Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovanos vaikučiams pagal temperamentą

Pirkdamos Kalėdų dovanėles, atsižvelkite į mažylio charakterį, temperamentą, kad dovana ne tik džiugintų, bet ir ugdytų geriausias jo savybes.
Kalėdos
Kalėdos / Fotolia nuotr.

Mažieji cholerikai. Dovanokite nestandartines, dideles, ryškių spalvų dovanas – tokias, koks yra jų impulsyvus charakteris. Tai gali būti lyderio savybes vystantys žaidimai, knygelės apie herojų nuotykius. Mergaitės apsidžiaugs gavusios gražų kosmetikos rinkinėlį ar kokių nors puošmenų – mažosios cholerikės mėgsta būti dėmesio centre.

 

Mažieji sangvinikai. Būdami linksmi ir aktyvūs, jie įvertins originalias dovanėles. O praktiškos dovanos liks be dėmesio. Šie vaikai reikalauja vis naujų potyrių, tačiau reikia stebėti, kad per kraštus besiliejanti energija ir optimizmas neperaugtų į paviršutinišką, neapgalvotą elgesį. Todėl geriausia dovanoti žaislus, kurie moko susikaupimo ir kantrybės pradėtą darbą atlikti iki galo, pavyzdžiui, konstruktorius, dėliones ir pan.

 

Mažieji flegmatikai. Šiems vaikams būdingas užsispyrimas, tikslo siekimas, jie valandų valandas gali užsiimti viena veikla. Iš jų išauga geri mokslininkai, architektai, inžinieriai. O vystant meninius gebėjimus – puikūs dailininkai ar dizaineriai. Todėl ir berniukams, ir mergaitėms dovanokite rinkinius, skirtus visokiems eksperimentams ir fokusams atlikti. Iš meninius gebėjimus ugdančių dovanėlių – spalvinimo, lipdymo, mozaikų rinkinius.

 

Mažieji melancholikai. Kaip ir suaugę, taip ir mažieji žmogučiai pasižymi nerimu ir įgimtu jautrumu. Todėl jiems verta rinkti kuo linksmesnes dovanas. Jei tai muzikinis diskas, tegul jame būna linksmos melodijos, jei filmas – spalvingas, nuotaikingas ir kupinas nuotykių. Jei dovanojate drabužį, pirmenybę teikite ryškioms spalvoms. Šie mažyliai lengvai pažeidžiami, uždari, todėl dovanokite žaislus, ugdančius bendravimą ir aktyvumą, pavyzdžiui, stalo žaidimą, kurį reikia žaisti su visa šeima ar draugais.

 

Taip pat skaitykite:

Iššifruokite vaiko temperamentą

Menas dovanoti. Ką verta įsidėmėti?

Ko nedovanoti vaikams?

Žvaigždės pataria, ką dovanoti kiekvienam zodiako ženklui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius