-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksas ir koronavirusas: kas šiuo laikotarpiu yra geriausias partneris saugiems lytiniams santykiams

Kaip apribojimai dėl koronaviruso pandemijos atsiliepia intymiems santykiams? Kas šiuo laikotarpiu vadinamas geriausiu seksualiniu partneriu? Ar koronavirusas gali plisti mylintis? Kaip rekomenduojama saugiai tai daryti?
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Nauji apribojimai Anglijoje reiškia naujas lytinių santykių gaires, lapkričio pradžioje rašė bbc.com.

Rekomendacijose sakoma, kad negalima susitikti uždarose patalpose su kitais žmonėmis, nebent gyvenate su jais arba jie yra tos šeimos, kurią pasirinkusi bendrauti jūsų šeima, nariai.

Pagal rekomendacijas bendravimas galimas tik tarp dviejų šeimų (dviejų namų ūkių) – nariai gali vienas kitą aplankyti, likti nakvoti. Taigi intymiems santykiams, kaip rašoma britų portale, beveik nėra šansų, nebent gyvenate su savo partneriu arba jis (ji) yra iš to namų ūkio, su kuriuo bendraujate.

(Nuo kitos savaitės iki gruodžio vidurio Anglijoje bus taikomi 3 lygių apribojimai, tad kai kuriose Anglijos vietose vidaus patalpose bus draudžiama susitikti skirtingų šeimų nariams.)

„Geriausias seksualinis partneris esate jūs pats“

Didžiosios Britanijos labdaros organizacija „Terrence Higgins Trust“ rugpjūtį paskelbė patarimą žmonėms vengti bučiuotis, dėvėti veidą dengiančias priemones ir sekso metu rinktis pozas, kurios nėra akis į akį.

Organizacijos atstovai teigia, kad jų patarimai nuo to laiko nelabai pasikeitė.

„Geriausias seksualinis partneris per COVID-19 pandemiją esate jūs pats ar kas nors iš jūsų namų ūkio, todėl turėtumėte vadovautis vyriausybės rekomendacijomis dėl socialinio atsiribojimo, rankų plovimo ir veido dengimo.

Tiek prieš seksą, tiek po jo rekomenduojama plautis rankas ne trumpiau nei 20 sekundžių arba naudoti rankų dezinfekavimo priemones.

Tačiau nerealu prašyti visų neribotą laiką susilaikyti nuo sekso“, – sako organizacijos atstovai.

Masturbacija, sekso žaisliukai arba seksas telefonu ar internetu rekomenduojami kaip saugiausi variantai.

Pranešime taip pat sakoma, kad, jei turite lytinių santykių su žmonėmis, nepriklausančiais jūsų namų ūkiui, svarbu apriboti partnerių skaičių. Ir priduriama, kad, jei jūs ar jūsų partneris jaučiate COVID-19 simptomus, būtina izoliuotis.

Jei susitinkate su nauju žmogumi, labdaros organizacija rekomenduoja jo pasiteirauti, ar jis bei tie asmenys, su kuriais bendraujama, neturėjo koronaviruso simptomų ir ar testo rezultatai nėra teigiami.

Ar virusas plinta per seksą?

Virusas gali plisti seilėmis, gleivėmis ar tų, kurie jį turi, kvėpavimu, taip pat kontaktuojant su kietais paviršiais.

„Jei ketinate liesti vienas kito lytinius organus, tikėtina, kad jūs tuo pačiu metu ir bučiuositės, o žinome, kad virusas perduodamas per seiles“, – dr. Alexas George'as kovą sakė „Radio 1 Newsbeat“.

A.George'as – „A&E“ gydytojas ir buvęs „Love Island“ dalyvis, sako, kad „bet kokia koronaviruso perdavimo galimybė – nuo jūsų burnos iki rankų, lytinių organų, į kito nosį ar burną“, padidina riziką susirgti COVID-19.

Štai kodėl „Terrence Higgins Trust“ rekomenduoja nesibučiuoti, dėvėti veido kaukę sekso metu ir pirmenybę teikti tokioms pozoms, kurios nėra akis į akį.

Organizacijos atstovai priduria, kad virusas buvo rastas spermoje ir išmatose, todėl, norint sumažinti riziką, oraliniam seksui reikėtų naudoti prezervatyvus. Taip pat tiek prieš seksą, tiek po jo rekomenduojama plautis rankas ne trumpiau nei 20 sekundžių arba naudoti rankų dezinfekavimo priemones.

Visa tai nereiškia, kad apskritai turėtumėte pamiršti savo seksualinę sveikatą, rašoma britų portale.

Pasak labdaros organizacijos atstovų, prieš vėl pradedant lytinius santykius svarbu pasitikrinti dėl lytiškai plintančių infekcijų.

„Apribojimai reiškia, kad dauguma žmonių turėjo mažiau seksualinių partnerių, jei tokių apskritai buvo, ir dabar pats tinkamiausias laikas įsitikinti, kad neturite LPL (lytiškai plintančių ligų), ir sužinoti, koks jūsų rezultatas dėl ŽIV“, – sako organizacijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius