Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santykių ekspertai įvardijo 10 dalykų, kurių moterys ieško vyruose

Surasti savą žmogų, savo antrą pusę nėra lengva. Kartais gali atrodyti, kad aplink daugiau varlių, nei princų.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

O ką apie tai mano santykių ekspertai Harville Hendrixas ir Helen LaKelly Hunt bei santuokos ir šeimos terapeutė Amy McMahan? Kokių savybių jie siūlo ieškoti vyruose, norint sukurti darnius santykius?

Chemija

Kartais žmogus gali atrodyti idealus, tačiau jeigu nėra traukos, nieko nepadarysite, rašoma redbookmag.com. Ekspertai sako, kad nereikia jaustis kaltoms, jeigu atstumiate vyrą dėl to, kad nėra taip vadinamosios „chemijos“. Amy McMahan pastebi, kad moterys pirmos galvoja apie tai, ar gali palaikyti pokalbį su šiuo žmogumi, ar bendraudamos jaučia susižavėjimą. Tai padeda formuoti „pamatą“, kurti gilesnį ryšį, santykius su tuo asmeniu.

Pažeidžiamumas

Sunku sukurti santykius su žmogumi, kuris yra labai uždaras. „Vyras, kuris yra pažeidžiamas, tam tikra prasme atsitraukia nuo galios kultūros ir pozicijos, kurioje jis auginamas jaustis patogiai ir komfortiškai“, – teigia Helen LaKelly Hunt.

Pasak santykių ekspertės, kad santykiai pavyktų, vyrai turi nebijoti būti pažeidžiami ir atverti savo širdies. Tas pas galioja ir damoms!

Stabilumas

Jis susideda iš trijų dalių – emocinio, ekonominio ir santykių stabilumo. Labai svarbu suvokti, kad visos šios stabilumo dalys viena kitą papildo. Kalbant apie santykių stabilumą, tai reiškia, kad žmogus turėtų būti patikimas, atviras, kuriuo galėtumėte pasikliauti tiek planuojant bendrus namus, tiek susilaukus vaikų.

Lygybė

Jeigu kažkada santykiuose jautėtės mažesni arba nutildyti, gali būti, kad jūsų antroji pusė su jumis nesielgė kaip su lygiu.

„Daugelį metų tarp vyrų ir moterų vyravo kultūriniai neatitikimai, politinė, seksualinė, ekonominė ir kita nelygybė, kuri keičiasi“, – pastebi Harville Hendrixas. Dabar moterys nori būti matomos kaip lygios vyrams ir neturi su jais konkuruoti dėl dominavimo.

Santykiai yra laimingesni, kai vyrai leidžiasi paveikiami savo partnerių.

Sąmoningumas

Normalu turėti įtaką partneriui (tačiau kalba neina apie norą jį pakeisti). Įdomu tai, kad Johno Gottmano tyrimas apie tai, kas laimingas poras daro laimingomis, atskleidė, kad santykiai yra laimingesni, kai vyrai leidžiasi paveikiami savo partnerių.

Tik nesupraskite to klaidingai, kadangi šiuo atveju kalba eina apie tai, jog būti atviru įtakai reiškia parodyti sąmoningumą partnerio emocijomis, poreikiams ir į juos atsakyti.

Emocinis buvimas

Emociškai įsitraukti turi abudu partneriai, tai reiškia, kad kai kalbamasi ir bendraujama tarpusavyje, dėmesio neturi blaškyti pašaliniai dalykai, – dažniausiai tai yra telefonas, turite klausyti vienas kito ir sugebėti reaguoti, atsakyti.

Tas pats galioja bendraujant ir telefonu – vienas kitam atsakykite, kai tik galite, reaguokite, nepamirškite savo mylimo žmogaus. Taip parodote ir pagarbą vienas kitam, jūsų ryšiui, jausmams.

Smalsumas

Svarbu jausti, kad jūsų partneris jumis domisi. „Mes sakome poroms nuo teisimo pereiti į smalsumą. Užuot teisę savo partnerį dėl jo veiksmų ir to, ką daro, verčiau smalsaukite, kodėl viskas taip vyksta. Taip kur kas geriau“, – pataria Helen LaKelly Hunt.

Saugumas

„Tai yra nediskutuotinas dalykas. Kiekviena moteris nori jaustis saugi, ji nori būti su tuo, su kuo jausis saugiai – taip buvo visada“, – teigia Harville Hendrixas.

123RF.com nuotr./Įsimylėjėliai
123RF.com nuotr./Įsimylėjėliai

Priėmimas

Jeigu jūsų vyras bando jus pakeisti, vadinasi, jis nėra vyras skirtas jums. H.Hendrixas teigia, jog moterims nereikėtų ieškoti vyro, norinčio mylimąsias keisti, pagerinti, patobulinti. „Aš savo dukrai visada sakau, kad kai tik pasijausi teisiama vyro, iškart atsiribok arba išeik“, – tikina specialistas. Jeigu jus kažkas kritikuoja, teisia, tuomet nepriima jūsų tokių, kokių esate ir laukia, kad pasikeistumėte, kad taptumėte patogios.

Atkaklumas

Ar jums reikia žmogaus, kuris negali pasakyti, ko jis nori? Pasak santykių specialistų, gebėjimas išsakyti, ko nori, yra svarbus santykių klestėjimo pagrindas.

Daugelis vyrų to padaryti negali – jie jaučiasi taip, kad negali prašyti moteris visko, ko panorėję, tačiau sveikos poros nebijo užduoti klausimų, paprašyti, kalbasi apie tai, ko jie nori ir kokie veiksmai jiems leidžia labiausiai pajausti meilę ir rūpestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius