Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 31

„Bijau raganų“: dėl Helovino švenčių darželiuose pykstantiems tėvams psichiatras turi patarimą

Penkiametis Tumas kiekvieną vakarą prieš užmigdamas mamos ir tėčio paklausia, ar raganos ir vaiduokliai egzistuoja ir neateis pas jį naktį, kai visi miegos. Bijoti jų vaikas pradėjo neseniai ir tarsi dėl neaiškios priežasties.
Helovinas
Helovinas / Unsplash nuotr. / 15min koliažas

Žinodami, kad sūnus bijo šmėklų, vaiduoklių, raganų ir panašių būtybių, tėvai sako jautriai sureagavę į darželio administracijos sprendimą organizuoti Helovino šventę. „Nors renginys buvo vadinamas „Baubukų švente“, žinojome, kad tarp vaikų daug kalbama ir apie raganas bei vaiduoklius, kai kurie vaikai vieni kitus gąsdina. Todėl dėl šventos ramybės nutarėme sūnaus tą dieną, kai vyks šventė, nevesti į darželį“, – pasakojo Tumo mama, prisipažinusi, kad ir jai pačiai Helovinas atrodo svetima šventė.

15min jau rašė, kad artėjant spalio 31-ąjai ir Vėlinėms, Etninės kultūros globos taryba ugdymo įstaigoms išsiuntė rekomendacijas nebeminėti Helovino. Kai kurios mokyklos ir darželiai šia rekomendacija pasinaudojo ir užuot šventusios Heloviną, pvz., keliavo tvarkyti apleistų kapų. Kitos, kaip kad darželis, kurį lanko Tumas, apsisprendė leisti vaikams persirengti norimais personažais ir šėlti švenčiant Heloviną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius