Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

13-metė Salomėja nustebino net ir savo šeimą: „Dievas mums atsiuntė gaisrą, kad kiti sužinotų apie mūsų mergaitę“

„Labai didelis šokas buvo... Tikrai nežinojau. Ji labai norėjo padėti mums“, – sako 13 metų dukters Salomėjos sumanumu ir gerumu besižavinti kėdainiškė Kamilė Kaklauskienė. Prieš dvi savaitės gausios šeimos namo kamine kilo gaisras. Sužinojusi, kad naujam kamino įdėklui reikės kone 600 eurų, nuostabius piešinius tapanti Salomėja sugalvojo, kaip surinkti pinigėlių – ji pardavė savo piešinius, o galiausiai sulaukusi idėjos pagal piešinius spaustuvėje užsakė ir pagamino atvirukų. Mergaitė, rinkusi lėšas savo šeimai, netruko sulaukti didžiulio palaikymo – piešiniai ir atvirukai pasklido po visą Lietuvą.
Salomėja Kaklauskaitė ir jos atvirukai.
Salomėja Kaklauskaitė ir jos atvirukai. / Asmeninio arch. nuotr.

13-metė Salomėja Kaklauskaitė rodo savo piešinius, tapytus akvarele. Septintokė lanko dailės mokyklą. Jos talentą nuo mažens pastebėjo tėvai, mergaitės piešiniai išsiskyrė savo kruopštumu ir detalėmis.

Prieš dvi savaites šeimos namus Kėdainiuose užklupo nelaimė – ėmė liepsnoti kamino vidus. Mergaitės mama Kamilė Kaklauskienė sako, kad šis įvykis veikiausiai buvo siųstas iš dangaus, kad apie jos mergaitės gerumą ir piešinių grožį sužinotų daugybė žmonių.

Pardavė piešinius ir atvirukus

Sužinojusi, jog kaminui sutvarkyti prireiks apie 600 eurų, mergaitė tėvams nieko nežinant sumanė padėti surinkti pinigų. Savo socialinio tinklo profilyje ji paskelbė, jog parduoda savo piešinius. Netikėtai mergaitė sulaikė nepažįstamosios pasiūlymo pagal piešinius pagaminti atvirukų, kurie galėtų būti įteikti jau per šias Šv. Kalėdas. Pasinaudojusi pasiūlymu septintokė spaustuvėje užsakė atvirukų. Jų pardavė šimtus.

„Iš tikrųjų, man buvo šokas... Draugai manęs paklausė, ką Salomėja sugalvojo. Tikrai nežinojau! Ji labai norėjo padėti mums ir paskui, kai draugai pasakė, tada pati pamačiau. Salomėja sakė nesitikėjo, kad žmonės taip palaikys, buvo daugiau kaip 1000 žinutės pasidalijimų. Surinkom pinigus už parduotus atvirukus. Skaičiavome, Salomėja pardavė 315 atvirukų. Ji pati nešė į spaustuvę, kad padarytų tikrus atvirukus.

Nebuvo sugalvojusi tokios idėjos, norėjo parduoti savo piešinius ir tiems, kas norės, nupiešti dar. Po žinute kažkokia moteris parašė: „Salomėja, piešk atvirukus, pirksim visi ne po vieną“, kažkaip taip.

Salomėja džiaugėsi, kad jai pasiūlė. Už piešinius ji gavo pinigėlių, tai susirado dar ir senesnių piešinių žiemos tema, nupiešė penkis naujus, o už tuos gautus pinigus spaustuvėje padarė atvirukų. Pradžioj mažiau, o kai išpirko, ėjo dar. Norinčių buvo labai daug...

Kaip aš sakau, Salomėja išgelbėjo mūsų kaminą. Ji vėliau pranešė, kad viskas, jau pinigėlių pakanka, bet žmonės prašė dar piešinių, pasikabino kiti ant sienos. Talentinga mano mergaitė, daug žmonių ją palaiko. Žinote, Dievas atsiuntė nesėkmę, kad kiti sužinotų apie Salomėją“, – džiaugėsi moteris.

Kaip aš sakau, Salomėja išgelbėjo mūsų kaminą.

Gausios šeimos mama sako nemėgstanti viešumo, ne kartą buvo kviesta į įvairius projektus, parašyti apie nelaimę siūlėsi ir vietos spauda, tačiau K.Kaklauskienė sako, jog geriausia žinia bus atgarsis apie talentingas atžalas, o ne apie šeimą.

Asmeninio arch. nuotr./Salomėjos Kaklauskaitės piešiniai
Asmeninio arch. nuotr./Salomėjos Kaklauskaitės piešiniai

Netikėta nelaimė

Prieš porą savaičių gaisras kamine įsiliepsnojo visai netikėtai. Prieš ruošdamasis miegoti tėtis nusprendė pažiūrėti, ar neužgesęs pečius, o nuėjęs pajuto negerą kvapą. Kaip pasakojo K.Kaklauskienė, vyras pamatė smilkstančius prie krosnies laidelius, o pačiame kamine išgirdo keistus garsus. Atidaręs krosnį išvydo, jog kamine gaisras, o iš viršaus krito dideli degėsių gabalai.

Gesinti ėmėsi pats vyras. Atvykę ugniagesiai pasidžiaugė, jog neįvyko dar didesnė tragedija ir vyrą vadino laimės kūdikiu, mat malšinant ugnį vandeniu dėl slėgio galėjo įvykti sprogimas.

Šiuo metu šeima nesišildo namų, tačiau, tikino, nėra šalta. Štai žiemą įvykusi tokia tragedija būtų pridariusi nemenkų nemalonumų. Jau ketvirtadienį į kaminą bus įdėtas naujas įdėklas, kainuosiantis bemaž 600 eurų.

„Mes ne tokie, kad ašarotume... Bet dukrytė mus tikrai nustebino ir uždirbo tuos pinigėlius. Mes pastebėjom, kai maža buvo, kad gražiai piešia. Viena moteris iš Vokietijos jai parašė, turi privačią dailės mokyklą, paprašė, kad atsiųstų piešinių, jais papuoš mokyklą. Štai toks blogas dalykas išėjo į gera. Tarsi kas specialiai buvo sugalvojęs scenarijų“, – pasakojo Kamilė.

Pirko ir dešimtimis

Pati Salomėja 15min pasakojo, jog atvirukus geradariai pirko ir ne po vieną, o net dešimtimis. Buvo kam išsiuntė ir 20 atvirukų. Už juos žmonės paaukojo, kas kiek galėjo, vieni pirko už eurą, kiti negailėjo ir penkių eurų. Mergaitė leido patiems nuspręsti, kiek jie verti.

„Išsiunčiau atvirukus į Vilnių, Kauną, Panevėžį, Alytų, Pavilnį. Jau vieni žmonės sakė, kad velykinių atvirukų lauks“, – džiaugėsi mergaitė.

Į paštą atvirukus nešė ir pati mergaitė, padėjo ir šeimos nariai.

„Piešiniai mano įvairūs – zylutės ant pušies, auksinis retriveris su kalėdiniais žaisliukais ir kiti. Dešimt piešinukų, iš jų pagaminti atvirukai. Dar vienas buvo atskiras piešinys vienai šeimai, jie paprašė su keturiais asmenimis ir katinu“, – pasakojo porą metų Kėdainių dailės mokyklą lankanti mergaitė.

Asmeninio arch. nuotr./Salomėjos Kaklauskaitės piešiniai
Asmeninio arch. nuotr./Salomėjos Kaklauskaitės piešiniai

Salomėja tikino, jog pinigėlių niekam kitam jai ir nereikia, norisi tiesiog su šeima šiltai gyventi savo namuose.

Įvykus nelaimei prie mergaitės iniciatyvos finansiškai prisidėjo ir klasės bičiuliai.

15min ieško vaikų, kurie pasižymi išskirtiniais gabumais. Jeigu jūsų vaikas piešia, skaičiuoja, moka kelias kalbas, rašo, kuria, užsiima išskirtine veikla, turi įdomių pomėgių, kurie stebina tiek jus, tiek aplinkinius, kviečiame pasidalinti jo talentais ir pasiekimais bei papasakoti savo NUOSTABAUS VAIKO istoriją. Taip pat galite siūlyti giminaičių, kaimynų vaiką, tačiau nurodykite kontaktą, kuriuo galėtume susisiekti su šeima. Rašykite mums užpildydami šią formą. Projekto idėją palaiko - „Anvol“
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius