-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Homoseksualaus abituriento istorija: išsižadėjo tėvai, bet svetimi išpildė svajonę

Gėjus abiturientas, kurio dėl seksualinės orientacijos išsižadėjo konservatyvūs krikščionys tėvai ir kuris priverstinai klausė vadinamosios „atsivertimo terapijos“, galės studijuoti koledže „GoFundMe“ kampanijos dėka.
Sethas Owenas
Sethas Owenas / Stop kadras

18-metis Sethas Owenas baigė vidurinę mokyklą Džeksonvilyje (Floridos valstija, JAV), tačiau nerimavo, kad negalės išpildyti savo svajonės toliau mokslus tęsti koledže, nes jo šeima atsisakė jam padėti finansiškai, skelbia portalas „NBC News“.

Neturėdamas 20 tūkst. dolerių, reikalingų pirmiesiems metams koledže, vaikinas iš Floridos pamažu ėmė nuleisti rankas. Vis dėlto čia jam pagalbos ranką ištiesė jo biologijos mokytoja Jane Martin.

„Sethas visuomet buvo labai ambicingas ir visuomet bandė žengti į priekį ir vis patvirtinti sau, kad gali siekti vis didesnės sėkmės“, – kalbėjo mokytoja.

Taigi ji nusprendė pasinaudoti tinklalapiu „GoFundMe“, kad jos mokinys galėtų įgyvendinti savo svajonę. Tuo metu, kai buvo rašomas straipsnis, jau buvo surinkta 70 tūkst. dolerių ir tai ne – riba.

Rašydama minėtame tinklalapyje ir prašydama paremti jos mokinį, ji paaiškino savo motyvus ir ryšį su šiuo auklėtiniu:

„Šįmet (praėjus metams pokalbio terapijos seansų) Setho tėvai paskelbė jam ultimatumą. Arba jis ir toliau lankys bažnyčią, kuri akivaizdžiai jį puolė dėl seksualinės orientacijos, arba jam teks palikti namus. Dėl savo paties gerovės ir saugumo, jis pasirinko antrąjį variantą. Jis gyvena su draugais ir dirba, kad save išlaikytų. Vaikino tėvai atsisakė jį paremti tiek psichologiškai, tiek finansiškai, nes mano, kad jų sūnaus seksualinė orientacija nesuderinama su jų religiniais įsitikinimais. Nepaisant viso to, Sethas nepasidavė – liko aukštai iškėlęs galvą, dirbo ilgas valandas, beveik visą darbo dieną ir baigė vidurinę mokyklą.“

Sunkumai, anot jos, prasidėjo tuomet, kai jo tėvai sužinojo, kad sūnus yra gėjus. Neilgai trukus jie ėmėsi prieš jį vadinamos „atsivertimo terapijos“.

Vaikinas maldavo tėvų, kad jam leistų nelankyti bažnyčios, kuri, jo žodžiais, palaiko anti LGBT poziciją, tačiau iš tėvų jis išgirdo ultimatumą: arba lankai bažnyčią, arba išeini iš namų.

Kai jis manė, kad blogiau būti negali, įsikišo jo mokytoja. Kadangi rėmimo kampanija tokia sėkminga, Sethas tikisi, jog jo istorija įkvėps ir kitus nenuleisti rankų.

„Sunku būti tuo, kas iš tiesų esi, kai iš visų pusių jauti spaudimą, tačiau, kai pagaliau patogiai pasijunti toks, koks esi, turi jėgų susidoroti su visais laukiančiais sunkumais“, – įkvepiančiais užbaigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius