Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kefyro dieta ir liekninamasis kokteilis: per savaitę atsikratysite iki 5 kg

Siekiate greitai ir efektyviai atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų? Išbandykite 7 dienų kefyro dietą, kuri ne tik ištirpdys susikaupusius riebaliukus, išvalys jūsų organizmą, bet ir suteiks daugiau geros energijos.
Kefyras
Kefyras / „Shuterstock“ nuotr.

Organinio maisto restorano „Sugar leaf“ sudarytas 7 dienų planas efektyvus tuo, kad suvalgytas maistas padeda organizmui sudeginti daugiau kalorijų nei gauna su šiuo maistu.

Priklausomai nuo kiekvieno organizmo, laikantis šios dietos per savaitę atsikratyti galima nuo 2 iki 5 kg. Negana to, kefyro dietos laikytis galima bet kada, kadangi organizmui ji jokios žalos nedaro, tereikia laikytis šių pagrindinių taisyklių:

  • laikantis šios dietos visas 7 dienas negalima gerti nė lašo alkoholio;
  • per dieną reikia išgerti 10 stiklinių vandens;
  • per dieną reikia išgerti 500 ml kefyro.

Jei jau pasiryžote atsikratyti papildomų ir erzinančių kilogramų ir prisiekėte sau laikytis aukščiau išvardytų taisyklių, pateikiame jums 7 dienų kefyro dietos planą.

Kefyro dieta

1 diena

Pirmąją dietos dieną galite valgyti visus vaisius, kokius tik norite, išskyrus bananus. Ypač rekomenduojama pirmąją dietos dieną suvalgyti kuo daugiau arbūzų arba melionų. Vieną stiklinę kefyro išgerkite ryte prieš pusryčius ir prieš pat eidami miegoti.

Kodėl tai veikia: pirmąją dietos dieną jūs paruošiate savo organizmą naujam mitybos planui – vaisiai tam puikiai tinka, kadangi juose gausu visų jūsų organizmui naudingų mineralinių medžiagų ir vitaminų.

2 diena

Valgykite vien tik daržoves, jų suvartoti galite tiek, kiek tik norite ir nesvarbu – ar jas valgysite šviežias, ar virtas, jokių apribojimų dėl kiekio tikrai nėra. Kad organizmą aprūpintumėte angliavandeniais, patartina ryte pusryčiams suvalgyti vieną didelę virtą bulvę su nedideliu kiekiu sviesto, tik nepamirškite vėlgi išgerti kefyro prieš pusryčius ir eidami miegoti.

Kodėl tai veikia: antrąją dieną pradedate organizmą aprūpindami pakankamu angliavandenių ir riebalų kiekiu, kurie suteiks jums energijos visai dienai. Likusią dienos dalį valgykite vien tik daržoves – jos nekaloringos, bet labai maistingos.

3 diena

Trečiąją dieną mėgaukitės ir vaisiais, ir daržovėmis. Bet kokiais kiekiais, tik atminkite, bananų valgyti nereikėtų, bulvių šią dieną jau taip pat derėtų vengti. Prieš pat pusryčius ir eidami miegoti vėl išgerkite stiklinę kefyro.

Kodėl tai veikia: trečiają dieną negalima valgyti bulvių, kadangi visus reikalingus angliavandenius gausite su vaisiais. Šią dieną jūsų organizmas jau bus pasiruošęs deginti papildomus kilogramus.

4 diena

Šią dieną visas jūsų racionas turėtų susidaryti tik iš kefyro ir bananų – per dieną patartina suvartoti 8 bananus ir 3 stiklines kefyro: jį gerkite prieš pusryčius, per ar prieš pietus ir prieš eidami miegoti.

Kodėl tai veikia: bananų ir kefyro derinys tikriausiai neskamba labai jau skaniai, tačiau šią dieną jums reikia organizmą aprūpinti kaliu, kurio pastarosiomis dienomis, tikėtina, suvartojote itin mažai. Pastebėsite, kad šią dieną bus dingęs noras valgyti saldumynus ir nustebsite, kaip bus lengva laikytis šios programos.

5 diena

Šią dieną galėsite pradžiuginti mėsos išsiilgusį savo organizmą. Penktąją dieną rekomenduojama valgyti jautieną ir bulves – suvartoti galima maždaug 560 g jautienos ir 6 bulves. Šią dieną derėtų gerti keliomis stiklinėmis daugiau vandens nei įprastomis dienomis, kad išvalytumėte savo organizmą. Žinoma, nepamirškite ir kefyro – gerkite jį kaip įprasta: prieš pusryčius ir prieš eidami miegoti.

Kodėl tai veikia: jautienoje gausu geležies ir baltymų, bulvės suteiks jūsų organizmui reikalingų skaidulų ir pagerins virškinimą, o vanduo išvalys organizmą. Vis dėlto, jei nenorite suvalgyti tiek daug jautienos, visos jos suvartoti tikrai nebūtina; visai kas kita galioja bulvėms – jų būtinai reikia suvalgyti šešias.

6 diena

Šią dieną mėgaukitės tik jautiena ir daržovėmis. Jokių apribojimų nėra – valgykite kiek tik telpa! Kaip įprasta, gerkite ir kefyrą – prieš pusryčius ir eidami miegoti.

Kodėl tai veikia: šeštosios dienos principas panašus į penktąją dieną – savo organizmą prisotinsite geležimi ir baltymais, negana to, jūsų organizmas iš daržovių gaus jam reikalingų vitaminų ir skaidulų. Šeštąją dieną jau turėtumėte pastebėti akivaizdžius dietos rezultatus.

7 diena

Septintąją dieną valgykite ruduosius ryžius, gerkite šviežiai spaustų vaisių sultis ir įvairias daržoves. Prieš pusryčius ir eidami miegoti vėlgi nepamirškite išgerti po stiklinę kefyro.

Kodėl tai veikia: paskutiniąją dietos dieną palepinsite organizmą tikru vitaminų kokteiliu ir jis jums padėkos už tai, kad per šias septynias dienas padėjote jam kaip reikiant išsivalyti!

Aštuntąją dieną jausitės kur kas geriau ne tik dėl atsikratytų kilogramų, bet ir dėl bendros organizmo sveikatos. Jei norite atsikratyti dar daugiau svorio šį dietos režimą galite tęsti, rinkdamiesi vis kitas vaisių ir daržovių variacijas, tik nepamirškite, kad per šį laikotarpį patariama visiškai vengti bet kokių stipriųjų alkoholinių gėrimų. Jei labai norite, retkarčiais galite išgerti 1–2 taures vyno ar bokalą alaus, tik atminkite, kad alkoholis jūsų organizmą prisotina visiškai nereikalingomis kalorijomis.

Laikydamiesi dietos programos, be kefyro, gerti galite tik šiuos gėrimus:

  • vandenį (gerkite paprastą vandenį arba pasiskaninkite jį citrina ar laimu);
  • juodą kavą (patartina kavą gerti be jokių priedų: pieno, grietinėlės ar cukraus);
  • juodąją arbatą.

Svarbu: gerti galima tik aukščiau išvardytus gėrimus ir, laikantis dietos visas šešias dienas, nerekomenduojama gerti jokių sulčių ar saldintų gėrimų. Ši taisyklė negalioja tik septintąją programos dieną.

Liekninamasis kefyro kokteilis

Jei su dietomis labai jau artimai nedraugaujate, siūlome jums išbandyti liekninamąjį kefyro kokteilį su cinamonu, imbieru ir aitriąja paprika. Vieni specialistai sako, kad geriausia šį kokteilį išgerti likus 15–20 minučių iki valgio, nes jame esantys prieskoniai turi savybę apmalšinti apetitą. Kiti, atvirkščiai – mano, jog tokį gėrimą geriausia vartoti po valgio, nes kefyras su prieskoniais pagreitina metabolizmą.

Šiaip ar taip, geriausiai sau tinkamą variantą atrasite patys. Įdomu tai, kad net nesilaikydami jokių radikalių metodų ir kokteilį gerdami kartą per dieną prieš ar po valgio, jau po mėnesio atsikratysite 4–6 kg!

Rūgštaus pieno dieta
Receptas: Liekninamasis kefyro kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 272
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 200.00 ml (neriebaus)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1–2 - smulkiai sutarkuoto)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nėra nieko paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą.

Šaltinis: woman.ru

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius