Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksologai išvaiko mitus apie seksą: 8 dalykai, kuriais neverta tikėti

Intymiame gyvenime mitų ir stereotipų gali pasitaikyti ne vienas, ypač, kai remiamasi kažkur nugirstais gandais, iškraipytais moksliniais tyrimais ar draugės patirtimi.
Moteris lovoje
Moteris lovoje / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma Huffingtonpost.com, klientai seksologams dažnai pasakoja apie seksą ir jų įsivaizdavimas dažnai būna klaidingas. Kokie mitai pasitaiko dažniausiai?

Vyrai visada turi būti pasiruošę seksui

Tai nėra tiesa – vyrai lygiai taip pat būna pavargę, sunerimę, nenusiteikę seksui. Jiems reikia skirti laiko savo jausmams, susivokti, ką jaučia savo partnerei. Metams bėgant gali prireikti ir daugiau dėmesio bei laiko tam, kad vyrai būtų pasiruošę seksui. Kaip teigia seksologė Stephanie Buehler, „seksas nėra tik vienam partneriui – tai abiejų malonumo siekis, todėl paklauskite partnerio su entuziazmu ir aktyvumu, kas jį jaudina labiausiai“.

Seksas be orgazmo – ne seksas

Seksas nėra tik lytinis aktas, kuris baigiasi orgazmu, todėl jeigu taip manote, metas pažvelgti į viską kūrybingiau ir aistringiau. „Seksas – tai bučiniai, apkabinimai, oralinė ir analinė stimuliacija, masturbacija, glamonės, jausmingas masažas, erotiniai pokalbiai, skaitymas, fantazijos ir vaidmenų žaidimai bei daugybė kitų dalykų. Taigi, praplėskite savo įsivaizdavimą, liaukitės save riboti ir tuo pačiu patirkite didžiausią malonumą“, – sako Moushumi Ghose, sekso terapeutė ir knygos Classic Sex Positions Reinvented autorė.

Turite jaustis pakankamai „karšta“, kad išties pasimėgautumėte seksu

Masinė kultūra ir pornografija mums perša mintį, jog seksu gali mėgautis tik tobulų kūnų vyrai ir moterys, tačiau tai visiškas mitas. „Vyrai dažniausiai net nepastebi fizinių moters trūkumų. Viskas, apie ką jie galvoja, kad šalia jų nuoga ir mylima moteris. Aš dažnai kalbu savo klientėms apie tai, kad jos turėtų mylėti save ir savo kūną. Todėl svarbu išmokti vertinti savo išskirtinumą ir unikalumą“, – teigia santuokos, šeimos ir sekso terapeutė Diana Wiley.

Neištikimybė nutinka, kai santykiuose kažko trūksta

Žinoma, tame tiesos yra, tačiau neištikimybė ne visada ištinka tas poras, kurios santykiuose negauna tai, ko trokšta.

„Kai kurie laimingi žmonės, kurių santykiai atrodo tobuli, vis tiek eina į kairę dėl to, kad pasitaikė sėkmingas šansas tai padaryti su minimalia rizika. Kai kurie žmonės paprasčiausiai yra impulsyvūs ir spontaniški“, – pastebi santuokos, šeimos ir sekso terapeutė Gracie Landes.

Moterys lengvai patiria vaginalinį orgazmą

„Daugelis ir dabar įsitikinę, kad moteris lengvai patiria vaginalinį orgazmą, tačiau tiesa tokia, kad klitorio stimuliacija yra pagrindinė orgazmo priežastis. Kai kuriuos tokia žinia tiesiog šokiravo, o mitas apie vaginalinį orgazmą labai kenkia santykiams – moteris lieka nepatenkinta, o vyras jaučiasi nevisavertis“, – pastebi šeimos, santuokos ir sekso terapeutė Lisa Paz.

Shutterstock nuotr./Moters kūnas
Shutterstock nuotr./Moters kūnas

Santykių pradžioje seksas turi būti tobulas

Kai kada taip ir būna, tačiau kur kas dažniau poroms prireikia laiko, kad seksualiniuose santykiuose atrastų harmoniją. Artumas – tiek psichologinis, tiek seksualinis negimsta akimirksniu. Jeigu su žmogumi niekada nesimylėjote, natūralu, kad nežinote, kas jam patinka, ar jūs būsite suderinami.

Be to, abudu galite jaustis įsitempę ir nervingi dėl vienas kito lūkesčių. Svarbu užduoti klausimą sau – „ar aš dar noriu pamatyti šitą žmogų?“ Jeigu viskas vyksta tobulai nuo pat pradžių, mažėja tikimybė augti kartu kaip porai, kadangi bendras augimas labiausiai sustiprina poros ryšį“, – sekso terapeutė Keeley Rankin.

Jeigu tenka naudoti lubrikantą, vadinasi, moteris nepakankamai susijaudinusi

„Nors lubrikantai patinka ne visiems, tačiau juos naudoti patartina tuomet, kai natūralaus sudrėkimo nepakanka. Verta žinoti, moters susijaudinimas prasideda ne fiziniame, bet psichologiniame lygmenyje, todėl lubrikantai tokiais atvejais gali išties praversti“, – Moushumi Ghose, sekso terapeutė ir knygos Classic Sex Positions Reinvented autorė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ginekologas apie kontracepcijos priemones: „Populiariausios – ne pačios efektyviausios“

Jeigu partnerių seksualiniai poreikiai nesutampa, pora pasmerkta skyryboms

„Daugelis porų kreipiasi dėl to, kad vienas jų sekso nori labiau ir dažniau nei kitas. Tačiau aš dar nesu sutikusi poros, kuri būtų ilgą laiką kartu ir jų seksualinis grafikas visiškai sutaptų. Todėl skirtingi poreikiai visiškai nereiškia, kad jūsų santykiai nutrūks.

Svarbu pasišnekėti su partneriu ir išsakyti savo norus bei poreikius, o jeigu jūsų seksualinis suderinamumas atrodo visiškai neįmanomas, tuomet išmėginkite sekso terapeuto pagalbą, padėsiančią atrasti kompromisą“, – sekso terapeutė Keeley Rankin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius