Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su 15 metų jaunesniu vyru susižadėjusi kėdainietė: „Kai santykiai stiprūs – nerūpi jokios apkalbos“

Ši Valentino diena kėdainietei Vilmai (vardas pakeistas – red.) – ypatinga. Jau antrus metus besitęsiantys jos santykiai su mylimuoju vasario 8-ąją buvo pažymėti sužadėtuvėmis. Tiesa, kelias link to nebuvo lengvas. Iššūkiu poros santykiuose buvo tapęs ir jų amžiaus skirtumas, mat Vilmai šiais metais sueis 40 metų, o jos sužadėtiniui – 25-eri.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Iš pradžių neatkreipė dėmesio

Prieš ketverius metus Vilma pradėjo dirbti gamybos operatore naujame kolektyve. Ten jau dirbęs dabartinis jos partneris Saulius (vardas pakeistas – aut.) moteriai pasirodė paprastas, draugiškas, šiltas ir labai jaunas vaikinas, kuris jai visiškai „nekrito“ nei į akis, nei į širdį.

Be to, netrukus moteris buvo perkelta dirbti į kitą pastatą, tad, kaip ji teigia, metus laiko jiedu praktiškai ir nesimatė.

„Tuo metu, vos įsidarbinusi, pamilau kitą, savo bendraamžį, pareigomis vyresnį bendradarbį technologą Marių (vardas pakeistas – aut.). Iš mano pusės jausmai jam atsirado nuo pat pirmos dienos.

Mylėjau jį neatsikvėpdama, atidaviau jam viską: meilę, šilumą, dėmesį, rūpestį, tikėjau ateitimi su juo. Bet jis nemylėjo manęs, nors ir neatstumdavo. Tokie mūsų santykiai tęsėsi dvejus metus“, – teigė ji.

Padėjo sunkiu laikotarpiu

Vilma pasakojo, jog dar tuomet, kai ji pradėjo susitikinėti su Mariumi, jos gyvenimą lydėjo alkoholis, tad prieš rimtų santykių kūrimą, ji jautėsi skatinama visų pirma susitvarkyti asmenines problemas.

„Jausdama jo moralinį palaikymą, po metų atsisveikinau su alkoholiu, atsistojau ant kojų, išgražėjau, išsinuomojau butą. Bet jis ir toliau atvykdavo tik kartą per mėnesį nakčiai, – dalijosi ji. – Vienai moteriai su septynmete dukterimi naujoje vietoje nebuvo lengva: reikėjo ir skalbyklę atvežti, ir laidus sutvarkyti, kitus darbus padaryti. Tačiau mano mylėtas žmogus niekuo nepadėjo; jis ir toliau vis sakydavo, kad neturi laiko, yra užsiėmęs savais rūpesčiais. Paprašiau jaunojo bendradarbio Sauliaus pagalbos – padėjo, kuo galėjo.“

Ji pridūrė, jog atsidėkodama Sauliui, jį pakvietė kavos. Anot jos, nepaisant didelio amžiaus skirtumo, jie atrado bendrų interesų, ir, kadangi gyveno vienas šalia kito, ėmė kartu važinėti į darbą.

Sužavėjo gerumas ir patikimumas

Tuo tarpu Vilmos romantiniai santykiai su Mariumi tik prastėjo: „Jis pradėjo sakyti, kad paleidžia mane, kad gal su kitu laiminga būsiu. Klausiau jo, negi jam negaila įdėtų pastangų, juk buvau susitvarkiusi savo gyvenimą. Galiausiai jis pradėjo ignoruoti mano žinutes. Paklausiau jo: „Ar tu turi kitą?“ Jis atsakė: „Taip, turiu.“ Pasakiau, jog tuomet tarp mūsų viskas baigta.“

Po kurio laiko, moteris pradėjo vis daugiau bendrauti su Sauliumi – dabartiniu savo partneriu. Pasak Vilmos, ją sužavėjo šio vyro gerumas, patikimumas, o jį – jos paprastumas ir atvirumas. Neilgai trukus, apie jų bendravimą sužinojo ir Vilmos buvęs draugas.

„Scanpix“ nuotr./Pora lovoje
„Scanpix“ nuotr./Pora lovoje

Nutarė atkurti buvusius santykius

„Marius paklausė, kas tarp mūsų su Sauliumi vyksta. Tai buvo 2017-ųjų rugpjūtis. Pasakiau, kad jausmai stiprėja ir viskas yra rimta, – pasakojo Vilma. – Va tada iš jo pusės prasidėjo psichologinis smurtas: neva kaip aš taip elgiuosi, jei jį mylėjau, juk žadėjau jo laukti; dabar kerštaudama su kitu susidėjau, jis gi norėjo man pirštis...“

Moteris teigė, jog tuomet išties suabejojo savo sprendimu: „Atsirado tarsi plyšys mūsų su Sauliumi santykiuose; dar nebuvo tos meilės, negyvenome kartu. Be to, ir tie jausmai buvusiajam buvo išlikę... Tad pasakiau Sauliui, kad gal man visgi grįžti pas Marių. Jis atsakė: „Paleidžiu, tik žiūrėk, kad nenukentėtum.“

Visgi Vilmai nutarus su buvusiuoju atkurti santykius, šis nepasirodė pasikeitęs – jis ir toliau moteriai neskyrė dėmesio, rūpesčio, meilės.

Vilmai nutarus su buvusiuoju atkurti santykius, šis nepasirodė pasikeitęs – jis ir toliau moteriai neskyrė dėmesio, rūpesčio, meilės.

„Buvo 2017-ųjų gruodis, kada jam pasakiau, jog dabar išties viskas baigta. Po Naujųjų metų, Mariui išvykus į užsienį, visiškai paleidau jausmus jam“, – pasakojo moteris.

Suprato, kad nori likti kartu

Ji teigė, jog tą laikotarpį, kada jiedu su Sauliumi buvo išsiskyrę, jis jos laukė.

„Kadangi nebuvau jam kaip ir neištikima, jis man atleido, ir vėl pradėjome leisti laiką kartu. Jau buvo sausio mėnuo: Saulius ateidavo pas mane, bendraudavome, žiūrėdavome filmus. Tačiau santykių stengėmės neviešinti – dėl to jis ir automobilį statydavo kitame kieme, – prisiminė moteris.

– Ilgainiui pajutau, kad imu jį pamilti, jis – taip pat. Va tada aš išsigandau. Juk mūsų amžiaus skirtumas – penkiolika metų! Mano vyresnioji dukra už jį jaunesnė tik septyneriais metais…“

Mano vyresnioji dukra už jį jaunesnė tik septyneriais metais.

Tačiau, kuomet Vilma Sauliui išsakė savo nuogąstavimus, jis paklausė, ar ji nori būti laiminga ir mylima, kad ir esant tokiam amžiaus skirtumui, ar gyventi viena ir laukti bendraamžio, su kuriuo, neaišku, ar būtų laiminga.

„Po tokių žodžių, nusprendžiau būti su juo. Pradėjau svarstyti – ką darysime su santykių statusu? Pasiūlau jam pagyventi mėnesį kartu ir pažiūrėti, kas gausis. Po trijų savaičių Saulius pasakė: „Aš tavo.“ Nusprendėme gyventi kartu“, – teigė moteris.

Vida Press nuotr./Meilė
Vida Press nuotr./Meilė

Reakcijų sulaukė įvairių

Pasiteiravus, kokių reakcijų sulaukė iš aplinkinių, kada pradėjo nebeslėpti santykių su Sauliumi, Vilma patikino, kad įvairių.

„Kalbant apie šeimos narius – mūsų santykius jie priėmė labai palankiai. Su vyresne dukra, kuri gyvena atskirai, jį supažindinau dar mums būnant draugais.

Kai dukrai pasakiau, kad mes gyvensime kartu, mūsų santykiai yra rimti, ji taip užriko, kad man vos telefonas iš rankų neiškrito. Ji pasakė, kad jai tokio patėvio ir reikia – superinė reakcija, – dalijosi Vilma. – O su mažąja jis irgi gerai sutaria, padeda paruošti pamokas – turi daug kantrybės. Tuo tarpu mano sesuo pasakė, kad net nesapnavo, kad tokį gerą vyrą susirasiu.“

Anot Vilmos, ir daugelis kitų jų pažįstamų bei artimų žmonių sakė, jog nėra matę nuostabesnės poros ir netgi drąsino nekreipti dėmesio į amžiaus skirtumą – tokių porų yra ne tiek ir mažai.

„Žinoma, aplink yra ir piktų žmonių. Pavyzdžiui, mano buvusi kolegė liežuviu „išskaldė“ kaip turi būt. Sauliaus sesuo taip pat nebuvo labai palaikanti. Tačiau kai santykiai yra stiprūs – nerūpi jokios kalbos“, – pabrėžė ji.

Nuo paauglystės svajojo apie tokį vyrą

Vilma džiaugėsi, jog pasirinkusi kurti gyvenimą su Sauliumi – nesuklydo ir nė akimirkai nesudvejojo. Ji teigė, jog per vienerius metus bendro gyvenimo ji įsitikino, kad šis vyras – jos žmogus, kuris, nepaisant jauno amžiaus, savo proto branda lenkia daugelį keturiasdešimtmečių.

„Jis mane išties patraukė savo širdimi. Be to, mes turime daug bendrų pomėgių, abu esame namisėdos. Beje, per šį laiką neturėjome rimtų konfliktų: aš esu ūmesnė, greit užsidegu, o jis yra ramesnis, nuolaidesnis – neįmanoma ant jo pykti. Kitas dalykas, jis beveik nevartoja alkoholio, o man tai yra ypač svarbu“, – sakė Vilma.

Ir papildė, jog nuo 14–15 metų amžiaus laukė tokio žmogaus savo gyvenime, – ankstesniuose santykiuose moteris nebuvo laiminga: „Su pirmuoju oficialiu vyru, su kuriuo susilaukiau vyresniosios dukters, išgyvenau beveik ketverius metus. Su kitu gyvenau dvylika metų, taip pat susilaukėme dukters, bet galiausiai išsiskyrėme.“

Mylint nereikėtų paisyti aplinkinių

Dabar Vilma drąsiai tvirtina, jog laimė ir meilė – ne amžiuje, o žmogaus širdyje. Ji teigė, jog santykiuose svarbiausia yra ištikimybė, pagarba ir dėmesys antrajai pusei, o santykių tvirtumui reikalingas abipusis pasitikėjimas, gebėjimas spręsti problemas, atvirumas, nuoširdumas ir nuolatinis bendravimas.

Tad žmonėms, kurie bijo neigiamų aplinkinių reakcijų ir nedrįsta kurti santykių su kitu žmogumi dėl didelio amžiaus skirtumo, Vilma patarė nebijoti.

„Jeigu jauti, kad tai yra tavo žmogus, o tas žmogus jaučia tą patį – tai yra svarbiausia. Nereikėtų paisyti artimųjų nuomonių ar aplinkinių apkalbų, jei vienas kitą mylite. Jei artimieji supratingi – jie priims, pripras. Juk jei galite būti laimingi kartu – kodėl kreipti dėmesį į negatyvą ir aukoti savo laimę dėl kitų? To neturėtų būti“, – baigdama pokalbį pabrėžė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius