus laikas pradėti mylėtis yra 4-6 savaitės po vaiko gimimo.

Kitas svarbus dalykas – lubrikacija. „Kaip sako liaudis: „Kas neteps, tas nevažiuos.“ Jei keiti tepalus savo mašinoje, atsinešk lubrikanto ir į lovą. Saugiausia pozicija – moteris ant viršaus (kaubojė). Taip ji gali reguliuoti tempą, gylį, jausti kontrolę ir saugumą. Jei mėgstate fantazijas – ji net gali dėvėti skrybėlę, bandydama pažaboti šitą eržilą. Tokie žaidimai padeda atsipalaiduoti, sukuria linksmesnę atmosferą, nukreipia dėmesį nuo baimės ir nerimo“, – patarė V.Ogenskas.

Pasak jo, jei bandėte ir neišėjo, pakartokite kitą dieną: „Nepirkęs loterijos bilieto, tikrai nelaimėsi aukso puodo.“

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Vienas svarbiausių patarimų, kuris tinka ir šiuo atveju – kalbėtis.

„Kalbėkitės ir tai darykite kuo atviriau. Aptarkite savo baimes, lūkesčius, tikslus, emocijas. Stenkitės išgirsti savo partnerę, net jei jos mintys jums gali atrodyti juokingos ar kvailos. Supraskite, kad ji jaučiasi kitaip nei jūs. Seksas yra dvasinio poros gyvenimo dalis, o ne fiti miti, duok įkišti“, – paaiškino V.Ogenskas.

Seksas yra dvasinio poros gyvenimo dalis, o ne fiti miti, duok įkišti“, – paaiškino V.Ogenskas.

Intymumui, aistrai labai svarbus ir poilsis. „Atlikite kuo daugiau buities darbų pats, kad jūsų moteris būtų maksimaliai pailsėjusi ir turėtų jėgų seksui. Geras seksas vargina. Galų gale, tiesiog pagulėkite apsikabinę. Pasibučiuokite. Pasiglamonėkite. Gal kas ir išeis? O gal ir ne. Juk ne kiekvienas bučinys ir prisiglaudimas turi baigtis penetracija į makštį“, – priminė gydytojas psichiatras.

Daugiau informacijos apie santykius poroje, vyro pasiruošimą gimdymui ir laikotarpiui po jo, rasite V.Ogensko „Instagram“ paskyroje „Dula su barzda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius